• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SPIKE411: Já mám z otevřených tabů strašnou tíseň a jakmile jich mám třeba deset, tak je všechny pozavírám a znovu otevřu jen ty opravdu potřebné.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    SPIKE411: Nice :D

Ja sa zatial stale pohybujem len v stovkach. Na vsetkych zariadeniach. Ale neotvorenych mailov mam uz cez 20k. :D
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Hm

KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    Znáte někdo Akrasii?

Akrasia.cz | Instagram, Facebook | Linktree
    https://linktr.ee/akrasia.cz

Mají tu zajímavý seznam odborníků, co se zabývají ADHD. To by se mohlo spoustě lidí hodit:

ADHD_odbornici.xlsx - Tabulky Google
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1VlXyUDYJjRecMqUvMLupXLawhg7oGBlY/edit?gid=1212824055#gid=1212824055
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Je to jen dobre! Gj!
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    VON_GILOTINE: je to bez návaznosti na jakékoliv dávky. V mém věku a při mých potížích to ale může představovat určitou výhodu na trhu práce.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    ECLECTICA: to dostanes s invslidnim duchodem 1.stupne?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Tak mám ode dneška oficiálně "papíry na hlavu" - jsem OZZ.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LEELA88: díky za upřesnění.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PREKOTKA: muzu se zeptat, kdyz nemas adhd diagnostikovany, proc a kdo ti dal atomoxetin?

jinak ja kdyz brala atomoxetin, mela jsem k nemu na noc ketilept 25 mg proti nepretrzitemu toku myslenek a fungovalo to dobre. kdyby nekdo mel tento problem.
    ted jsem o tom zrovna premyslela a uvedomila jsem si, ze co mame deti (neberu davno vubec nic), tak se mi vetsinu veceru stane, ze lehnu a usnu bez problemu, unava ten nepretrzity tok prekona. :)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    PREKOTKA: to hradi pojistovna.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    PREKOTKA: jed do lazni.
    LEELA88
    LEELA88 --- ---
    PREKOTKA: Kamaradi asi ted nepomuzou tolik jako profici, ale nebudu nalehat. Nevidim do toho ...
    Uz se to moc netyka ADHD, tak tu nebudu plevelit :). Snad das jeste sanci nekomu, aby ti pomohl, i kdyz je to unavny.
    LEELA88
    LEELA88 --- ---
    Chapu to moc dobre, ale treba zrovna ta lyrica ti sedne. Kdyztak existuji i chatovaci krizove linky kdyby se ti nechtelo nikam volat nebo nekam hodit.
    LEELA88
    LEELA88 --- ---
    PREKOTKA: To je mi lito, kdyz je adhd jeste kombinovany s necim dalsim, tak vychytat leky byva narocny. Tak doufam, ze mas nekoho kdo ma s adhd zkusenosti.
    Ja mam fakt jen adhd bez traumat, zavislosti nebo jinych veci, tak je to lehci na medikaci. A asi i to vysazeni bylo snadnejsi. Kazdy jsme jiny. 14 dni jeste neni tak dlouho.
    Ohledne tech sebevrazednych myslenek...vi to dr? Vyhledas pomoc, kdyby to bylo k nevydrzeni?
    Brala bych, co poslala dr. a snad si to sedne.
    LEELA88
    LEELA88 --- ---
    ECLECTICA: Dokonce uz nad 150mg zacina pusobit na zpetne vychztavani dopaminu.
    LEELA88
    LEELA88 --- ---
    PREKOTKA: Vysadila jsem ze dne na den a kupodivu uz za dva dny jsem citila rozdil. Ale melo by se to vysazovat postupne (jsem z oboru, ale u klientu jsem videla, ze zvladaji vysazeni lepe nez vysazeni AD, ale zas tolik lidi mi rukama neproslo, takze jsem to holt riskla) a taky mam ten lisdexamfetamin a beru ho casteji nez predtim, takze asi proto jsem to zvladla bez problemu.

A jak pises: vsechno je problem- lepe bych to nevyjadrila. V hlave jsem vedela, ze to problem neni, ale reagovala jsem a citila jsem se jako by vsechno problem byl.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    PREKOTKA: u stimulantů je to riziko úzkostí ještě větší. Možná zkusit větší dávky venlafaxinu, u dávek tuším nad 250 mg zmírňuje příznaky ADHD. Je to SNRI, takže zaléčí i úzkosti. Zpočátku je ale může zhoršovat.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    ECLECTICA: Stalo se mi dva dny po sobě, že jsem vynechal a nebyl ten skok úplně dobrý, na druhou stranu na další sezení teď nemám, takže si to tou minimální dávkou trochu natahuju ;)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    DRABICZ: atomoxetin lze vysadit bez snižování dávky, na rozdíl od methylfenidátu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam