• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)

Všechno o DSLR vybavení pro točení videa v malém i větším.

Na nástěnce postupně zpracuju jednovlivé části produkce, od výběru a možností vybavení, až po základy postprodukce a úpravy dat i finální úpravu videa.

Netvrdíme tu že se dá DSLR technikou nahradit profesionální filmová produkce, ale jen že se k ní dá nejvíce přiblížit. A časem, kdo ví.

Související kluby: [ Strih - AVID,IMIX,Premiere,Lightworks a jine ... vsechno kolem toho...(postprodukce, video, TV) ]
    rozbalit záhlaví
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    KOZEL: ja uz sem si to musel pustit tak 50x.. ty holky jsou profi tanecnice, jako… uhaaaaa!!!! .-D asi mi rozumis :-D
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    KARYSLAV: ty "ovecky" jsou fakt luxusni, nedivim se typkovi
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    FGZ- Exhibition Video, 10 Years Later - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=5JCoNwnkmdo&feature=player_embedded

The update includes both still imagery, as well as video interviews, shot entirely on Nikon's D3x and D7000 cameras.
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    Na ukázku moje první video z 600D. Mám ho asi 4 měsíce a zatím jsem s ním maximálně spokojenej, do budoucna plánuju něco postavit, první zřejmě přijde slider, až se pro nějakej rozhodnu..

Barrandov Terraces Prague / Terasy Barrandov Praha 2011
    http://vimeo.com/24275548

RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    shanim na zapujceni/pronajem redukci z pentaxovyho skla 12-24/4al na canon. Brno 18-21 srpen. DIK a odpovedi do posty ;)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    TURBO: staticky zabery jsou v pohode, navic cim sirsi ohnisko, tim lepsi vysledek.
    Tohle je tocene pri 300mm z ruky:
    ‪Mandarin Duck - Aix galericulata in HD‬‏ - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=bvMQ36wvQko
    TURBO
    TURBO --- ---
    REPLIKANT: video z ruky (bez stativu/steadicamu) je zlo, na to žádná stabilizace nestačí :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    AETHER: Mě teda bolí ruka už po deseti minutách natáčení z ruky a to je lehkej D7000 + 50 sklo, 7Dčko je ještě o něco těžší, vtomto ohledu je GH2 samozřejmě vhodnější.

Ale stejně, docela fuška bylo natáčení s D3s + 70-200/2.8 a 300/2.8 z ruky, u druhýho 2,5 minutovýho záběru sem myslel, že mi ruka doslova upadne, bez stativu ani nápad... ..http://www.youtube.com/watch?v=38WizViNdyM&feature=channel_video_title
    AETHER
    AETHER --- ---
    URZA: nevlastnim ani jedno, ale v akci jsem videla oboji a ten Canon je proste strasne velky, nezkoumala jsem, kolik to vazi, ale imho to uz je dost znatelny rozdil, takze asi zvaz i to, kdyz to clovek drzi pul hodiny, asi z toho bude pekne bolet ruka a v dusledku toho utrpi stabilita obrazu, pokud nebudes tedy mit stativ.
    PUSSYFOOT
    PUSSYFOOT --- ---
    presne zajima mě sli máte někdo zkušenost s upevněním zoomu na zrcadlovku pro začatek ho chci mountnout do kolejnice na blesk synchronizovat budu asi nějakým softem
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    NYX: myslim ze to softwarove nechce resit, btw. final cut pro x uz ma primo funkci automatic audio sync
    NYX
    NYX --- ---
    PUSSYFOOT
    PUSSYFOOT --- ---
    Máte někdo zkušenosti s nahráváním zvuku přes zoom h4n ? chtěl bych nějak obejít to abych pak nemusel synchronizovat videjko točím dokument a ne vždy se hodí klapat klapkou než začnou mluvit atd.. tady ten týpek to řeší split kabelem http://vimeo.com/11329136

ale nemuže dojit k snižení kvality když mu do mirkofoniho vstupu leze sluchatkovej signál ?
    NYX
    NYX --- ---
    GHOSTSTALKER: tak si to da do zasuvky, ne?
    ADAM
    ADAM --- ---
    URZA: co se videa týče, tak je relativně malý rozdíl 7D vs 550D. a cenový poměrně výrazný, takže zvážit.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    URZA: Imho kdyz to vydrzi snimac, tak ne baterka.
    NYX
    NYX --- ---
    URZA: ten hack zrusi ten 30-minutovy limit, tj. nemel by v tom byt problem. po dosazeni 4GB limitu na soubor na fat32 se proste pokracuje automaticky dalsim souborem. ale vyzkousene to nemam.
    URZA
    URZA --- ---
    NYX: nezkousel jsi na tu gh1 nekdy tocit kontinualne nejakou delsi vec? treba jako dvouhodinovou prednasku.. jestli je to i na takove delsi zaznamy nejak pouzitelne?
    URZA
    URZA --- ---
    NYX: jj prave jsem koukal na ty objektivy nove a libi se mi :) ..hm s moznosti vyuzit ty objektivy i na nejakem analogu by se mi to ale libilo vic, skoda..
    NYX
    NYX --- ---
    URZA: nenasadis - ale muzes na nej nasazovat objektivy z takrka jakehokoliv analogu...ja zatim ani zadny m4/3 objektiv nemam, i kdyz planuju...ted se vyrojily ty zajimave jako 12/2, 25/1.4 nebo 45/1.8

hacknuty firmware u gh1 mam, nejsou s tim problemy. u gh2 to jde kratce a nejsem si moc jisty, co vsechno to uz umi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam