• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Včera jsem byla u lékaře (zcela mimo obor psychiatrie). Když si lékařka, příjemná, ale docela svérázná, odebírala anamnézu, můj ritalin okomentovala slovy: "já když potřebuju udělat něco, do čeho se mi nechce, beru si dětský atomoxetin".
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    STELLA eMOTION – ADHD Alien Gifts, Tools & Merch for Focus
    https://stella-emotion.com/

ZLOKOCKA
    ZLOKOCKA --- ---
    MART1NKA: To je vyborny!! 😁
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    FRAKIRA: Tak uz mam doma taky a je to super. Nemusim furt hukat na asistenta, aby mi nastavil kratky budik.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    UNREALONE: jak to vypadá a případně kde se dá sehnat? (togle totiž musí někdo otevřít a zmáčknout, že jo? :D )
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Ad vnímání času - nedávno jsem si pořídil takovou minutku - kostku, která funguje jen tím že se otočí na jinou stranu a umí i pomodoro. Občas jsem zkoušel točit jen třeba 10-15min jen abych víc vnímal čas. Akorát teda samozřejmě funguje to že po několika otáčkách to přestanu dělat. To mám asi takhle s hodně podpůrnými nástroji, že mám pocit, že pomáhají jen málo a pak nemám takovou motivaci je používat dlouhodobě a konzistentně
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    QUANTI: Víc bohužel nevím, zkusila bych napsat přímo jí: katerina.dorflova@lf3.cuni.cz
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KROPUCHA: Vadí, když to je jiná medikace než na ADHD? (myslím samozřejmě v rámci psychiatrie)
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    Kateřina Melzmuf Dörflová

Psychologist, PhD. student in Neuroscience (ADHD, time perception), research worker in NIMH

Stále nabíráme malé participanty a participantky do studie vnímání času u ADHD. Kdo máte doma ádéhádě, pojďte do toho! A kdo máte někoho takového poblíž, prosím, odkažte je na nás 🤍

SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MARWIN: Mne to tiez kedysi prislo blbe, ked som este vobec netusila, preco to robim. :)
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    SHARKIE: to ja prave ty 2 minuty zvladal za 15 vterin, bo behat s kartackem v hube po byte mi prijde blbe
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MARWIN: Pri umyvani zubov vzdy beham po celom byte a nieco robim, tohle by u mna nefungovalo.
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    TMA: ne tak dávno jsem pořídil dvouminutové přesýpací hodiny, do koupelny na čištění zubů, někdy je zapomenu otočit, občas se podívám a písek je už pryč a občas uklidím kefku, pak si vzpomenu se podívat a písek je v půlce....
    ANCALIME
    ANCALIME --- ---
    TMA: Nesouvisi to s tim, ze spravne odhadneme cas, ale nespravne odhadneme vlastni zrychlenost/zpomalenost?

Moje zpozdeni zacinaji tim, ze spatne odhadnu jak dlouho se budu obouvat, u zavazovani tkanicek myslim na milion jinych veci a protahne se to na ctvrt hodiny ale ja mam furt pocit ze ubehlo pet minut.
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    TMA: Ano.
    Presto mam casovou slepotu, chodim prilis brzo a pak cekam nebo pozde a pak dobiham a nekdy se v case uplne ztratim.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    Myslím, uhodnout, kolik je právě hodin. Ne kolik minut něco trvalo :D
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    TMA: Ano. Celej život ale taky dokážu, když se zamyslím, uhodnout čas plus mínus pět minut. Když se zamyslím hlouběji, tak plus mínus tři minuty. Přesto furt něco nestíhám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam