• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    KAERI: Waffle na grilu a zehleni outfitu v jiny mistnosti taky nedoporucuju.
    KAERI
    KAERI --- ---
    SPIKE411: Kdysi, tak před deseti lety, jsem si takhle dala rozpékat rohlík do mikrovlnky. Jen na pár vteřin. Pak jsem si vzpomněla, že jsem něco nechala v koupelně, a jaksi mimoděk, když už jsem tam byla, jsem začala drhnout vanu, protože byla už fakt strašná.

Z baškovských hutí šel popel a dým... (naštěstí teda jen černý kouř průduchy mikrovlnky, který tehdy zasmradil na několik týdnů kuchyni).
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Just ADHD things…
    Začal jsem si dělat vajíčka.
    Šel jsem si odskočit.
    Když už jsem byl v koupelně, začal jsem pracovat na své ranní beauty routine.
    Vajíčka jsou na uhel.
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    ECLECTICA: dokonce cítím rozdíl mezi Atomoxetin vs Atominnex, první je kontrolovaná nuda, na druhým to jsou někdy divy!:)
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    ECLECTICA: samo sebou, dle mě se tomu musí jít naproti, jednak spánková hygiena, nálada, snaha - tuším co si o ní myslíte:), tímm chci říct, že medikace není všemožná, dokonce jí někdy podezírám z placeba, jindy mě zase snad normálně "zmašťuje":)
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    KROPUCHA: díky, jako ty edukace vypadají, že mají zájem podpořit, ale nepotkal jsem žádné výsledky či přímou podporu, proto muj dotaz a na ten tvůj jsem zcela jistě zapomněl.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    ECLECTICA: No to samozřejmě taky. Já posuzuju jen, jak jsem činorodá doma, chodit ven nesnáším pořád stejně :)
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    DRABICZ: Taky už jsem se tu ptala KROPUCHA, ale nikdo nic. Vypadá to, že je za tím mimo jiné Helena Halířová: https://www.linkedin.com/in/helena-hal%C3%AD%C5%99ov%C3%A1-599536b9/
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    Znáte je? máte s nimi nějaké zkušenosti?
    Akrasia - Prostor, který ADHD rozumí.
    https://www.facebook.com/profile.php?id=100090348986478
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SHARKIE: ty jo, škoda, že charakter mojí práce něco takového nedovoluje, to by mi hodně pomohlo.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MARKYSHA: Ja byvala stvrtky uplne nepouzitelna, piatok nejak doklepala a cez vikend si ani nestacila dostatocne oddychnut. Takze mam teraz zase na cas v praci dohodu, ze miesto stvrtku robim v sobotu a dost to pomaha. Jako jo, v stredu uz celkom chaosim (vcera som skoro odisla do prace bez batohu s notebookom), ale celkovo sa moja pouzitelnost dost dvihla.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ELLIE: ono to asi i souvisí s tím, že jsem introvert. Nedokážu být pořád akční a činorodá, abych načerpala energii, potřebuju si odpočnout tím, že se budu věnovat vlastním myšlenkám, číst si, co mě zajímá, reflektovat to atd.
    Třeba procházky se psy jsou pro mě relax a příjemná aktivita, ale tu pozornost mám při nich obrácenou k okolnímu světu. Opravdu si odpočnu jenom tehdy, když můžu být sama se sebou. A tohle prostě léky nezmění.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    ECLECTICA: Ano. Přirozené cykly a jiná omezení těla to nepřebije.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Já jsem medikovaná vším možným, na ADHD ne, ale je to u mě každý týden stejný. Pondělí, úterý naplno, středa ztrácím drive, čtvrtek marná, pátek v sebezapření. Každý den vždycky kolem 14.hodiny hrozný útlum, kolikrát mám i mikrospánek. V 15 hodin je to zase dobrý, ale po zbytek dne se těším do postele, abych byla až do noci čilá jako rybička.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Hm, nejsem medikovaná na ADHD, ale na depresi, a je to od pondělka úplně zoufalý. Odhaduju to na kombinaci zhoršení počasí, stresu a PMS - YMMV.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Dotaz na medikované: pozorujte nějaké výkyvy v tom, jak vám léky zabírají? Měla jsem teď dva velmi produktivni dny, dneska mi ale přijde, že to přebíjí potřeba si odpočinout a dělám jen to nejnutnější...
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    Tohle mi dneska v práci udělalo kafe.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    UNREALONE: spousta věcí se na nějakém místě objeví poté, co se tam dvakrát dívám sama, nenajdu to, ale pak tam přivedu někoho jiného a hle, věc tam leží a tváří se nevinně, jako by tam byla vždycky.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    SNICI: tam se občas taky dívám, když už jsem fakt zoufalej, ale ještě jsem tam nikdy nic ztraceného nenašel - většinou to bývá na místě kam jsem se předtím 5x podíval a špatně hledal
    SNICI
    SNICI --- ---
    PATISLAV: jednou jsem nemohla za boha najit klice od bytu. Prohledala jsem snad uplne vsechno. Byly v lednici.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam