• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    ZSIS: A ty máš ADHD nebo jen názor, a ten klub se ti ukázal v sekci "poslední"?
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    jsem jedniny, kteremu je hodne podezrele delit odpovedi v testech na ADHD&spol na "spravne" a "spatne"?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ZSIS: ...mně teda z textu vyplývá, že tedy Inep, který je institucí s klinickými psychology, kteří právě mají kulatá razítka na diagnostiku neurodiverzity/adhd, jsou neoficiálně proslulí nedáváním diagnóz jasným případům.
    Adhd diagnostikuje i pedagogicko-psychologická poradna, jen nedá to razítko, které má klinik. (Tím už jsme si doma prošli).

Neurotypik stěží pochopí neurodivergenta.. imo proto je potřeba i tady mít peer psychology.

"Bez chyby a za rekordní čas".. z toho mi zas vyplývá, že jsem k těm testům nepřistupovala jak ke státnicím jako jediná, což mě docela uklidňuje a není to nic, co by diskreditovalo, nebo automaticky vyřadilo člověka z jeho diagnózy.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    OCTOPUSS: "bez chyby a za rekordni cas", to zni spis jako maturita z matiky nebo AZ kviz.

takze klinicka psycholozka z mista, kde pry ADHD diagnozu nedavaji, ti nedala.. ADHD diagnozu.
    rozumim tomu spravne?

me vzdy trosku zarazi, kdyz jsou lidi nazoru ze nejakemu zadani rozumi lip a vice nez jini, kteri tematice venovali roky zivota.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    FIONOR: To píšeš mně?
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    Já jsem ochotný poskytnout relevantní informace, ale nejsem ochotný za lidi přemýšlet.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    FIONOR: To pořád neodpovídá na otázku k čemu je to dobrý.
    Mně paní magistra pak poslala do prdele, že nemám žádný ADHD, protože jsem jí ty stupidní papíry vyplnila bez chyby a za rekordní čas, a že mám jít na terapie.
    Miluju českou psychiatrii (ačkoli tohle byla klinická psycholožka v INEPu, kde se podle jednoho zdroje chlubí tím, že lidem ADHD diagnózu nedávají).
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    OCTOPUSS: do velké míry to eliminuje nahodilost a umožňuje nějakou míru granulity, když je to dobře sestavené (což vylučuje běžný překlad a sestavení dotazníku na základě imitace jiných dotazníků, čili 90 % toho, na co člověk narazí, nemá odpovídající kvalitu)
    jistá míra redundance je prostě nutná, ale reálně je problém v tom, že tvorba dotazníků je něco, co udělá každý vysokoškolák od boku, i když je to věc, kterou je těžké udělat dobře i po letech praxe ve výzkumu
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Tyhle "psychotesty" jsou podle mě naprosto o ničem, pokud je dáte komukoli s aspoň dvojciferným IQ. I já jsem skoro okamžitě identifikovala, že jsou tam sice stovky otázek, ale dokolečka se tam opakuje nějaká úplně základní sada, jen se mění formulace. Zřejmě to má - nevím teda proč - otestovat nějakou konzistenci či co.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    Nicmene velka cast techto testu opravdu velmi spatny preklad je, povetsinou strojovy a casto zcela ztracejici kontext. Nekolik jsem jich delal v cestine i v anglictine a v cestine je to vazne dost hruza.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    PEJR: Zas na druhou stranu je rozdíl mezi "plánujete sebevraždu?" a "mysleli jste někdy na sebevraždu?" ..proto jsem psala, že všechno je o kontextu a na některý věci prostě nelze odpovědět ano/ne.
    PEJR
    PEJR --- ---
    ZSIS: Podobna otazka nekolikrat je tam kvuli overeni jestli lzes nebo ne. Kor mezi 600 otazkama je velka pravdepodobnost, ze nebudes vedet jaka byla puvodni odpoved.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ..no, mám to všechno nafocený, tak si prostě vypíšu ty problematický a snad budu mít možnost to s ní po vyhodnocení probrat, protože Bejby nebude sedět v koutě a bez kontextu to o mně nemůže nic vypovídat.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ZSIS: ..ofc, byly k tomu další tři. V tomhle je téměř 600 otázek, ale některý jsou fakt jeblý a nedá se na ně odpovědět černobíle.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    KAIAFOX: nedavno jsem s jednim kamaradem mluvil o podobne problemu, taky se mu to zdalo pitome.
    me teda pani testovala dost rozsahle, a testu tam bylo nekolik, i kdyz se otazky castecne podobaly. mam za to, ze u seriozniho testu nebude jedna otazka rozhodovat o diagnoze.
    a take mam za to, ze ty otazky jsou tak kladeny naschval. coz mi psycholozka potvrdila.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Prosimvás, kdo tady dělal MMPI-2.. ty otázky?? Wtf? Jako nebudu hodnotit, že mi dost těch položek připadalo jako velmi špatný překlad, ale odpovídat na tak nejasně položený dotazy Souhlasím/nesouhlasím, když to navíc není možný usadit do kontextu.. vážně mě tohle má nějak vyhodnotit?? Má opravdu mou diagnózu ovlivnit "tak tam napište, co vás napadne první" i když nechci vyplnit ani jedno? 🤦
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Tento tyzden bych mohla klesnut pod 20k neprecitanych mailov v inboxe, konecne.. :)

MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    PAKOBYLKA_: to mi povídej, vždyť ADHD dítě se prostě pozná. Vždyť se tolik odlišuje od normálně neposedných dětí a i způsobem myšlení.
    MAR_TINA: já mám štěstí, mě socky vůbec nezajímají. Nyx jo, ale to je spíš u mě o osamělosti.
    2BFREE: D velmi prudce, dřív mluvím než myslím.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Ideme na oslavu. Parkujeme dost daleko. Mama sa prave 3. krat vratila do auta. Asi by som ju mala zasvatit. :D
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    POZITRON: Ja teraz zistila, ze nemeskam s mailom lekarovi, pretoze od neho dosla sprava az v stredu a nie uz v pondelok, jak pisali len sestricky. Este je ale otazka, ci ho zvladnem vecer aj napisat. :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam