• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)
    OT_
    OT_ --- ---
    Díky všem. Vezmu bez obav firewire 800.
    STQ
    STQ --- ---
    OT_: firewire je vpohode, mam pres firewire asi 15tb disku (navic zapojenejch seriove) a video striham jenom z nich a neskube se nic...akorat teda v Premiere, ne ve FCP, ale pochybuju ze to bude rozdil.
    samozrejme kdybych mohl tak bych ted sel do Thunderboltu, ale mam o generaci starsi pocitac...
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    RED_KOMUSO: protoze mac
    TURBO
    TURBO --- ---
    OT_: záleží, s jakou kompresí, resp. dat. tokem chceš pracovat. Podle všeho (ohlasy lidí ve fórech) je reálná rychlosti Firewire 400 (alias původní Firewire) někde pod 50MByte/s, u Firewire 800 až 100MByte/s. Myslim, že s těmahle číslama už klidně můžeš narážet na omezení některejch disků, záleží jakej budeš mít. Ale Firewire bych se nebál, obzvlášť když to bude kontinuální datový tok (video).
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    OT_: tak co mu koupit usb3 kartu?
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    OT_: záleží taky jestli FireWire 400 nebo 800
    OT_
    OT_ --- ---
    RED_KOMUSO: USB3 neumí můj notebook.
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    OT_: proč ne usb3?
    OT_
    OT_ --- ---
    OT_: Samozřejmě jsem gugloval, a celkem všude říkají, že to nebude problém, jenže jsou to pár let staré rady a nepočítají tam s fullHD videem.
    OT_
    OT_ --- ---
    Myslíte, že má smysl na video pořizovat FireWire externí disk? Vzhledem k množství videa (desítky GB) pro mě není úplně optimální mít ho přímo v počítači a externí Firewire disk by mohl být řešení. Akorát by mě zajímalo, jestli to bude skrz Firewire stíhat a nebude se to sekat při práci (ve Final Cutu Pro X)?
    TOMBSTONE
    TOMBSTONE --- ---
    KOZEL: viz http://www.dslrfilmnoob.com/2012/05/23/h005-real-pic-5-6-inch-1280%C3%97800-hdmi-monitor-impression/

kdyz budes mit kliku na dobrej kus, tak to asi neni spatny za $250...
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    STQ: zere to nejaky Sonacky baterky, ale poslal jsem jim dotaz, jestli to nedelaj i s LP-E6 platem.
    STQ
    STQ --- ---
    KOZEL: nepochopil jsem z toho jestli to zere LP-E6 (baterky pro 5d a 7d) - jestli ne, tak bych si koupil nejakej co to umi, protoze je hrozna otrava muset mit dva ruzny druhy baterek. jinak to vypada fajn
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    Koukal jsem tak zbezne po monitorech a narazil na tohle http://bit.ly/LjQoKs , co si o tom myslite? Mate nekdo zkusenosti s nejakym noname cinskym monitorem? Uvazuju o nem pro pouziti s 7D a hlavni motivace je focus peaking, kterej do 7D nejde nijak dostat.
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    SRNECEK: na jakej obor se na tom famu hlasis? Jestli na kameru tak ti spíš než film pomuzou fotky. Alespoň takhle mi to říká většina lidí co famu buď maj, nebo delaj. Tvoje vnímání kompozice je rozhodující...

Jinak bych šel do foťáku, ideálně si někde půjčit 5d2 a 24-70... Na další zbytečnou techniku bych se vykašlal, o technickou stránku jde jen málokdy, zvlášť jsou-li to tvoje první prijmacky, což asi jsou...
    OT_
    OT_ --- ---
    Moje první DSLR video (dokument pro Cinema Royal), 2x 5D MkII (jen handheld a mizerný stativ). Má to samozřejmě slabší místa, ale myslím, že se to (s téměř nulovými zkušenostmi) povedlo nad očekávání:

Cinema Royal 10: Metropolis - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=w9Baxf93GTM

Kamera: OT_ a offnyx Milan
    Střih: OT_ a id PIFKO
    Zvuk: PIFKO
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Yes! You Can Make Some Awesome Films With A $20 Jib | DIYPhotography.net
    http://www.diyphotography.net/yes-you-can-make-some-pretty-awesome-films-with-a-20-jib
    PEWNAS
    PEWNAS --- ---
    Co byste doporucili cloveku, ktery ma zkusenosti s focenim (Nikon D80), jako "startovaci" pristroj pro full HD video? Cena max 20k, nechce se mi ze zacatku investovat vic...diky
    TURBO
    TURBO --- ---
    SUSMEN: stativovej šroub - nějaká štangle - protiváha, k tomu přeci není krom dvou šikovných rukou potřeba žádný návod ;)

Projdi si to tu, nějaké DIY věci se tu neustále objevují. Byl tu kupříkladu i celkem dobře fungující steadicam ze stativu.
    SUSMEN
    SUSMEN --- ---
    nemate nekdo nakej dobrej navod na nakej hodne low budget steady cam na zrcadlovku?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam