• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    TMA
    TMA --- ---
    VON_GILOTINE: Gramatika a orthografie v širší normě, antikvární slovní zásoba, propensita k úsu až abúsu řeckolatinských slov a celková lokuční idiosynkrasie dovede vyděsit (a téměř odradit) i kompatibilní individua.

(Cituji: "Podivná entita žijící v žijící ve fascinujícím přesvědčení, že porušování ortografické normy zní intelektuálně s přesahem umělecké interesantnosti, čímž zhusta dostává můj cit pro mateřštinu do hysterického oblouku. Ale jinak umí být až překvapivě milá:o)")

Tak bacha na to!
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Ja to vetsinou dopredu ono samo filtruju divnejma vetnejma konstrukcema obsahujicima strukturalni lingvihumor a pak velice nezdravym extremnim a/nebo absurdnim humorem.

Dost to odkloni nedokompatibilni individua.

Ale za ty dekady mi nejvic prijde ze dela ta podivna elokvence a vetna stavba souvetna.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PAKOBYLKA_: take. :) ja uz jsem vzdala snahu navazovat vztahy s normalnima lidma, kdyz to neni nutny. zvladam ten zacatek, samozrejme to mame nauceny, okoukany, leta praxe, ale pak se stejne vzdycky nejak odkopu, nejak to driv nebo pozdeji poseru, aniz bych dokazala urcit, cim a proc, aby se tomu dalo priste vyhnout. s pribyvajicim vekem uz stejne cloveku staci par pratel, ktere ma dlouho, treba pres 20 let, kteri jsou na tom stejne, takze to nijak nehapruje a navic neni potreba se nijak snazit, muzes byt sama sebou a vis, ze neni problem. :)
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    POZITRON: Mne byva casto vycitan ton hlasu. Mne prijde, ze mluvim furt stejne. Nevyhrajes.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PAKOBYLKA_: temer kazdodenni problem. nejhorsi je, ze clovek ani nevi, co vlastne rekl blbe, fakt proste kolikrat vubec, i kdyz si ten rozhovor treba zpetne prehrava v hlave.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Je únavné i tady muset lidem, co s vypětím všech sil zvednou kámen, kterým si NT jen tak pohazují, vysvětlovat, že ten samý kámen někdy neuzvednu vůbec, i když mi drtí nohu.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    PAKOBYLKA_: To je krasne. :D

Jo, mne zas tvrdia, ze som pesimista. Ked pobavene popisujem realitu, jak sa nieco nepodarilo. Lenze ich nastavenie je, ze by ich to stvalo/trapilo a neboli s tym v pohode, tak to nedokazu vidiet, jak to mam ja, ale domyslaju si svoj pristup. :)
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    TILIO: Dneska jsem jen tak prohodila v praci ze my (lidi na spektru) nikdy nic nemyslime zle nebo osobne, proste popisujeme realitu a lidi si to vzdycky nejak nesikovne vztahnou a vezmou osobne a kolegyne se urazila. :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    QUANTI: náhodou pán mi volal a smál se, že by mi ty peníze přál,a le pošel jen 24 :D
    slovy to měl správně
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MAR_TINA: Jasněeee, omylem, mrk mrk 🤭
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POZITRON: už jsem poslala fakturu na 240k místo 24k ;)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Ale nepozornost, to je mazac. Já teď dělám úplně primitivní práci, vystavuji faktury. Člověk by řekl, že na tom není co zkazit, no tak na tom je teda hodně co zkazit. Už se mi třeba stalo, že jsem se přehlídla v částce a třeba kvůli dvoum setinám jsem odeslanou fakturu musela dobropisovat a vystavovat znova. To si pak připadáte jako úplný debil. :) Fakt to po sobě kontroluju, protože se znám, ale prostě ujede to. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KROPUCHA: ono je neprijemny i to, jak obcas maj nekteri maloperaci, i kdyz to byvaji spise zeny, potrebu si zchladit zahu tim, ze upozorni na nejalou nepodstatnou chybicku, aby ti ukazali, jalej ses dement a oni jak si toho vsimli. :) i kdyz je to treba jenom blbej preklep, pripadne prispevek napul diktujes, takze tam je pak velky prostor, ze si pri rychlem prolitnuti nevsimnes. :)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    TILIO: Tie dane za minuly rok (jo, viem, ze je pozde) snad konecne doriesim. Uz cakam snad na posledny dokument a aj som sa dokopala k poslednemu telefonatu, ktory to cele este blokoval.

Tuhle cast ADHD vyslovene neznasam.
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    AXTHEB: ADHD Love miluju!
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    TILIO: Tak ona asi nebude úplně náhoda, že jsem pasáček ovcí, no. Občas mívám exekutivní paralýzu, i když jenom potřebuju jít čůrat nebo se po dvou dnech rozumně najíst, takže se mě nějaké kecy o výmluvách vlastně ani nedotýkají.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    KROPUCHA: Díky za podporu. Jak píšu, včera mi to přišlo vtipný a dneska už zas vůbec:) Hlavně jsem si uvědomila, jak je těžký tyhle nepochopitelný faily nějak vysvětlit ostatním.
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    WRNQ: To mi zní jako typický ADHD sebemrskačství! Taky jsem studovala překladatelství a často píšu jako tatar :) A každej dělá někdy chyby.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam