• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)

Všechno o DSLR vybavení pro točení videa v malém i větším.

Na nástěnce postupně zpracuju jednovlivé části produkce, od výběru a možností vybavení, až po základy postprodukce a úpravy dat i finální úpravu videa.

Netvrdíme tu že se dá DSLR technikou nahradit profesionální filmová produkce, ale jen že se k ní dá nejvíce přiblížit. A časem, kdo ví.

Související kluby: [ Strih - AVID,IMIX,Premiere,Lightworks a jine ... vsechno kolem toho...(postprodukce, video, TV) ]
    rozbalit záhlaví
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    REPLIKANT: Jak tě tahám za bambuli? To ty neumíš počítat :-D. Když to eLko vezmeš z bazaru, tak ti na telekonvertor zbyde.
    TWARR
    TWARR --- ---
    REPLIKANT: novy na internetech? ;)))
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    GHOSTSTALKER: Když mě chceš takhle tahat za bambuli, klidně, ale nezapočítal jsi tam ten telekonvertor ;)

Ale však já psal, že je to taky cesta, tady jsou všichni hned nějaký podráždění... Nyxáci :D
    TURBO
    TURBO --- ---
    REPLIKANT: hluboko nad? Já radši vysoko pod ;)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    REPLIKANT: 6,5 + 5 + 6-7 + 10 = 27,5-28,5k. Cena nove 24-70L je 27-28k. Moc hezky jsi to spocital :)

A ja nic nedoporucuji, tocte si treba pres dna od pullitru. Jen se ohrazuji proti tomu tvrzeni, ze jedine pevna skla a jedine na plnou diru.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    GHOSTSTALKER: Takže raději doporučuješ za těch cca 20k kopupit 24-70 někde z bazaru a telektor za kolik? Follow Focus nemusíš pořizovat hned, ale taky za něj minimálně těch 5k necháš, za pořádnej i více...

Vždyť to je hluboko nad tim rozpočtem co psal CHARVYBURGER:

Ale je to asi taky cesta, ale tady hlavně záleží co cheš dělat.

SGNLR: Tak jestli to bereš takhle, tak se pleteš, sice těch pět pevnejch můžeš mít, ale bude to právě že 20-30 za všechny. Na rodinný záběry ti bohatě stačí ten 18-135, ale mě je stoho šoufl...
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    GHOSTSTALKER: Tocili jsme s tim v pohode, ale follow focus jsme nepouzivali, takze to netusim...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    CHARVYBURGER: A da se s tim i tocit? :-D Ja ze uz jsem par takovych super skel v ruce mel a nesel na to ani nasadit follow focus. Takze sice fajn, ze muzu mit malou hloubku ostrosti, ale k cemu mi to je, kdyz to nemuzu uostrit, i kdybych si u toho zlamal vsechny prsty. Takze si za tu cenu radeji koupim 24-70L a treba i s telekonvertorem, abych se dostal pres tu tvou stovku.
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    GHOSTSTALKER: Korunach. Obyc 24mm F/2.8 me stala 6,5k, 35mm F/2 stala 5k, 50mm F/1.4 stoji taky kolem 6-7k a 100mm F/2.8 stoji kolem 10k. Takze mas za cenu jednoho Lkovyho skla celkem slusnou vybavu z pevnejch skel, ktery ti udelaj lepsi sluzbu nez kdejaky zoomy.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    CHARVYBURGER: Ted mluvime v dolarech nebo v korunach?:)
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    SGNLR: Tak nemusi byt nutne za 20-30k. Ty zakladni stoji 5-10k a dostanes se na F/1.4, F/2, F/2.8
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    ze bych mel mit 5pevnejch skel za 20-30micu/kus je mi jasny a budu pak vyzivanej ale je to asi tak 15x vetsi rozpocet nez sem tady doted zminoval, ale diky:)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    TWARR: J, a rikaji tam, ze C300 zvlada vysoke ISO, takze v noci nemusime tocit na plnou diru :-D
    VANGUARD: Jo. A abych sel do noveho systemu od Canonu, musel by stat podstatne mene nez REDka.
    TWARR
    TWARR --- ---
    CHARVYBURGER: popravde mi je jedno kolik to stoji, prispevek byl jen k ty vasi diskuzi toceni/netoceni na plnou diru ;))
    VANGUARD
    VANGUARD --- ---
    GHOSTSTALKER: když přidáš základní příslušenství (proprietální), stojí prakticky stejně :(
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    (A s DSLR video tvorbou to tedy uz ma malo spolecneho)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    CHARVYBURGER: Je. A RED Canonu trochu vypalil rybnik s novym Scarletem, co stoji pod 10k :-D
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    TWARR: Krasa nebeska, ale neni to nahodou kamera za ctvrt mice?
    TWARR
    TWARR --- ---
    chtel jsem to tu postnout uz vcera, jak jse mto tu cetl, ale nejak jsem na to zapomnel ;))

Canon EOS C300 = Awesome
    http://vimeo.com/32067654
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    CHARVYBURGER: Bokeh je samozrejme super. Ale kdyz se kouknes na nejaky film nebo serial, tak maloktery zaber je toceny na plnou diru, s minimalni hloubkou ostrosti. A fakt to neni tim, ze by to filmove kamery nebo RED neumely :)
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    GHOSTSTALKER: Jasne taky netrvdim, ze tocim na plnou diru. Precejenom kdyz zacinam svetelnosti na F2, tak si dam jedno, dve clonovy cisla nahoru a mam to krasny. Nebo muzu tocit s mensi hloubkou ostrosti, ale nemusim se k tomu vydavat k F10. Takovy pekny bokeh, co je pri vetsi dire, taky neni k zahozeni...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    CHARVYBURGER: To je ptakovina. Jsou situace, kdy na plnou diru fakt nema smysl tocit. Jasne, ze vyhodou DSLR je moznost tocit s nizkou hloubkou ostrosti, ale to fakt neznamena, ze musi byt na kazdem zaberu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam