• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)

Všechno o DSLR vybavení pro točení videa v malém i větším.

Na nástěnce postupně zpracuju jednovlivé části produkce, od výběru a možností vybavení, až po základy postprodukce a úpravy dat i finální úpravu videa.

Netvrdíme tu že se dá DSLR technikou nahradit profesionální filmová produkce, ale jen že se k ní dá nejvíce přiblížit. A časem, kdo ví.

Související kluby: [ Strih - AVID,IMIX,Premiere,Lightworks a jine ... vsechno kolem toho...(postprodukce, video, TV) ]
    rozbalit záhlaví
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    MURHAAYA: Tak ML slape slusne na EOS M. Je teda ze zacatku hodne neprehlednej. Ten autorestart ztrati zlomek vteriny, vterinu max. Na ostrej provoz jsem to nakonec nepouzil, protoze bych u toho stejne musel sedet a clonit, takze jsem zustal u svoji kamerky Vixia Mini, ktera me opet prijemne prekvapila. Ten EOS M, ale od ty doby taham s sebou denne jako kapesni fotacek. Velke plus je, ze si v pohode rozumi s infraspousti a ve video modu umoznuje jednim tlacitkem poridit fotku a druhym zahajit nataceni videa.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    Tak jsem vcera poridil EOS M s 22/2 + EF - EOS M adapterem, stahnul jsem si ML nightbuild a dneska to na tom zkusim rozchodit s tim, ze ve ctvrtek bych ho uz chtel pouzit v ostrym provozu prave na nataceni divadla, tak pak podam report.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    PLAYER: no já bych to zkusil.. pro zajímavost, když je voba máš k dispozici natočit to stejný..
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    KARYSLAV: to nevim, nezkousel jsem to. Ale format videa pouziva stejny, tak bych rozdil necekal.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    PLAYER: jo a z té x20 to lepší není?
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    PLAYER: konverotr a hodně štěstí :-)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Kdyz ja mam urcita videa, ktera urcite nechci kdekoliv publikovat. Ta videa jsou povetsinou tocena prave za snizene hladiny osvetleni :D
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    PLAYER: No když už nic, tak je to aspoň jednoduchý, má to připravený profily, tzn se s tím člověk nemusí moc patlat. To bylo jen k tomu abys to dostal do PS/etc.

Osobně to řeším tak, že nahrávám videa na VIMEO (to PRO za 60 dolarů na rok je v pohodě), je to kvalitnější než Youtube, nejsou tam hovnoreklamy, a dá se s tím víc pracovat..

Ale jinak nevim no, přijde mi to jako že ten foťák má prostě jinačí rozsah gamutu na tom displayi a větší hustotu pixelů než na monitoru, takže to vypadá detailněji než je - to je ostatně důvod proč často na Retina displayích vypadaj fotky líp, i když jsou na monitoru na poblití...

Ale je to jen můj odhad.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    KARYSLAV: dik, neznal jsem. Otazkou je, zdali se bude vysledek lisit od konvertoru co jsem jiz vyzkousel. Mas s tim zkusenost?
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    KARYSLAV:
    PLAYER:
    HandBrake: Open Source Video Transcoder
    http://handbrake.fr
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    PLAYER: handbrake?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Dik za info. Me by bohate stacilo, kdybych to video dokazal ulozit do neceho normalniho, treba mp4, aby mi to prechroustala ps3 a mohl jsem si to bez orezanych detailu uzit na TV/projektoru.
    BACKORA
    BACKORA --- ---
    Nevím, jestli je to tentýž problém, ale popisované se mi taky dělo. Až na to, že ve střižně (vegas, premiere) to vypadalo jak mělo. Pak jakejkoliv přehrávač to ztmavil a překontrastoval. Řešil jsem nastavení renderu, ale nikdy jsem na nic nepřišel - až pak na jiným PC to vypadalo, jak má. Takže jsem reinstaloval systém s tím, že to dělá nějakej divnej kodek - a už to funguje. Tenhle problém se týká všech Sony Vaio, co jsem zatím viděl.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Prcic, musi bejt chyba v nejakym video kodeku, fotky vidim perfektne, chybu v monitoru bych nehledal.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MURHAAYA: tak to je pporad svetlejsi nez u me, tady je videt, ze z toho ty stiny muzes vpoho vytahnout, v mem pripade je to fakt slita cerna :(
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    MURHAAYA: to je po nacteni bez niceho. stejne to vypada i pri prehvani ve VLC. vohulit to pres krivky taky jde. nicmene spis mam pocit, ze te klame obrazovka a ze tohle normalne podexponovany video... jako ze nejaky detaily tam jsou, ale odstup signalu od sumu je tam minimalni. zkusil bych se expozicne ridit podle neceho jinyho nez LCD.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MURHAAYA: urcite ma, kdyz je zvyseny jas. To byla ale jen ukazka toho, ze ty detaily v tom videu proste nahrany jsou.
    Z toho vegas to vypada skvele oproti tomu, co leze me. Jak to u tebe vypada bez tech korekci, mas to jinak take tak tmave jako ja, priblizne?
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    PLAYER: http://murhaaya.com/odd/player/vegas.jpg mi prijde ze displej na fotaku ma prehulenou gammu...
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Zde prosim, predem dik.

DSCF4001.MOV | Ulož.to
    http://ulozto.cz/xi9rJVEa/dscf4001-mov
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam