• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)
    SHAMI
    SHAMI --- ---
    TOXICMAN: bude ti to fungovat asi takhle http://www.facebook.com/video/video.php?v=2995537642614 .)
    + ta cena tam je hodne mimo.. uplne stejny z ciny za 600kc i s postovnym neni problem sehnat.)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SHAMI: já přemýšlel o tomto
    Kinotehnik hledáček LCDVF 3/2  |  Megapixel.cz
    http://www.megapixel.cz/kinotehnik-hledacek-lcdvf-32#parameters
    udajně s 600D problémy zatím nebyly
    SHAMI
    SHAMI --- ---
    TOXICMAN: ne jen ze s rameckem 600d nezavres ale hlavne ti zhasne display pokazde kdyz hledacek prilozis .. je to dano magnetickou detekci v disp. na stav zaklopeneho/vyklopeneho..
    moznost je tohle:
    LCD hledáček Finder V3 pro Canon EOS Rebel T3i 600D 60D DLSR S 3'' LCD Optical Lens 2,8 x Soft Rubber Očnice Doprava zdarma na fdmart.cz
    http://www.fdmart.cz/...anon-EOS-Rebel-T3i-600D-60D-DLSR-With-3-39-39-Lcd-Optical-Lens-2-8X-Soft-Rubber-Eye-Cup-Free-Shipping_221319_p2012041416.shtml
    MHUNDAK
    MHUNDAK --- ---
    Sháním někoho na on-line přenos (streaming). Neznáte někoho?
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    TOXICMAN: ten kovovej ramecek je uplne tenkej a je na nem zezadu penova lepici hmota. Ale cekam, ze s 600D by uz pak stejne nebylo mozny displej zaklopit dovnitr. Pokud to nedelas, tak v tom nevidim problem. Ocnice se da otocit snadno, takze cekam, ze nebude problem to pouzivat s tou lupou i v rozevrenym stavu.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    KOZEL: taky potřebuju viewer
    jenom otázka, jak se vlastně ten magnetickej rámeček uchytí, pokud mám 600D a výklopný displej (který je mimochodem pro video luxusní) ?
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    KOZEL: Tak jsem si vcera o Skody ozkousel Z-Finder (Pro) a Meike kopii LCDVF a musim rict, ze me Z-Finder zklamal. Obraz mel stejne silny poduskovity zkresleni jako ten cinskej srac. Jen narozdil od Meike jsem u Z-Finderu nevidel zadnou pricnou barevnou vadu, coz bylo prijemny.
    Druha nevyhoda Z-Finderu (tusim ze byl 2.5x) byla, ze jsem nebylo dobre videt cely displej, vzdycky neco v rozich prekazelo (totalni vinetace). To u "LCDVF" problem nebyl vubec.
    Bohuzel u skody nemaj pravy LCDVF, ale cekam, ze tam krome trochu mene cinske konstrukce (i kdyz se tady firme Meike neda moc vytknout) bude rozdil hlavne v lepe potlacene barevne vade. Zkresleni cekam bude stejny.
    Az zkouknu LCDVF v Megapixelu, tak doplnim report.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    v zasade by to vypadalo tak ze bych tlacil stativ zaaretovanej v tomhle povozu
    nezda se ale je to 4kilova robustni a velice pevna konstrukce,takze by to chtelo vychytat nejaky koleje idealne z hlinikovejch list s rozteci stejnou ty co ma ten pojezd a dylku bych rad aspon 4m..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SGNLR: bohuzel jsem backstage nefotil, ale sam rikal ze to ma z nejakyho navodu an netu takze to dohledat pujde..
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    HUGGI: nojo, to je dobrej napad.nemel bys nejaky fotky pro inspiraci?diky
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SGNLR: zalezi pro co chces..od jednoho kamose jsem videl super system vyrobenej s levnyho hlinikovyho zebriku, kterej jde rozpojit na 2x2m kusy na kterym byl vozejcek ze skatebordu jen s upravenejma koleckama:)

Vzhledem k nakladum mi ten napad na zebrik prijde super, protoze to je pevny, lehoucky, v obi to stoji par stovek..a zebrik se muze hodit i jako zebrik :D
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    Mate tady nekdo zkusenosti s LCFVF? Nejlepe pokud jste videli i Z-Finder, abyste to dokazali porovnat. Hledal jsem v klubu, ale nasel jsem jen posty. ze se par lidi CHYSTALO si ho koupit, ale zadne prakticke zkusenosti.

Z-Finder je na me uz moc drahej, u Hoodmana se mi zase nezda to uchyceni. Nebo doporucite i neco dalsiho, co se da v CR sehnat (potrebuju na vikend)?

(Canon 5D2, 7D)
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    SGNLR: vyráběli jsme koleje akorát pod jimmi jib. Bohužel je tu teď nikde nemůžu najít na fotce, ale je to celkem jednoduchej a celkem funkční systém.
    Zkusím ještě p ohledat jinak ti je mužů zkusit vyfotit...
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    vyrabel ste si nekdo svoje koleje?poridil sem ted za par supu tohle http://www.slik.co.jp/slik_com/AC-DOLLY_II.html a chtel bych si k tomu nejak vyrobit par metru kolenic, aby se s tim daly dlat nejaky jizdy i jinde nez na uplne hladkym povrchu(takhle samostatne to de pouzit vlastne jen v ateieru s naprosto rovnou podlahou bez povrchovy upravy, skvir apod)
    MHUNDAK
    MHUNDAK --- ---
    CMAN: Myslím, že v případě,že chce aby obraz protékal do dalšího zařízení není problém.
    CMAN
    CMAN --- ---
    Ahoj

Snazim se zjistit jestli by z Nikon D90 sel poustet stream videa do pocitace. Asi pres HDMI a zachytavaci kartu (Blackmagic Intense). Nevite je-li to v moznostech tohodle fotaku?

Diks
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    Rode ma znamy, je to fajn, ale spis nez to mi doporucuje digitalni nahravadlo zoom neco... Komplet externi, zavit na stativ. Vyhoda je lepsi zaznam co je separe od videa a muzes to umistit nekam v mistnosti ale i na fotak a zvuk z fotaku pouzit pro synchro pomoci sw.
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    SUSMEN: Doporucuju znacku RODE. Pokud vim, tak stoji neco kolem 3-4 tisic nejakej zakladni. Osobne s tim ale zkusenost nemam.
    MARKIZ
    MARKIZ --- ---
    SUSMEN - to by me taky zajimalo, jesli nyni existuje nejaky levny kvalitni reseni... Kamarad mi doporucoval jako levny kvalitni reseni mikrofon z nahravadlo microtrack-2, to se vsak uz samostatne neprodava (pry sehnat mikrofon jako nahrani dil...)
    SUSMEN
    SUSMEN --- ---
    jaky mate zkusenosti s externima mikrofonama k zrcadlovkam? ja bych potreboval neco co by mi eliminovalo zvuk ostreni kterej pouzivam v ML, kdy je ten motorek v tech videich fakt hodne slyset, ale nemam vubec predstavu kolik nakej externi mikrofon stoji...doporucite neco?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam