• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)

Všechno o DSLR vybavení pro točení videa v malém i větším.

Na nástěnce postupně zpracuju jednovlivé části produkce, od výběru a možností vybavení, až po základy postprodukce a úpravy dat i finální úpravu videa.

Netvrdíme tu že se dá DSLR technikou nahradit profesionální filmová produkce, ale jen že se k ní dá nejvíce přiblížit. A časem, kdo ví.

Související kluby: [ Strih - AVID,IMIX,Premiere,Lightworks a jine ... vsechno kolem toho...(postprodukce, video, TV) ]
    rozbalit záhlaví
    ADAM
    ADAM --- ---
    MARKIZ: hlava na video se liší jenom tím, že nejde sklopit foťák do "portarait" polohy. čili ano, chybí tam jedna tyč. nic nebrání tomu fotografickou hlavu používat stejným způsobem - stačí jen jednu tu tyč vyšroubovat.

ty spešl video hlavy mi naopak přijdou nesmyslný, protože na nich pak zas člověk nemůže fotit - toto lze dobře použít oběma způsoby.
    MARKIZ
    MARKIZ --- ---
    ADAM:
    Dik, koukam na to... Myslim ze na video todle neni idealni, mela by tam bejt myslim jen jedna dlouha tycl, kterou by se mela hlava ovladat, tydle hlavy mi prijdou stale spise fotograficky... nebo se mylim?
    ADAM
    ADAM --- ---
    fluidní hlava - plynulé pohyby: http://www.fotofilter.cz/92-giottos-trojcestna-hlava-mh-5011-max-4kg/
    MARKIZ
    MARKIZ --- ---
    Ahoj, doporucili byste mi nejakou video hlavu na nataceni? Potrebuji takovou, ktera se da pripevnit na fotostativ. Neco jsem videl ve foto skoda za 2000, ta cena by asi sla, i kdyz kdyby bylo neco levnejsiho.... Diky!
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    TOXICMAN: me3 tusim:)

v rozumny cennovy relaci sme za poslednich 6let ,co sem kdy s nekym nejaky porty s klopakem pouzivali,nic jinyho nesehnali a spokojenost
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    zdravím,
    doporučili byste nějaký klopový mikrofon na nahrávání rozhovoru? rekordér mám Zoom H1
    koukal jsem například na Sennheiser ME2? jaké jsou alternativy?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Super napad :D

Časosběr z GoPro s otáčivým pohybem za 99 Kč | Video Zrcadlovkou
    http://zrcadlovkou.cz/casosber-z-gopro-s-otacivym-pohybem-za-99-kc

SGNLR
    SGNLR --- ---
    SHAMI: pouzivam lcdvf na svym 60d kterej ma taky vyklopnej display a nic takovyho se nedeje ale je mozny ze to maj tyhle dva modely jinak no.jedinej "problem" je ze teda nejde logicky doklapnout display smerem k fotaku tzn ho nechavam zaklaplej displayem ven
    SHAMI
    SHAMI --- ---
    TOXICMAN: bude ti to fungovat asi takhle http://www.facebook.com/video/video.php?v=2995537642614 .)
    + ta cena tam je hodne mimo.. uplne stejny z ciny za 600kc i s postovnym neni problem sehnat.)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SHAMI: já přemýšlel o tomto
    Kinotehnik hledáček LCDVF 3/2  |  Megapixel.cz
    http://www.megapixel.cz/kinotehnik-hledacek-lcdvf-32#parameters
    udajně s 600D problémy zatím nebyly
    SHAMI
    SHAMI --- ---
    TOXICMAN: ne jen ze s rameckem 600d nezavres ale hlavne ti zhasne display pokazde kdyz hledacek prilozis .. je to dano magnetickou detekci v disp. na stav zaklopeneho/vyklopeneho..
    moznost je tohle:
    LCD hledáček Finder V3 pro Canon EOS Rebel T3i 600D 60D DLSR S 3'' LCD Optical Lens 2,8 x Soft Rubber Očnice Doprava zdarma na fdmart.cz
    http://www.fdmart.cz/...anon-EOS-Rebel-T3i-600D-60D-DLSR-With-3-39-39-Lcd-Optical-Lens-2-8X-Soft-Rubber-Eye-Cup-Free-Shipping_221319_p2012041416.shtml
    MHUNDAK
    MHUNDAK --- ---
    Sháním někoho na on-line přenos (streaming). Neznáte někoho?
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    TOXICMAN: ten kovovej ramecek je uplne tenkej a je na nem zezadu penova lepici hmota. Ale cekam, ze s 600D by uz pak stejne nebylo mozny displej zaklopit dovnitr. Pokud to nedelas, tak v tom nevidim problem. Ocnice se da otocit snadno, takze cekam, ze nebude problem to pouzivat s tou lupou i v rozevrenym stavu.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    KOZEL: taky potřebuju viewer
    jenom otázka, jak se vlastně ten magnetickej rámeček uchytí, pokud mám 600D a výklopný displej (který je mimochodem pro video luxusní) ?
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    KOZEL: Tak jsem si vcera o Skody ozkousel Z-Finder (Pro) a Meike kopii LCDVF a musim rict, ze me Z-Finder zklamal. Obraz mel stejne silny poduskovity zkresleni jako ten cinskej srac. Jen narozdil od Meike jsem u Z-Finderu nevidel zadnou pricnou barevnou vadu, coz bylo prijemny.
    Druha nevyhoda Z-Finderu (tusim ze byl 2.5x) byla, ze jsem nebylo dobre videt cely displej, vzdycky neco v rozich prekazelo (totalni vinetace). To u "LCDVF" problem nebyl vubec.
    Bohuzel u skody nemaj pravy LCDVF, ale cekam, ze tam krome trochu mene cinske konstrukce (i kdyz se tady firme Meike neda moc vytknout) bude rozdil hlavne v lepe potlacene barevne vade. Zkresleni cekam bude stejny.
    Az zkouknu LCDVF v Megapixelu, tak doplnim report.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    v zasade by to vypadalo tak ze bych tlacil stativ zaaretovanej v tomhle povozu
    nezda se ale je to 4kilova robustni a velice pevna konstrukce,takze by to chtelo vychytat nejaky koleje idealne z hlinikovejch list s rozteci stejnou ty co ma ten pojezd a dylku bych rad aspon 4m..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SGNLR: bohuzel jsem backstage nefotil, ale sam rikal ze to ma z nejakyho navodu an netu takze to dohledat pujde..
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    HUGGI: nojo, to je dobrej napad.nemel bys nejaky fotky pro inspiraci?diky
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SGNLR: zalezi pro co chces..od jednoho kamose jsem videl super system vyrobenej s levnyho hlinikovyho zebriku, kterej jde rozpojit na 2x2m kusy na kterym byl vozejcek ze skatebordu jen s upravenejma koleckama:)

Vzhledem k nakladum mi ten napad na zebrik prijde super, protoze to je pevny, lehoucky, v obi to stoji par stovek..a zebrik se muze hodit i jako zebrik :D
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    Mate tady nekdo zkusenosti s LCFVF? Nejlepe pokud jste videli i Z-Finder, abyste to dokazali porovnat. Hledal jsem v klubu, ale nasel jsem jen posty. ze se par lidi CHYSTALO si ho koupit, ale zadne prakticke zkusenosti.

Z-Finder je na me uz moc drahej, u Hoodmana se mi zase nezda to uchyceni. Nebo doporucite i neco dalsiho, co se da v CR sehnat (potrebuju na vikend)?

(Canon 5D2, 7D)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam