Btw někdo tu zmínil řidičák, já jezdím roky, obstojně zvládám náročné situace (Ukrajina), ale pořád působím nevyježděně, místy jezdím rychleji než je běžné, místy pomaleji, moc mi nejde takové to standardní chování u kterého člověk nepotřebuje přemýšlet o řízení, 'mentální tempomat', víc mi vyhovuje když se na to musím soustředit. Nestandardně jezdím samozřejmě jen tam kde si to můžu dovolit, snažím se být ohleduplný řidič atd. Na tu standardní jízdu potřebuji něco co mi vezme část pozornosti ale v žádný moment moc, takže ideálně jen hudba a audioknihy co už znám a vím co přijde/co rámcově čekat, zaposlouchat se do něčeho zajímavého a odfocusovat by nemuselo být úplně bezpečné. Zajímavou formou je ztížit si řízení, řídit volant jen jednou rukou, druhou mít ready, po dokonalém zvládnutí zkoušet v bezpečných situacích jednou rukou obsloužit zároveň i řazení, což už mi přijde že prostě nejde udělat super bezpečně a na ten moment mám druhou ruku ready a volant jemně fixuju volnou nohou, říkám si že se to může hodit v nějaké naléhavé extrémní situaci. Zároveň co můj ADHD mozek víc aktivuje než možnost něco řešit s plným soustředěním :) Přemýšlet u řízení o tom co mám koupit nebo obecně tam mít nějaký další komplexní rozhodovací proces mi přijde rizikovější než mnoho věcí co se jmenovitě nesmí.
Jak to máte s řízením vy ostatní s intenzivním ADHD?