• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)

Všechno o DSLR vybavení pro točení videa v malém i větším.

Na nástěnce postupně zpracuju jednovlivé části produkce, od výběru a možností vybavení, až po základy postprodukce a úpravy dat i finální úpravu videa.

Netvrdíme tu že se dá DSLR technikou nahradit profesionální filmová produkce, ale jen že se k ní dá nejvíce přiblížit. A časem, kdo ví.

Související kluby: [ Strih - AVID,IMIX,Premiere,Lightworks a jine ... vsechno kolem toho...(postprodukce, video, TV) ]
    rozbalit záhlaví
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    EFA: neni.
    EFA
    EFA --- ---
    Gondar: to zavazicko v blesku je soucast stabilizatoru?
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    MIKEKT: jo
    Xcam mini tripod stabilizer
    http://www.youtube.com/watch?v=Qz9jDexq828
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    GONDAR: unese to 7D a tamron 11-16?
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    EFA: za 3000 prodavam xcam, mam dva, poridil jsem ho kvuli skladnosti (oproti glidecamu) a funkcnosti. (a v neposledni rade cene). odstranena cervena guma na desticce (ale stale vedle k dispozici), obvyklej tuning (s ni fotak prokluzuje). praha.
    XCAM Mini vs Skyler MiniCam Handheld Stabilizers » CheesyCam
    http://cheesycam.com/xcam-mini-vs-skyler-minicam-handheld-stabilizers/
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    EFA: to snad maj normalne u skody. ale stoji to palku.
    EFA
    EFA --- ---
    Zdravím, na nástěnce sem nic nenašel, tak se ptám tady. Pátrám po eshopu, který by u nás nabízel DSLR Flycam Nano stabilizátor (usoudil sem, že pro začátek je to nejrozumnější investice). Z ebaye to objednávat nechci, protože kamarádovi nedošel a nerad bych opakoval stejnou zkušenost tak jestli nemá někdo tip na funčkní eshop, který by tyhle věci k točení nabízel i u nás? Díky za rady nebo tipy co pro začátek.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MURHAAYA: hejde jen o ten traffic, de o encoding, zajitění kompatibility etc.. nevim jestli jde vimeo includovat do jinejch playerůnež jejich, to si nejsem jistej, ale rozhodně ten jejich player není špatne.

Na youtube se rovnou vykašli a vyhni se obloukem, ta komprese je tam taková ohavnost, fuj..
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    KARYSLAV: hmm. to je zajimava myslenka a asi to tak udelam, nicmene ja nemam problem je hostovat u sebe. tohle je zlomek celkovyho trafficu nicmene to usetri me samotnymu asi spoustu potizi...
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MURHAAYA:
    MURHAAYA: bych osobně ty videa nehostoval u sebe, ale dal to na vimeo. Vyřeší to spoustu sraní.. lidi jsou stejně zvyklí trpět..
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    MIKEKT: dik. v chromu a nejakym starsim firefoxu tady v praci mi to taky nejde... :/
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    MURHAAYA: zkusil jsem si pustit prvni video a porad to nacita a nerozjede se to.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    jsem si na strankach zalozil (zatim to jeste nema klikaci odkaz nahore, to asi az tam budu mit neco vic ukazovatelneho) sekci video, kdyz by to nekoho zajimalo :)
    murhaaya | news & updates - video
    http://murhaaya.com/news.php?pageId=10

musim rict, ze me to bavi cimdal tim vic :)
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    KOZEL: thnx za tip, zkusim.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    KOZEL: no tak to je vice mene to co delam. Experimentalne jsem si overil bitraty u kterych to jeste vypada slusne a kdyz potrebuju poslat nejakej dlouhej pracovni zaznam (zaznam celyho divadelniho predstaveni treba, kde nejde o kvalitu) tak posilam v 540p.

2pass je samozrejmost no.

kazdopadne dik.
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    MURHAAYA: Po ruznych experimentech (mj s WMV, ktery neni vubec zly, na to, ze je od MS :-) uz pouzivam temer jen h264. Urcite exportuj dvojpruchodove (2-pass) a nastav target bitrate takovej, jakej chces, ale max bitrate dej o kus vetsi (napr. 4 / 8Mbps) at ma kam jit, kdyz je potreba. Jinak nevim presne, co vsechno se da nastavit ve Vegasu, moc jsem toho na nem nedelal, jsem spis Premierista.
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    MURHAAYA: S tim nesouhlasim, dvouhodinouvej film bych v 1080p nestahoval pod 4 GB a 720p pod 2 GB a to jsou cisla, kde uz je upadek kvality fakt znat.
    Ale asi jsem trochu narocnejsi s tou skoro 3m uhloprickou.
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    GONDAR: co aplikovat korekci vinetace v PS na obrazek s 50% sedou a ten placnout v AE pres video a nastavit ty vrstve nejakej vhodnej blending mode (mozna Lighten, ale zkus co budou delat dalsi, nemuzu zkusit, nemam tu PS).
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    problems jizda a rameno a steadicam v jednom?nope!

GONDAR
    GONDAR --- ---
    marne hledam, tusi nekdo, jestli existuje nejaky plugin pro korekci vinetace pro after effects/premiere cs6, co je obdobou lens correction efektu v photoshopu cs6 ? potrebuju to na voigtlander nokton s otevrenou clonou a v ps to funguje prima..akorat bych se rad vyhnul nutnosti renderovat do photoshopu/renderovat z photoshopu..(a dynamic link z premiery do photoshopu pokud vim neexistuje). resenim (i kdyz zdlouhavym, ale alespon nejakym) by bylo nejdrive upravit vinetaci v ps a potom exportovat treba v DNxHD. ale smula, maximalne v nekomprimovanem quicktime (krome h264 nebo to udelat jako sekvenci tiffu a babrat se se skladanim). takze plugin pro ae/premieru by byl nejelegantnejsi..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam