• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    DR_NIKITA: Vzdala jsem to a pojedu volit do zapadákova
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    DR_NIKITA: Já se už coby expat měla před měsícem (dost složitě) zapsat na seznam zvláštních voličů, že... Tak holt budu zase volit jen ve Fat Bear Weeku.
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    Oh fuck, dve hodky do konce terminu zadosti o volicsky prukaz a stranky jsou pretizeny.. Hlavne, ze na to myslim uz tak dva mesice🤦🏽‍♀️
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Jsem blízko finálnímu stádiu. Pokaždé, když něco hledám, kouknu dřív nebo později do lednice. Ne proto, že bych si myslel, že jsem tu věc dal tam, ale protože nemůžu věřit svýmu mozku, že jsem ji tam nedal. Včera jsem hledal krabičku se solí. Jak se sakra může ztratit krabička se solí? Když mám navíc uklizeno? Dal jsem ji mezi talíře. Takže lednička bude brzo. Už se to blíží.
    ZLOKOCKA
    ZLOKOCKA --- ---
    KAERI: Eh… presne tohle se mi taky pred tydnem stalo. Nastesti slo o neco rodinneho a doma to uz nikoho neprekvapi.
    KAERI
    KAERI --- ---
    Taková ta klasika, když si člověk, který ví, že se na svou brožovanou paměť může spolehnout tak na 40%, svědomitě poznamená věci do kalendáře... o měsíc vedle. Tentokrát to nebylo nic fatálního a žádný průšvih, jen dvě drobné provozní připomínky, které jsem před tím měsícem marně hledala, ale stejně...
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    DOUCE: Jedna kamaradka tam byla a rekla, ze i zadarmo ji to prislo jako moc dlouhy… Druha kamaradka, ktera platila celou castku, chtela v polovine odjet, protoze to bylo pry moc dlouhy :))
    Obe se shodly, ze si CEDR proste rad necha zaplatit hodne noci, udelaji sice hodne testu, ale nektere z nich nejsou uplne relevantni, mohlo by to pry tevat kratsi dobu a nic jim to neprineslo, jelikoz uz predtim mely diagnozu.
    Nehodnotim, neni to moje zkusenost…
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ELLIE: EKG mi dělají pravidelně na preventivních prohlídkách, tlak si měřím docela často doma.
    Uvažuju spíš o nějakých chytrých hodinkách kvůli tepové frekvenci.
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    Update ze života začínajícího ADHD kouče:

1) Strašně mě to baví. Tohle je asi to, co jsem celej život hledala a kde můžu bejt konečně užitečná. Pomáhá mi v tom i moje vrozená důvěra v lidstvo a věčnej optimismus :)
    2) Funguje to - i na tý úrovni, co zatím dokážu!
    3) V ČR ani v Německu, kde napůl žijeme, skoro nikdo ADHD koučink nezná. Chce to hodně vysvětlování, ale kdo jednou zkusí, už nechce jinak! :)
    Vytvořila jsem k tomu zatím tuhle stránku:
    ADHD Coaching | Practical Support for a Busy Brain
    https://www.whatsadhdcoaching.com/
    4) Ukázalo se (no mohlo mi to dojít dřív...), že na praxi, nahrávky a feedback potřebuju koučovat v angličtině. Takže kamarády a známé zatím moc prostoru není :(
    5) Jestli se tím jednou uživím, to je ve hvězdách :)
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    ECLECTICA: Může to zvednout trochu tlak. Má se chodit na kontroly. Mně teď po roce doktorka neshledala žádný problém (dělala mi EKG) a teda loni v zimě jsem s ritalinem normálně lyžovala.
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    DOUCE: Kamarád tam jde za pár dnů, pak podám info
    DOUCE
    DOUCE --- ---
    Absolvoval jste někdo tu několikadenní diagnostiku v Berouně? Stojí to za to?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Nevíte prosím někdo, jak je to se sportováním, pokud člověk bere ritalin? Je třeba nějak omezit fyzicky náročnější aktivity, jako je běh? Kdesi jsem kdysi zaznamenala, že to může být problematické kvůli srdci, ale nedaří se mi najít nic kloudného.
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MART1NKA: Jo, taky sa vzdy divim na zastavke, jak tam vsetci stoja bez pohybu. :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SHARKIE: Vcera ked som si po 1,5h treningu a 2h saune tancila na zastavke a stale mala energiu na minimalne 10km beh hovorila, ze to unava neni. A koukala na ludi okolo a divila sa, ze dokazu stat na mieste 10 minut. Poondiata hyperaktivita, fakt je to obcas neznesitelne. Je to i fazou cyklu.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MART1NKA: V podstate jo, ale hlavny dovod zhorsenia u mna byva unava. A ta byva na podzim proste nejak vacsia. :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Boze ide podzim a zhorsuje sa mi klasicky stav.
    Prejavuje sa to tak, ze mam niekolkohodinove absolutne obsesie nejakou picovinou typu kpop drama. Nabrala som si nove hobby, ktore je nastastie pohybove a nastastie nezahrnuje equipment (less crap). A stuplo libido, co v combe s predtym napsanym vyzera ako manicky zachvat. Nastastie uzkosti po tej kat non existent, takze aspon netrpim.
    Tiez sa vam to sezonne zhorsuje?
    TMA
    TMA --- ---
    VON_GILOTINE: Gramatika a orthografie v širší normě, antikvární slovní zásoba, propensita k úsu až abúsu řeckolatinských slov a celková lokuční idiosynkrasie dovede vyděsit (a téměř odradit) i kompatibilní individua.

(Cituji: "Podivná entita žijící v žijící ve fascinujícím přesvědčení, že porušování ortografické normy zní intelektuálně s přesahem umělecké interesantnosti, čímž zhusta dostává můj cit pro mateřštinu do hysterického oblouku. Ale jinak umí být až překvapivě milá:o)")

Tak bacha na to!
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Ja to vetsinou dopredu ono samo filtruju divnejma vetnejma konstrukcema obsahujicima strukturalni lingvihumor a pak velice nezdravym extremnim a/nebo absurdnim humorem.

Dost to odkloni nedokompatibilni individua.

Ale za ty dekady mi nejvic prijde ze dela ta podivna elokvence a vetna stavba souvetna.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam