• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    CATHERINE
    CATHERINE --- ---
    Sleduju ted tyhle prednasky/rozhovory, prijde mi to zajimavy (i kdyz to neni pro me zadny velky breakthrough). Zajimavy je, ze mnohy z tech coping strategies pouzivam, ale nikdy me to neprislo nako neco systematickyho, spis jako berlicky, abych stacila ostatnim. Mozna kdyz si nejak re-framuju, budu se s tim citit lip.
    Tak kdyby nekdo chtel taky sledovat, davam link.
    ADHD Women Summit - Althea Academy
    https://www.althea-academy.com/aws25/?

KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    Jinak sem jdu s tímhle videem, který mě dneska pobavilo.
    (a taky jsem zjistila, že přes ADHD Love se dají koupit Loop sluchátka s 20% slevou. Cool!)

If Netflix did a documentary on my ADHD wife 🤣 #adhd #adhdbrain #adhdprobs
    https://www.youtube.com/shorts/VSKRwzNK1Xg
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    KAIAFOX:
    AXTHEB:
    Já v INEPu ADHD diagnózu dostala! U Mgr. Lucii Kutscher. Tak buď jsem tak jasná, nebo bude záležet, na koho tam člověk narazí.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ELLIE: My tu s postupným uvolňováním míváme akorát Neuraxpharm. A občas vůbec nic.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    Taky sbíráte značky methylfenidátů, protože Concerta zas lékárně došla? ;) Mám Viatris, Mepha a Sandoz, Stada jsem ještě neviděla.

Konec odlehčujícího okénka.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    AXTHEB: Já nikomu nic neupírám, ale přišlo mi to jako trollení někoho, kdo se tu zjevil omylem.
    Ostatně kdo sem chodí předpokládám nemohl neminout moje vyprávění, jak jsem nedostala diagnózu, a atomoxetin dva roky ukecávat u psychiatra
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    OCTOPUSS: ZSIS: klídek, žádné upírání diagnóz přes internet, na to jsou incelský auditka.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ZSIS: Já mám papíry z dětství, ale podle testů by mi v INEPu taky dsg nedali. A to jsem úplně ukázkový případ turboveverky se silnou inattentive I hyperactive složkou.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    OCTOPUSS: a ty mas ADHD, nebo jen hledas neco na co by jsi mohla svizt sve potize?
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    OCTOPUSS: pusinku, a aspon nejakou zakladni slusnost, pyco.

OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    ZSIS: A ty máš ADHD nebo jen názor, a ten klub se ti ukázal v sekci "poslední"?
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    jsem jedniny, kteremu je hodne podezrele delit odpovedi v testech na ADHD&spol na "spravne" a "spatne"?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ZSIS: ...mně teda z textu vyplývá, že tedy Inep, který je institucí s klinickými psychology, kteří právě mají kulatá razítka na diagnostiku neurodiverzity/adhd, jsou neoficiálně proslulí nedáváním diagnóz jasným případům.
    Adhd diagnostikuje i pedagogicko-psychologická poradna, jen nedá to razítko, které má klinik. (Tím už jsme si doma prošli).

Neurotypik stěží pochopí neurodivergenta.. imo proto je potřeba i tady mít peer psychology.

"Bez chyby a za rekordní čas".. z toho mi zas vyplývá, že jsem k těm testům nepřistupovala jak ke státnicím jako jediná, což mě docela uklidňuje a není to nic, co by diskreditovalo, nebo automaticky vyřadilo člověka z jeho diagnózy.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    OCTOPUSS: "bez chyby a za rekordni cas", to zni spis jako maturita z matiky nebo AZ kviz.

takze klinicka psycholozka z mista, kde pry ADHD diagnozu nedavaji, ti nedala.. ADHD diagnozu.
    rozumim tomu spravne?

me vzdy trosku zarazi, kdyz jsou lidi nazoru ze nejakemu zadani rozumi lip a vice nez jini, kteri tematice venovali roky zivota.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    FIONOR: To píšeš mně?
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    Já jsem ochotný poskytnout relevantní informace, ale nejsem ochotný za lidi přemýšlet.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    FIONOR: To pořád neodpovídá na otázku k čemu je to dobrý.
    Mně paní magistra pak poslala do prdele, že nemám žádný ADHD, protože jsem jí ty stupidní papíry vyplnila bez chyby a za rekordní čas, a že mám jít na terapie.
    Miluju českou psychiatrii (ačkoli tohle byla klinická psycholožka v INEPu, kde se podle jednoho zdroje chlubí tím, že lidem ADHD diagnózu nedávají).
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    OCTOPUSS: do velké míry to eliminuje nahodilost a umožňuje nějakou míru granulity, když je to dobře sestavené (což vylučuje běžný překlad a sestavení dotazníku na základě imitace jiných dotazníků, čili 90 % toho, na co člověk narazí, nemá odpovídající kvalitu)
    jistá míra redundance je prostě nutná, ale reálně je problém v tom, že tvorba dotazníků je něco, co udělá každý vysokoškolák od boku, i když je to věc, kterou je těžké udělat dobře i po letech praxe ve výzkumu
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Tyhle "psychotesty" jsou podle mě naprosto o ničem, pokud je dáte komukoli s aspoň dvojciferným IQ. I já jsem skoro okamžitě identifikovala, že jsou tam sice stovky otázek, ale dokolečka se tam opakuje nějaká úplně základní sada, jen se mění formulace. Zřejmě to má - nevím teda proč - otestovat nějakou konzistenci či co.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    Nicmene velka cast techto testu opravdu velmi spatny preklad je, povetsinou strojovy a casto zcela ztracejici kontext. Nekolik jsem jich delal v cestine i v anglictine a v cestine je to vazne dost hruza.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam