• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: ale jo berete to moc vazne, dyt je to jen drb :-)
    Beru argument, fajn. Staci FF video :-)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: Hele ja taky moc nevidim vyhody..proti REDce..u DSLR videa se da argumentovat cenou se sklama..ale stredoformat se sklama levnejsi nez REDka uz neni..to mozna i naopak..
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    NYX: protože hlavním bonusem bude obrovskej snímač? ikdyž zahodí spoustu pixelů, obraz na větší ploše je vždycky lepší než na menší ne?
    NYX
    NYX --- ---
    KARYSLAV: no jo, ptam. vzdyt i u dslr videa se vetsina pixelu zahazuje (v horsim pripade) nebo interpoluje dolu (v lepsim)...snad kazda nova zrcadlovka, ktera video umi, ma senzor schopny 4K, staci zvysit rychlost snimani a zpracovani tech dat. tak na co vetsi senzory...vidim same nevyhody.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    NYX: středoformát s RAW videem? :-) Počkej to se ptáš? :-)
    NYX
    NYX --- ---
    KARYSLAV: k cemu by to probuh bylo? :)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    je to teda sice megadrb, ale tak pro zajímavost :-)

EOSHD.com - Rumour: Phase One to release digital back with live view and RAW video
    http://www.eoshd.com/content/435-Rumour-Phase-One-to-release-digital-back-with-live-view-and-RAW-video
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Weld Falls
    http://vimeo.com/16508799

D7000 + 17-35/2,8, 80-200/2,8
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    NYX: jako pocitovy video me to zas tak nepopouzi
    NYX
    NYX --- ---
    KARYSLAV: imho to s tou malou dof trochu prehnal, na polovine zaberu pomalu neni jasne, co toci :)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Postcard from Bali (Canon 5d MkII)
    http://vimeo.com/16339841
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    NYX: cojavim :-) ale to porad budou neinterpretovany data
    NYX
    NYX --- ---
    KARYSLAV: tak pokud ma neco vystup cistych dat treba pres hdmi, tak na to muzes pichnout neco jako nanoflash a nahravat to rovnou, ne? :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    jasně, když máš skla, tak to dává smysl.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    ADAM: stojí 30, jenže já se snažím právě pořizovat co nejsvětelnější fullframe kompatibilní objektivy, takže je to sice drahý relativně, ale kdybych měl vzít pár dobrejch pevnejch skel od canonu tak se stejně dostanu na cenu co se bude blížit až převyšovat, a navíc budu muset tahat víc haraburdí. Takhle si to aspoň ještě sám před sebou omluvím jako záložní tělo...
    ADAM
    ADAM --- ---
    tak přecházet na canon, když máš výbavu nikon, to už vzhledem k videu v d7000 je asi opravdu pasé. ale na druhou stranu, stejné video jako 7D natočí i 550D, která stojí nějakých 13 bez daně... (nevím, kolik d7000 stojí..)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    ADAM: já se totiž pořád nechci odhodlat kvůli tomu videu pořizovat další systém objektivů.

REPLIKANT: přesně to jsem si myslel. Další bod pro pořízení D7000 :-) tak už snad bude rozhodnuto pomalu :-D Jen škoda že nemá 60p režim aspoň v 720p :-)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ADAM: KARYSLAV: Pročítal jsem diskuze k tomu videu, ve skrze jde o to, že Canon ma defaultně vytažený kontrast a saturaci, Nikon nikolivěk. Když se podíváš na to video více podrobně, tak Nikon má větší dynamiku, byť je vypledlější a méně kontrastí, to ale neznamená že to je horší, ba naopak, vždy to můžeš utáhnout (rovnou ve foťáku Picture Control, nebo v postu), leč kontrastní video už nestáhneš. Mimoděk, jako základní poučka pro natáčení videa s Canonem, je stáhnout kontrast a saturaci na minimum.
    ADAM
    ADAM --- ---
    určtě bude mít vliv obojí.

ale shodou okolností tohle canoňácký setový sklo mám, a je to pěknej shit (= fotky z toho se mi prostě nelíbí, ani nevím proč. vyhýbám se mu jako čert kříže..)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    ADAM:
    REPLIKANT:
    ono to bude vlastně ale posptorcessem kterej provádí sám foťák.. už aby šlo tlačit ze snímače čistý videodata :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam