• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)
    ADAM
    ADAM --- ---
    SASEK: moment. na displayi je obraz ostrý a mázlý je teda kde? 
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Zajimave, jak maj tyhle problemy s BF/FF prevazne Canony, nebo je tu nejaky nikonista , ktery se s tim setkal u sveho aparatu? Mam/mel jsem 3 Tamrony + 1 Sigmu a ani jeden objektiv netrpel BF/FF na zadnem ze tri tel.

No kazdopadne pokud je problem s novym objektivem a nechce to clovek davat do servisu na serizeni, tak bych zkusil jiny kus noveho objektivu.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    SASEK: ten tamron tu chybu komunikace s tělem hlásí docela často, prakticky přesně ve chvíli když se ti to nehodí. S tím se teda asi bohužel dělat nic nedá. S tím zbytkem ti někdo asi poradí, kaďopádně myslím že by to mohlo jít seřídit.. nevím jestli má 60D v menu fine tune, to asi mít nebude, ale v servisu by s tím něco udělat mohli.
    SASEK
    SASEK --- ---
    prosím o radu, kdož z vás zná a ví...

mám 60d s objektivem tamron 17-50. Ačkoli zaostřím a na displeji i po digitálním přiblížení je vše v pořádku, bod zaostření je mázlý. Při ohnisku 50mm u půl metru vzdáleného předmětu je ostrost posunuta cca 3 cm dále, než jak bylo zaostřeno. Kamarád tvrdí, že i on to kdysi řešil, je to prý tím, že tělo i objektiv mají jakousi toleranci a ty moje dva kusy se zrovna potkali na opačných pólech té tolerance. v menu je snad nějaké nastavení, který se to nakalibruje. Je to trošku haluz, pokud člověk mění objektivy v terénu a má přitom hlídat nastavení pro jednotlivé objektivy (je-li to pravda, co tvrdí)
    Setkal jste se někdo s tím? Ten objektiv jsem byl dvakrát vracet, mezi skly byla zrnka prachu. často mi foťák hlásí chybu v komunikaci mezi těla a objektivu. Foťák mám už asi tři neděle, zatímco objektiv mohu ještě vrátit.

díky za nápady a připomínky

zdar
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    Prosim prosim, shanim na pristi tyden na pujceni baterku do 550D nebo ten AC adapter. Budem tocit ve studiu a potrebovali bychom tocit nekolik hodin v kuse a to jedna baterka neutahne. Piste na grafika@jancharvat.cz. DIKY!
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    YouTube - Panasonic Lumix GH2 vs Canon EOS 60D - Which is better?
    http://www.youtube.com/watch?v=r6bzQfZ8OCQ
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    CHARVYBURGER: jojo, pochopil jsem, ale stejně by mě zajímalo, jestli by byly vidět :) ale hezky názorný..
    taky uvažuju o nějaký dslr s hd videem
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    RANITOMEYA: To jsem zpomalil takhle schvalne, aby byl videt ten rozdil v case, kdy jeden se zacne hybat a druhy jeste stoji. Jinak obecne by tam byl polovicni skok, takze i mensi skubance...
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    CHARVYBURGER: To je přesně o čem jsem mluvil. Bez se obraz třese, s IS krásně plave. Při tom zpomalení je znát efekt co zmiňoval NYX:,
    ale myslim si, že to nevylučuje stabilizaci v použitelnosti při natáčení videa.

Viz. PLAYER:ův post, bez VR by si ani neškrtl, byla by to jenom rozřepaná taškařice (teda nekomentuju co se dělo na pódiu, to byla sama o sobě... :P)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    CHARVYBURGER: kdybys točil na 50/60fps a zpomalil bys to na 30, byly by tam ty škubance vidět?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    CHARVYBURGER: tak to je hodně, hodně dobrý
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    Tak jsem to vcera zkusil pri prochazce na jednom stromu. Musim uznat ze ten stabilizator me na videu moc prijemne prikvapil.

Test Canon 100mm 2.8L Macro HIS
    http://vimeo.com/19286694
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    NYX: heh? Tak to slysim prvne (vcetne hledacku). Tady je ukazka z D90 +70-300 VR natacene s fotakem nad hlavou s natazenyma rukama:

YouTube - Alphaville - Jet set Live HD
    http://www.youtube.com/watch?v=xNyPTVNadVU

NYX
    NYX --- ---
    REPLIKANT: ja bych se tam bal toho poskakovani...ten stabilizator nepozna, ze tim hybes umyslne, tak se to bude snazit drzet dokud to pujde a pak poskoci o kus dal, kdyz uz to nepujde. mam pocit, ze si na tohle lidi stezuji i jenom pri koukani do hledacku, ze jim to v nem skace.
    ze udrzet z ruky 100mm ohnisko na videu zvladne jen chuck norris je snad jasne, to nema smysl resit :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    NYX: Už sem řekl, že jsem se špatně vyjádřil :) Jenom tim chci naznačit, že je jedno jestli máš 1/150 nebo 1/30, při videu se ti ten stabilizátor projeví, že ti ustálý celkový obraz, a nebude se ti to cukat (ne objekty v obraze, ale obraz celkový), nevim přijde mi to logický, přece udržet nestabilizovaný 100mm ohnisko bez stativu aby jsi stim nehnul je skoro nemožný (pominuli že neležíš nebo seš nějak zapřenej), tak ten stabilizátor ti prostě pomůže, o to tu de! :)
    NYX
    NYX --- ---
    REPLIKANT: na to ti rychlost zaverky ale nepomuze ani kdybys jel na 1/1000, ne? nebo nejak nechapu, co se snazis rict...proc tedy potrebuje aspon tech 1/150? :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    NYX: Jo máš pravdu, špatně jsem se vyjádřil, měl jsem namysli, že prostě ohnisko 100mm neudržíš z ruky (bez stabilizátoru) aby jsi neměl trhaný obraz roztřesením (nemyslim pohybovou neostrost v obraze, ale obraz celkově), jasně že budeš natáčet na 1/50 kvůli plynulosti, to ano, ale jak řiká KARYSLAV:, stativ nebo alespoň tu stabilizaci, která hodně eliminuje právě to trhání, který je krajně nežádoucí.
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    REPLIKANT: KARYSLAV: Jako na statak takovej na jakej jsem to zkousel proc ne, to jsem si ji i nechal zapnutou. Ale jakmile svenkujes nebo je ten obraz vic hejbe, tak s tim mam negativni zkusenosti. Ma to proste nekolikaframovej lag a pak to skoci protoze mu mezitim ujel vlak, nebo to vypada jak ze zele ten obraz. Myslim ze u 100mm je stativ celkem nutnost. Zkusim dat dneska nejaky srovnani s tou stabilizaci a bez uvidime...
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    REPLIKANT: tech 150 prave u videa nejde, to musis resit stabilizaci slivovici nebo stativem :-)
    NYX
    NYX --- ---
    REPLIKANT: u videa nechces mit ty jednotlive snimky ostre, vypada to pak strasne trhane...nejake pohybove rozostreni tam je treba mit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam