• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ELLIE: muzu se zeptat, jestli mas tu hyperaktivni formu ADHD? me zpomaloval atomoxetin. tak kez by i tohle.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Dostala jsem prave ritalin a mam obavy, ze mi zhorsi vykyvy nalad.
    Po 3/4 roce uzivani atomoxetinu mam porad ty nevolnosti, ktere ale trvaly tak hodinu, max 2. Rikala jsem psychiatricce, ze mi to za to asi stoji, protoze atomoxetin fungoval zaroven jako stabilizator nalad, byla jsem takova lehce emocne oplostela, coz u me urcite neni na skodu. Stejne navrhla, ze zkusime ritalin. Ted se bojim, ze se mnou po nem budou cloumat emoce. Budou?
    Concertu mi dat nechtela, ze to pripadne az potom a cokoli k ritalinu taky zatim ne, ze to neradi kombinujou a nejprve mesic takhle.
    Jeste by me zajimalo, funguje fakt jen par hodin a pak budu zas roztekanej dement? :(
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    máte někdo zkušenost s Livizuxem? Dostala jsem ho teď napsaný od psychiatry, tak jsem zvědavá, jaký to bude mít efekt.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    ZSIS: Nemám žádnou diagnózu, a vyčítáš to špatně.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    OCTOPUSS: podle ceho vseho? ja tu z tvych prispevku spis vycitam, ze se svou diagnozou tak nejak nikdy poradne spokojena nejsi a vlastne ti nikdo ze zdravotnickeho personalu nerozumi.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    EADENN: Já jsem podle všeho obojí. Znamená to, že jsem dno potravního řetězce nebo sociální apex predator? :D
    EADENN
    EADENN --- ---
    Znáte ten vtip o amatérovi a odborníkovi? Jeden ví hovno o všem a druhý všechno o hovně. Tak to jsou ve skutečnosti adhďáci a autisti!
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    já si myslím, že jako je hranice mezi drogou a lékem danná svévolně podle nějakého "zeitgeistu", tak je i hranice mezi "normíkama" a... no... asi "nenormíkama".
    nebo "abnormíkama"?
    budou případy těžší a lehčí, a někdo někde rozhoduje o hranici, od které se to bude řešit přes medikaci, nebo ne.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Přemýšlím, co jsem dělala na efedře. Určitě hodiny bruslila, živila se light colou a red bullem a hubla, ale přemýšlení si nevybavuji :)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    IOM_NUKSO:
    EADENN: There you go.
    EADENN
    EADENN --- ---
    Vzpomínám si jak jsem se před léty na jedné party nacpal efedrou, všichni kolem mě byli nakopnutý a já jsem si jen u repráku hezky promyslel příští týden a šel spát. Kéž bych už tehdy měl nějaké informace!
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    Já se prostě necítím nijak nakopnutě. Methylfenidát mě uklidňuje, dělám věci s rozmyslem, ne nijak rychle, ale právě na pohodu a bez chaosu. Příliš moc methylfenidátu že mě už dělá psychopata bez smyslu pro humor, co na otázky odpovídá upřeným pohledem. To nikdo nechce, proto beru max 27 mg. Šuplíky jsem obsesivně třídila bez medikace, většinou jsem se u toho rozbrečela nad svou neschopností 🤷🏻‍♀️
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    OCTOPUSS: a to neni nahodou takova urban legend? Uzivat stimulanty pri tezkem studiu nebo praci prece neni nic noveho pod sluncem, jasneze to pomaha se soustredit a k lepsimu vykonu (docasne, jednorazove). Tohle je asi takova zahada, jakou si pamatuji z devadesatek, kdy se nekdo zamyslel, ze kurt cobain potreboval heroin k tomu, aby se citil normalne. Nejspis tam uz vznikla zavislost, tvl zahada!
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    OCTOPUSS: Zjevně pak usilovně dělají píčoviny, tj. relativně běžný stav:)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    IOM_NUKSO: Na koks usilovnou prací nereaguji ;)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    IOM_NUKSO: Třeba v tom, že na normíky to údajně funguje úplně jinak než na lidi s ADHD.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    MAR_TINA: tak kdyz si das stimulant, tak se lepe soustredis. Nevim, v cem tam hledas zahadu.
    EADENN
    EADENN --- ---
    ELLIE: super info, říkal jsem si, že třídit šuplíky je pro mě naopak adhd hyperfocus stav, který ale zničehonic dojede. A pak jsem teda takové chování mnohokrát viděl u lidí na piku, no. Ty děsně velesoustředěné přehrabování kapes nebo přešroubovávání nábytku.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    jelikoz to tady padlo.. samozrejme si muze medikaci dat i clovek bez ADHD, vsak o tom je ten joke dole.
    a priznavam se, ze me pri nekolika prilezitostech speed opravdu bavil. a moc jsem nepotreboval.
    ja se k diagnostice psycholozky vubec dostal tak, ze jsem si uvedomil, ze je nejak vsechno hodne na hovno a jsem celou dobu nasrany, a kdyz si 1-2x za mesic dam MDMA ci amphetamin (koks me zas tak moc nebavil), tak je svet najednou uplne super.
    a ze by to tak nemelo byt.

hodne syntetickych drog bylo puvodne mysleno jako medikament.
    nektere tim i zustaly.
    "better livin' trough chemistry", haha.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam