• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Tak zatím myslím, že u něj zůstanu. Velká změna k lepšímu je taky to, že mi po něm není na blití. Cestou do práce mi bylo vždycky v tramvaji na blití, to po ritalinu není a dokonce jsem si v tramvaji dnes četla knihu a vnímala jsem, o čem to je. :) Dost si toho i pamatuju, omg! Atomoxetin určitě účinky viditelný měl, určitě jo, ale tohle je lepší. Snad to tak vydrží.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ELLIE: to i atomoxetin. haha. 🤦 ale pred 10 lety mi atomoxetin chut k jidlu snizoval, abych mu zas nekrivdila uplne.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    POZITRON: Ritalin má prej snižovat chuť k jídlu 😅😅 Pak ještě řekni, jak se ti večer usínalo.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    POZITRON: nekdo mi tu v klubu pred mesici take gratuloval, prvni najezd je nejlepsi :D
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Akorat se bojim, ze kdyz jsem teprve 2. den bez atomoxetinu, ktery mi fungoval jako stabilizator nalad, jestli nemuze castecne stale jeste dnes fungovat. Mam obavy z pripadnych vykyvu nalad, resp. meltdownu.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Tak to je fakt mazec ten ritalin. :) Ono to fakt funguje a do prcic, proc jsem to nebrala odjakziva,.kde jsem dneska mohla bejt. :) Ne, ja bych zodpovednost nedala, takze mozna je spise stesti, ze jsem, kde jsem a nespachala jsem nekde davno kvuli zodpovednosti, kterou bych neunesla, sebevrazdu, ale zatim teda musim rict, ze super. Akorat jsem docela zrava a nejsem vubec lina se s necim patlat. :)
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    POZITRON: ja si myslim, ze nebudou. dej tomu sanci.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    POZITRON: Nemám, spíš ADD. Ritalin dle zkušeností s mýma dětma dělá přesně to, funguje pár hodin a pak opadne. Pro děti je to supr, ve škole se soustředí a po škole můžou zase blbnout, ale pro dospělého to moc nechápu. Mnou by cloumaly emoce jen proto, když bych cítila, že se zase stávám "roztěkaným dementem" 😅
    Na druhou stranu, methylfenidát narušuje spánek, takže pokud u tebe psychiatrička navrhla ritalin, možná má obavy, že bys večer nemohla usnout, když by se ti to uvolňovalo celý den. Takže jako pak asi plánovat - dopoledne výkon, odpoledne lehce mozkově retardovaný chill, kdy už na sebe nemáš takový nároky. Nebo ofc můžeš zkusit si odpoledne vzít třeba půlku dávky a sledovat, jak se ti usíná.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ELLIE: muzu se zeptat, jestli mas tu hyperaktivni formu ADHD? me zpomaloval atomoxetin. tak kez by i tohle.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Dostala jsem prave ritalin a mam obavy, ze mi zhorsi vykyvy nalad.
    Po 3/4 roce uzivani atomoxetinu mam porad ty nevolnosti, ktere ale trvaly tak hodinu, max 2. Rikala jsem psychiatricce, ze mi to za to asi stoji, protoze atomoxetin fungoval zaroven jako stabilizator nalad, byla jsem takova lehce emocne oplostela, coz u me urcite neni na skodu. Stejne navrhla, ze zkusime ritalin. Ted se bojim, ze se mnou po nem budou cloumat emoce. Budou?
    Concertu mi dat nechtela, ze to pripadne az potom a cokoli k ritalinu taky zatim ne, ze to neradi kombinujou a nejprve mesic takhle.
    Jeste by me zajimalo, funguje fakt jen par hodin a pak budu zas roztekanej dement? :(
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    máte někdo zkušenost s Livizuxem? Dostala jsem ho teď napsaný od psychiatry, tak jsem zvědavá, jaký to bude mít efekt.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    ZSIS: Nemám žádnou diagnózu, a vyčítáš to špatně.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    OCTOPUSS: podle ceho vseho? ja tu z tvych prispevku spis vycitam, ze se svou diagnozou tak nejak nikdy poradne spokojena nejsi a vlastne ti nikdo ze zdravotnickeho personalu nerozumi.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    EADENN: Já jsem podle všeho obojí. Znamená to, že jsem dno potravního řetězce nebo sociální apex predator? :D
    EADENN
    EADENN --- ---
    Znáte ten vtip o amatérovi a odborníkovi? Jeden ví hovno o všem a druhý všechno o hovně. Tak to jsou ve skutečnosti adhďáci a autisti!
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    já si myslím, že jako je hranice mezi drogou a lékem danná svévolně podle nějakého "zeitgeistu", tak je i hranice mezi "normíkama" a... no... asi "nenormíkama".
    nebo "abnormíkama"?
    budou případy těžší a lehčí, a někdo někde rozhoduje o hranici, od které se to bude řešit přes medikaci, nebo ne.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Přemýšlím, co jsem dělala na efedře. Určitě hodiny bruslila, živila se light colou a red bullem a hubla, ale přemýšlení si nevybavuji :)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    IOM_NUKSO:
    EADENN: There you go.
    EADENN
    EADENN --- ---
    Vzpomínám si jak jsem se před léty na jedné party nacpal efedrou, všichni kolem mě byli nakopnutý a já jsem si jen u repráku hezky promyslel příští týden a šel spát. Kéž bych už tehdy měl nějaké informace!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam