• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    chroupat popcorn nebo chipsy v kině, rokáči nebo rudolfinu prostě je rozdíl.

jist v plném autobuse syrečky také není vrchol ohleduplnosti.

na nasranost z toho není potřeba adhd, imo.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    CATHERINE: jo, k tomu patrila ta prvni veta - mne to debilni neprijde. a to, ze jsem precitlivela, az extremne, na tyhle zvuky, je holt muj problem. vetsine lidi to, predpokladam, nevadi a zvykani/chroupani/polykani neslysi na kilometr. :)
    CATHERINE
    CATHERINE --- ---
    POZITRON: Nejde mi o to, co to je, ale o to o konzumaci v kine.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    CATHERINE: mne to debilni neprijde. navic popkorn si delame i doma a je to nesrovnatelne lepsi nez chipsy nebo treba arasidovy krupky, to mi prijde debilni, jist tyhle hnusy. v kine jim kupuju ten nejmensi, coz je docela maly papirovy kelimek.
    CATHERINE
    CATHERINE --- ---
    POZITRON: Me prijde smutny, ze prejimame takovy debilni americky zvyky jako pojidani popcornu v kine. Ale chroupani pro me lepsi nez zvaneni. Dokonce doma i sbijecka nebo sekacka na dvore lepsi nez cokoli od sousedu.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    CATHERINE: chodim s detma docela pravidelne do kina, mame nedaleko takovy oldschool kino s prijemnou atmosferou a kupuju jim popkorn, protoze to maj radi. chroupani a hrabani se v popkornu slysim snad i v tech nejhlasitejsich scenach a kolikrat pak vubec nevim (protoze ja se v tu chvili nedokazu na nic soustredit a neexistuje nic jineho nez to chroupani a hrabani se v popkornu), o cem ten film vubec byl. ale tak hlavne ze kluci jsou spokojeni. :) stejne to vetsinou bejvaj uplny debility, treba naposled Mimoni a monstra, to byla hrozna sracka. mozna je lepsi, ze jsem to poradne ani nevnimala. :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Já jsem strašně dlouho na takových akcích nebyla a úplně mě to šokovalo. Myslela jsem, že je to standard, že lidi drží hubu. To by mi zkazilo celý zážitek.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: abych byla spravedlivá, asi to bylo od každého z tohodle trochu. Sám byl výrazně stydlivý.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MAR_TINA: tento bol taky ten introvert co bol nerad vidiet a pocut a vadila mu pozornost... nemalo to misogynny podton nastastie.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: chodila jsem s mužem (bohužel), který měl problém, když jsem se někde ozvala nebo byla moc vidět. On měl prostě problém s holkama, které měly sebevědomí.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CATHERINE: same... tiez neviem kto chodi do maleho salu ve Svetozoru zrat mekac a sustit s kazdou hranolkou. tu holku som tiez poprosila nech to odlozi. tomu predchadzal vnutorny rage fit.
    KAIAFOX: tiez uz som mala chlapa co to nemal rad. ale vzdy som to ja, co sa ozvem. na jednom ambientnom koncerte som vyhodila holky, co dlho resili jak sa poskladaju do taxikov v tej najviac tichej whimsical casti (nudili sa), odisli do vedlajsej miestnosti nastastie, ale s kopou kecov, ze su snad na party a mozu robit hluk, tak som im vysvetlila, ze to neni party, ale koncert a ze vsetkych rusia.
    CATHERINE
    CATHERINE --- ---
    MART1NKA: Ja jsem takhe prisla o londynskyho Louskacka, protoze vedle me sedela opila pani co nonstop neco chroupala a zvanila nesmysly. Bohuzel tam je obecne chovani v divadle na daleko horsi urovni nez u nas a netroufla jsem si nic rict.

Jo, asi vetsina lidi dokaze zvuky filtrovat. Ja dycky slysim vsechny kanaly a nejvic samozrejme ty, co nechci a co me serou.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CATHERINE: tym ludom to nevadi zas tak, ze by sa museli ozvat.

ja ked sa neozvem, tak prakticky neslysim koncert, pretoze moj mozog neumi zafocusovat na predstavenie a neslyset okolie. myslim, ze NT to vedia, preto im to nemusi tak vadit a neozvu sa. keby aspon komentovali ten koncert, to mi zas tak neva, ale oni resej OT hovna.
    CATHERINE
    CATHERINE --- ---
    Zas bezi ADHD summit
    Thrive With ADHD Summit Day 1
    https://www.program.althea-academy.com/fr1adkcldso/
    Po registraci mejlem je kazdy den nekolik prednasek/rozhovoru. Vetsinou byvaji pristupne na tehle akcich 24 nebo 48 hodin zdarma.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    CATHERINE: Něco jim řeknu, no..
    CATHERINE
    CATHERINE --- ---
    MART1NKA:
    MART1NKA:
    Taky to mam. A nekdy lidem rikam, at jsou zticha. Nekdy to zabere, nekdy ne. Pokud je to mozny, napr. ve vlaku, tak se radsi premistim jinam. To je pro me nejmin zatezujici reseni.

A leta premitam o tom, jestli to tem ostatnim lidem nevadi, nebo to nechteji resit. Myslim, ze jsou lidi, kterym to prakticky nevadi, nebo vadi malo. A tech je asi vic, nez tech, kterym to vadi hodne, ale neozvou se.

Bohuzel mam dojem, ze po covidu je vic drzejch reakci na zadost o ticho, zazila jsem napr. v divadle, na konferenci, ale i treba na joze / ne kvuli hluceni/. Proste mi prijde, ze lidi jsou vic sebestredny a bezohledny a prestali mit slusnostni filtr.

KAIAFOX: Co myslis tim "vyhlasit"? Ze jim neco reknes, nebo nechas vyhlasit napomenuti snad z repraku?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KAIAFOX: Jako když jdu na koncert, kde je taková tichá pasáž a někdo tam začne mektat o nějaký Jaruně z práce.. tvl, vidím rudě a ihned zasahuju. Muž to nemá rád, že jsem jako moc a ať to nechám plavat, ale když zavřou hubu, všem v okolí se viditelně uleví. Jsem Viktor Čistič. Dělám špinavou práci za ostatní.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MART1NKA: Me tohle dokáže vytočit do ruda.. ale už jsem ve věku, kdy mi není blbý ty lidi vyhlásit, i když pak na mě uraženě civí po zbytek akce a něco si o mně špitaj. Nasrat prostě!
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    tak, zas je rozdil v tom co ja ocekavam, a co ode mne okoli ocekava, mezi navstevou cirkusu, opery nebo piskoteky.
    a jsem s tim smireny.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    RANDOM_NIGHT: Mne pride, ze ostatni su ok
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam