• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KUBAN88PROSTŘENO - hrajeme o dvacet miliardů
    UWE_WEBER
    UWE_WEBER --- ---
    ech tak zrovna ta první mě příjde naprosto nezajímavá pipina, jejíž ksich doopravdy slouží čistě jako plátno pro nějakého maskéra
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    POZITRON: Ta první je nejvíc ucházející, ale vadí mi, jak má furt přivřený horní víčka, vypadá pak neustále ospale/unaveně/zfetovaně/otráveně.

A co se slova gnocchi týče tak výslovnost je fakt [ňoky] musím dodat, že přízvuk je na cch, přičemž výslovnost je jako k, ale s lehkým přídechem.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    UNSEEN: zajimavy, zrovna jsem si rikala, ze jedina krasna je ta prvni a ostatni jsou nic moc, ale vydrzela jsem jen prvni dil, tak tezko rict :) vadi mi, jak jsou neprirozeny
    VEETUHS
    VEETUHS --- ---
    KACHITA: Žádný gň není, akorát je tam důraz na první slabiku, ale jinak to začíná čistým ň - /nj/
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    PINK_CICINKA: jj ja taky, dokonce i google translator souhlasí :) ale to "ň" je spíš takové "gň" nebo jak to napsat:) http://translate.google.com/#cs|it|gnocchi
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    SHEDLO: prosim tě, vytipuj mi časy, kde se na ně pěkně kouká, ať to nemusím pracně hledat... ok, tisíc lidí tisíc vkusů, ale o pondělí, středu a čtvrtek bych opíral kolo opatrně. .o)
    (a to říkám u vědomí toho, že mně by nikdo nesvěřil ani špatnou xeroxovou ¨kopii fotky kola....)
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    mně přijdou v poho, třeba ta dnes, na to že je jí jen 20, tak na mě působila vyspěle.. smějou se normálně, maj z toho prdel no.. z těchdle bych zrovna blbky moc nedělala
    DYLER
    DYLER --- ---
    To je přece jejich slovní zásoba.
    POLARKA
    POLARKA --- ---
    SHEDLO: me na tom neba jak se porad povinne smejou, hahaha hihihi za kazdou vetou
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    náhodou modelíny v pohodě, pěkně se na ně kouká a kultivovaně vystupují:)
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    PINK_CICINKA: no já po tom dílu s gnoči jsem se koukala na starý díl Pod pokličkou, kde odbornice na výživu mluvila o "ciabatě"
    PINK_CICINKA
    PINK_CICINKA --- ---
    Jen pro pobavení z diskuze. Odbornice v gastrnomii prý :-D "Tak moment. Správná výslovnost GNOCCHI je opravdu gnoči. Nevím,proč by se to mělo vyslovoval ňoky,to jsem v životě neslyšela a je to jedině počeštěné. A to vím,jsem odbornice v gastronomii."
    PINK_CICINKA
    PINK_CICINKA --- ---
    Tak jsem zase o něco chytřejší, že se gnocchi vyslovuje doopravdy jako ňoky jsem netušila :-)
    UWE_WEBER
    UWE_WEBER --- ---
    no popravdě, když jsem koukala na fotky těch výtvorů, zejména na to hlavní jídlo, tak jsem přemýšlela nad tím jestli nekoukám na fotky z klubu fotky Hnusů z jídelen a restauraci
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    tak zatím mochovská zelenina 100x jinak :o)))
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    MDFK: EPIC :-D
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    KUBAN88: :-D
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    Tento tyden cekam 3x sushi a pak nejakou kachnicku, jako ze se nehlidam a jim vsechno
    MDFK
    MDFK --- ---
    tak tento týden budou vylízaný misky?
    PINK_CICINKA
    PINK_CICINKA --- ---
    Zdeněk překvapil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam