• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SHARKIE: Naučila jsem se dávat věci do tašek. Mám takovou malou taštičku na krk, kam dávám peněženku a mobil. A pak mám větší tašku na zbývající věci. A v tom je to vše pořád. Někdy i pospíchám a hodím menší tašku do větší. A jinam to prostě nedávám.
    ...
    Klíče, tak ty už nepoužívám. Nemám klíče od bytu. Vždycky je někdo doma, kdo mne pustí verandou :D.... Děti mají klíče, tak kdyžtak počkám na ně.
    (Ve výjimečných jednotkových případech mi muž klíče schová na domluvené místě)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    QUANTI: Nikdy neotvaram dvere bez klucov v ruke. Ostatne musim najprv odomknut. :) U mna sa zamykali vlastne odzaciatku a kluc byval dnu, pretoze stare dvere sa inac same otvarali. Tak som si na to tak zvykla, ze sa mi to zazralo do podvedomia. Aspon o 1 problem menej.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    RUSHACK: Tady bol nejaky divny klinec zo steny na kuchynskej "chodbe", tak som tam hodila z ikei taky ten hacik psi zadok a na tom mam odvtedy kluce, ked nie su vo dverach. Vecer ked idem spat, tak pozamykam a odnesiem ich proste na to jedno konkretne miesto. Nie je to blizko u dveri, ani na chodbe u nich, takze som celkom kludna, keby som v noci zas behala pocas spanku. Aj ked co viem, tak to zatial vzdy odnasali len budiky. Ale istota je istota. :)
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    QUANTI: ano,.to je dosti rizikové, je třeba být na stejné straně dveří 🤣 (za tu dobu už mám několik mechanismů, že se mi to neděje ani ve spěchu (např..K+M+B))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DRABICZ: To jsem přestala dělat ve chvíli, kdy jsem si je zabouchla 🤷🏼‍♀️
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    jiné téma: taky se vám stává, že po cca polovině třech čtvrtinách poslouchané písničky se nasytíte, ztratíte trpělivost a přepnete na další? stává se mi to při intenzivním poslechu hudby.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    Klíče nechávám v zámku, což je místo, kde je neztratím a.rovnou je můžu použít. Když je dám jinam, odchod se prodlužuje o desítky minut jejich hledáním 🤣
    RUSHACK
    RUSHACK --- ---
    SHARKIE: nikdy se mi nepovedlo vymyslet takový místo, abych je tam vždycky dal :-)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Klice mam cez den furt v zamku a na noc ich vesiam na konkretne miesto. To je snad jedina vec, ktoru nestracam. :)
    VITEX
    VITEX --- ---
    PREKOTKA: Mam to stejně. Jen ty klíče věším rovnou na kliku aby se nestalo že odejdu ze dveří bez nich :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    PREKOTKA: Skoro nikdy.
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    AXTHEB: a kdyz tu vec najdes, tak si nevzpomenes? Ja si nevzpomenu na okamzik, kdy jsem ji odlozila, ale kdyz ji najdu, vzpomenu si na proces behem ktereho se to stalo
    MARWIN: vesak na klice hned u dveri je takova moje drobna jistota ve vesmiru. Po odemceni bytu klice automaticky davam na sve misto. Horsi to je, kdyz neodmykam ja, to muzou byt v kterekoliv z mych tasek, kalhot, mikin nebo jinych svrsku ci doplnku, kam se daji tri klice strcit. Aktualne se snazim naucit na levou predni kapsu u kalhot :)
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    K diagnostice: někdo teď doporučoval klinickou psycholožku na Praze 6 a 8: https://www.psychologie-nova.cz/
    Diagnostika na pojišťovnu, termín za 3 měs
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    MARWIN: tedy ne zeby na tom stole s vrstvou ruzych papiru a rozdelanych veci nebylo obcas hledani klicu dobrodruzne...
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    SHARKIE: jako PAKOBYLKA_uz automaticky bez premysleni klice/mobil/penezenku vytahnu z kapsy a hodim na svuj stul... kdyz ne tak zacne detektivni prace, kdy si pamatuju ze jsem to mel naposledy v ruce, a co jsem od toho momentu delal, co jsem mel na sobe ve ktere jine kapse by to mohlo byt, nebo kde podel te trasy by to mohlo lezet. V kombianci s automatickou kontrolou kapes (1.2.3. mobil.klice.penezenka.) kdykoli odchazim, to znamena ze hledat musim akorat po byte (miste poslednoho pobytu)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SHARKIE: tenhle problém extrémně zhoršuje mindlessness - jakmile děláš věci a u toho myslíš na milion jiných věcí, tak, jak píše AXTHEB, ta informace prostě nebyla zaznamenaná.
    A nevím, jestli je způsob, jak v dnešní uspěchané době myslet jen na jednu věc - a to i pro lidi, jimž nejede z důvodu odlišného nastavení mozku v hlavě 24/7 diskotéka. Takže jedině fakt akceptovat, že se to děje, a zaměřit energii spíš na hledání než na nadávání si, že jsem zase něco ztratila.

zn: neurotypik, co v kuchyni vezme do ruky věc a v obýváku už ji nemá. A ano, jsem extrémně organizovaná a dávám věci na místo (a věci místo mají), ale v tranzitu prostě mizí, občas nevratně.
    KAERI
    KAERI --- ---
    SHARKIE: Nijak úspěšně. Někdy, když je to lokální, tak se zastavím a řeknu "skřítkové" (ještě pořád je vě hře možnost, že nám doma bydlí šotci nebo ten Němec, co krade věci :-D) a pak hodně, hodně pomalu skenuju očima okolí. Dvakrát, protože mám vzácný talent na věc koukat a nevidět ji. To pak tu věc často najdu malý kousek od nějakého logického místa, kam bych ji mohla dát. Nezabírá to bohužel na stavy "jsem v kuchyni a držím věc - střih - jsem v obýváku a nedržím věc". Teď jsem po měsíci hledání našla brýle (včetně toho, že jsem zburcovala ztráty a nálezy na cvičení a psala kamarádovi, jestli si náhodou nepamatuje, jaké jsem měla v ten onen den večer brýle) v šuplíku s nabíječkama. Který je malinký a celý ten měsíc do něj minimálně obden sahám, vytahuju z něj věci a přeskládávám je.... doteď nechápu, že jsem je celou dobu neviděla a že se nerozbily ani nepoškrábaly, protože tam byly hozené halabala.
    SUK
    SUK --- ---
    SHARKIE: snazim se vic pracovat, abych si ztracene veci mohl koupit znova.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SHARKIE: Je to blbé, ta situace kdy pokládáš někam daný předmět se vůbec do paměti neuloží (nezapomněla si to, vzpomínka se vůbec nevytvořila). Se s tim smiř.
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    SHARKIE: Od leta hledam srouby na sestaveni vetraku + jsem si vypestovala OCD. Klice tak davam na jedno misto, ale denne se aspon jednou vracim do kabinetu pro zapomenutou pomucku. Tak nevim. Rekla bych, ze je to marny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam