• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Mám lehčí virózu a jako vždy se to docela podepisuje na mém soustředení a exekutivních funkcích. Má někdo podobnou zkušenost?
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    PAPRIKANA: Zaujalo, ale mé google-fu se zdá nedostatečné. Máš nějaký odkaz? :)
    PAPRIKANA
    PAPRIKANA --- ---
    V Praze se otevírají nové svépomocné skupiny pro dospělé pod záštitou Akresia (Skautský institut, Cross Café). Kdyby to někoho zaujalo :)
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    🥲

ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    V INEPu mají ještě volná místa do skupinové terapie pro dospělé, bývá to v liché úterky navečer, platí se jen administrativní poplatek 100 Kč/terapie, zbytek je hrazený ze zdravotního pojištění

Netuším, jestli je to jen pro ty, kdo do INEPu dochází k lékaři, ale zkusit to můžete :)
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    In support of ⭐️ ADHD Awareness Month ⭐️ ADDA is offering free membership + (all available content) for the month of October. If you’re not a member and want to give it a try, now is the ⏰ . Link is here. (I’m told that after the month if you don’t want to stay, cancelling is 1-click away).
    Free Month of ADDA Plus - ADDA - Attention Deficit Disorder Association
    https://add.org/free-month/
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    KAERI: Moje prve tajne varenie na zakladke spomina rodina dodnes. Strcila som horuci hrniec na koniec do dresu, na taku tu plastovu mriezku. Vsetko sa pekne spieklo dokopy a muselo vyhodit. :D
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    KAERI: Mna sa raz prisla suseda opatrne spytat, ci nahodou nehorim. Moja strucna odpoved, ze uz nie, ju uplne nepotesila. :)

A to som zrovna to varenie zvladla celkom ok bez sidequestov, len nejak blbo vypla na konci sporak a tak zostala na plyne prazdna panvica. :D
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    To mi připomnělo, jak jsem měl ohřát sobě a bratrovi na sporáku nějaká játra nebo ledvinky na cibulce.
    V průběhu procesu přišel s letadélkem s vrtulkou na gumu, tak jsme samozřejmě museli jen na chvilku odběhnout ven před barák, abychom ho vyzkoušeli.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Mě se kdysi povedlo zapomenout na sporáku hrnec s máslem. Dodneška je u našich v kuchyni spečené kolečko na podlaze kam jsem v panice hrnec v plamenech položil než jsem donesl mokrý hadr.
    Loni se mi povedlo takhle zapomenout sádlo. Hoří taky slušně. Tentokrát spustilo jen požární hlásič.
    KAERI
    KAERI --- ---
    QUANTI: Jednou z toho bude pěkná hustorka :-D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KAERI: Na to se historie neptá, hustorky 4ever! ;)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MART1NKA: Jako nebylo to tam dlouho, ale jestli tě to potěší, podařilo se mi zničit jen ty kovové bazmeky a deska zůstala ok (klepu).
    KAERI
    KAERI --- ---
    QUANTI: :-D Kouzlo nechtěného - překlep :-D
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    QUANTI: tie viecka su nocna mora moja, tiez to robim. hrozne sa bojim, ze si tu krasnu indukciu znicim nejakou takouto chujovinou.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KAERI: Hustorky je dobrý slovo, to převezmu :))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MART1NKA: Indukce taky není samospásná. Prkýnka nepálí, mno ale jednou jsem už na plotýnce nechala kovové víčko od máslenky a jednou od sklenice medu... 🙈
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Ano, tam chybí to "vypne se".

Pak jsem taky míval rychlovarnou konvici. Tu jsem odpálil, když jsem několikrát za sebou dal vařit vodu, která mi vždycky v mezičase trochu vychladla.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Míval jsem takovou tu pískající konev na vodu. Vlastně dvě. Obě jsem spálil.
    KOMPAS
    KOMPAS --- ---
    Nejlepší je, když ta hotová věc na sebe sama akusticky upozorní a vypne se. Nastavit si časovač na telefonu si nevzpomenu, nebo je to v tu chvíli "moc práce".

Na opravdu krátká připomenutí typu "mám platební kartu vloženou v terminálu" zadržuju dech, ale to nikomu nedoporučuju. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam