• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    LISKAAUDREY
    LISKAAUDREY --- ---
    Tvl týden se snažim dovolat na psychiatrii o léky, už ten Atomoxetin beru obden, dneska posledco jsem měla. Už tři dny v módu obláček, je mi blbej z toho nepravidelného braní, praktik prý předepíše, ale doplatek 1800.

No zachránil mě nej kámoš co ho bere taky a pak se mě ptá: hele a zkoušelas jim napsat mail?

No nenapadlo mě to. Někdy mam pochybnosti jestli ty léky vůbec fungujou.
    No a nebo jsem prostě debil, žejo.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Ono vzdy tak potesi vidiet, ze su tieto veci "normalne" aj inde. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Snad jsem to tu nekde uz nepsala, nenachazim. Pred par lety jsme sli na rodinne foceni, spech, casu malo, sla jsem se rychle prevleknout a namalovat do koupelny, aby me manzel po chvili nasel, jak v detskem pokojicku s plechovkou barvy v ruce opravuji defekty na zdi. :) Nenamalovana a neprevlecema samozrejme.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KROPUCHA: Prave meskam na trening, pretoze som potrebovala naplnit peprenku… hladna, s neumytymi vlasmi, 20 minut pred odchodom. Nemohla som si pomoct, volanie prazdnej peprenky bolo silnejsie.
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    Klíče musím mít při odchodu vždycky v ruce, jinak panikařím. Manžel mě občas z legrace zlobí tím, že mi je vezme a že je přece má on. To ovšem způsobí okamžitej zásek a jen málokdy mu to projde :)

Jinak, objevila jsem další super ADHD komiks, bohužel to vypadá, že se autorka od roku 2021 odmlčela. Snad je v pořádku a jen se věnuje něčemu zábavnějšímu.

MostlyADHD Comics
    https://mostlyadhd.carrd.co/

SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    QUANTI: U nasich vlastne tiez byvali 1 povytiahnute kluce v zamku. Teraz uz visia mimo.

Vyborne bolo, ked som tam bola raz na navsteve, este s kamaratom. Oni sli niekam do prec, ja normalne zamkla a sli sme do mesta. Tak mi volaju, ze sa nevedia dostat domov - nepouzivali horny zamok a tak od neho nemali ani kluce. Ja na navsteve, kamarat s mojimi klucami niekde na kole. No, zacala som ho zhanat a oco siel autom pre nas. Mama zatial sedela so psom na chodbe a strasne brblala. Ale tak aspon zistili, ze ten zamok uz funguje a zacali ho zase pouzivat. :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SHARKIE: S jedním člověkem jasně (ostatně teď už to kontroluju vždy), ale nějak jsem myslela, že už ty klíče mám a zamyká muž... Nene. Ale mám poličku na klíče, kde se mi je většinou daří nechávat, s mobilem je to horší.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    QUANTI: Kliku na obou stranach povazuju za zaklad ADHD vybavy, nez jsem ji na starem byte vymenil bylo to drahe.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SHARKIE: Naučila jsem se dávat věci do tašek. Mám takovou malou taštičku na krk, kam dávám peněženku a mobil. A pak mám větší tašku na zbývající věci. A v tom je to vše pořád. Někdy i pospíchám a hodím menší tašku do větší. A jinam to prostě nedávám.
    ...
    Klíče, tak ty už nepoužívám. Nemám klíče od bytu. Vždycky je někdo doma, kdo mne pustí verandou :D.... Děti mají klíče, tak kdyžtak počkám na ně.
    (Ve výjimečných jednotkových případech mi muž klíče schová na domluvené místě)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    QUANTI: Nikdy neotvaram dvere bez klucov v ruke. Ostatne musim najprv odomknut. :) U mna sa zamykali vlastne odzaciatku a kluc byval dnu, pretoze stare dvere sa inac same otvarali. Tak som si na to tak zvykla, ze sa mi to zazralo do podvedomia. Aspon o 1 problem menej.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    RUSHACK: Tady bol nejaky divny klinec zo steny na kuchynskej "chodbe", tak som tam hodila z ikei taky ten hacik psi zadok a na tom mam odvtedy kluce, ked nie su vo dverach. Vecer ked idem spat, tak pozamykam a odnesiem ich proste na to jedno konkretne miesto. Nie je to blizko u dveri, ani na chodbe u nich, takze som celkom kludna, keby som v noci zas behala pocas spanku. Aj ked co viem, tak to zatial vzdy odnasali len budiky. Ale istota je istota. :)
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    QUANTI: ano,.to je dosti rizikové, je třeba být na stejné straně dveří 🤣 (za tu dobu už mám několik mechanismů, že se mi to neděje ani ve spěchu (např..K+M+B))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DRABICZ: To jsem přestala dělat ve chvíli, kdy jsem si je zabouchla 🤷🏼‍♀️
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    jiné téma: taky se vám stává, že po cca polovině třech čtvrtinách poslouchané písničky se nasytíte, ztratíte trpělivost a přepnete na další? stává se mi to při intenzivním poslechu hudby.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    Klíče nechávám v zámku, což je místo, kde je neztratím a.rovnou je můžu použít. Když je dám jinam, odchod se prodlužuje o desítky minut jejich hledáním 🤣
    RUSHACK
    RUSHACK --- ---
    SHARKIE: nikdy se mi nepovedlo vymyslet takový místo, abych je tam vždycky dal :-)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Klice mam cez den furt v zamku a na noc ich vesiam na konkretne miesto. To je snad jedina vec, ktoru nestracam. :)
    VITEX
    VITEX --- ---
    PREKOTKA: Mam to stejně. Jen ty klíče věším rovnou na kliku aby se nestalo že odejdu ze dveří bez nich :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    PREKOTKA: Skoro nikdy.
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    AXTHEB: a kdyz tu vec najdes, tak si nevzpomenes? Ja si nevzpomenu na okamzik, kdy jsem ji odlozila, ale kdyz ji najdu, vzpomenu si na proces behem ktereho se to stalo
    MARWIN: vesak na klice hned u dveri je takova moje drobna jistota ve vesmiru. Po odemceni bytu klice automaticky davam na sve misto. Horsi to je, kdyz neodmykam ja, to muzou byt v kterekoliv z mych tasek, kalhot, mikin nebo jinych svrsku ci doplnku, kam se daji tri klice strcit. Aktualne se snazim naucit na levou predni kapsu u kalhot :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam