UNSEEN: naprostej souhlas. tys ten můj příspěvek pochopil jakože "vezmu masitý recept a místo masa dám sojový texturát"? já jenom chtěl říct, že se moh pokusit o slušný vegetariánský jídlo, který opravdu sní i masožrout.. a ne že má k špenátu s BK nablejt sojový maso
TESSS: klasický omáčky (chápu jako ty k masu) máš chuťově postavený z velký části na masovym vývaru/výpeku. vařila jsi někdy "svíčkovou" bez masa? neni to prostě vono, musíš tam hodit aspoň kostku bujónu, jinak se tý chuti ani nepřiblížíš. (a právě kvůli těmhle jídlům si to maso neupírám :)). čistě rostlinná kuchyně chce (aspoň dle mého skromného názoru) prostě jinej přístup – a jak říká UNSEEN, nesnažit se dělat masový recepty "alá vegan" ;)
...a řek bych že zrovna tenhle kryštůfek je ten, co žere svíčkovou akorát bez masa a nechá si říkat vegetarián, aby byl zajímavej a emo. puberta je holt težký životní období.