• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)

Všechno o DSLR vybavení pro točení videa v malém i větším.

Na nástěnce postupně zpracuju jednovlivé části produkce, od výběru a možností vybavení, až po základy postprodukce a úpravy dat i finální úpravu videa.

Netvrdíme tu že se dá DSLR technikou nahradit profesionální filmová produkce, ale jen že se k ní dá nejvíce přiblížit. A časem, kdo ví.

Související kluby: [ Strih - AVID,IMIX,Premiere,Lightworks a jine ... vsechno kolem toho...(postprodukce, video, TV) ]
    rozbalit záhlaví
    HROBO
    HROBO --- ---
    HUGGI: asi nex - ef a micro 3/4 - ef?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Jaky by pro vas byli realne zajimavy metabones adaptéry? Snažím se presvedcit sefa abychom je zařadili do nabídky, ale musim mit neco v ruce o co by byl opravdu zajem..
    HROBO
    HROBO --- ---
    W_NOICE78: a mas ju? je to moc poznat? je to velky problem? lebo ta cena je velmi lakava :)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    HROBO: myslim ze jo, akorat neni vyreseny problem s hotpixelama
    HROBO
    HROBO --- ---
    W_NOICE78: ta zlava ju paradna, ale vyriesili uz problemy s blooming senzorom a ciernym slnkom? ma niekto skusenosti?
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    potrebujem poradit, doostrovani vs stabilizacia, ako doostrujete?
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    KOZEL: tjn. sam nechapu proc canon nedozene tyhle SW veci a drobny veci... pak by proste nakopal olympusakum a vsem prdele :)

nicmene ja sem se svym 5DII a EOS M szitej. Na 5D mi nic extra nechybi, ostreni nemenim (jedu jen stred, protoze krajni moc neumi :D), mereni nemenim...
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    MURHAAYA: Souhlasim, jen to sklo asi tezko proda dneska.

Nicmene neda mi to abych neutrousil takovy postreh. Ja kdyz jsem prechazel v roce 2007 z Oly E-500 na Canon 30D, tak nebyly vsechny zmeny jen k lepsimu. Celkove to za to samozrejme stalo, ale co se tyka ovladani, tak mi prave ten Canon tehda prisel jak z praveku ve srovnani s Oly. Zvykl jsem si na to, ale udivuje me, ze dodneska nektery ty nedostatky nema Canon vyreseny.

Napriklad zobrazovani informaci ve stavovem displeji v hledacku - kdyz na Canonu menim treba rezim ostreni, tak ten hledackovy displej mlci i presto, ze by mohl ukazovat ty menene hodnoty, segmentu na to ma dost. Misto toho me to nuti dat oko pryc z hledacku a koukat na vrchni displej.

Takovych 'samozrejmosti', ktery jsem casem zjistil, ze jsou ve skutecnosti 'vychytavky' tam byla fura. Technickou kvalitu fotek to ovsem nedozene :-(
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    DOT: ja sem chvili koukal, jesli to neni chyba matrix a prispevek co se protuneloval casem. Olympusacky DSLR nikdy nemely vystup srovnatelnej s Canonem nebo Nikonem. Olympusacka zrcadlovka z roku 2010 je nesrovnatelne horsi po vsech strankach ve srovnani s dnesnima m4/3 telama. si porid nejakej OM-D nebo E-PL a redukci s 4/3 na m4/3 kdyz se ti to sklo tak libi, ale spis bych prodal ten zoom a nechal si X100. fotak, kterym se fuji dost vysvihlo.
    OT_
    OT_ --- ---
    DOT: To je nesmysl po všech stránkách. E-3 je z pravěku:) Když už tak trváš na tom skle, tak si pořiď nějaký levný mirrorless a redukci.
    DOT
    DOT --- ---
    a ted jsem si vsiml ze to tu mate o Video tvorbe, takze sorry za ot :)
    DOT
    DOT --- ---
    Vazeni rad bych vas poprosil o nazor.
    Byl jsem dlouholety uzivatel olympusu e-300 se zuikem 14-54. To sklo je supr, nechal jsem si ho. Vali se mi doma, protoze jsem si poridil Fuji x100. Ted jsem zabrousil na ebay/aukro a zjistil jsem, ze se da za dobre penize koupit Olympus E-3, coz byl pro me driv nedostizny sen. Muj dotaz zni, dava nejaky smysl prodat x100 a vratiti se prostrednictvim E-3 opet k DSLR? x100, jak jiste vite, produkuje opravdu hodne kvalitni vystupy. nevim proste :)
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    nevali se nekomu doma v praze odstrizek oranzove gel folie (k prilepeni na dve kamerova led svetla)? dnes do pulnoci bych se stavil, pripadne zitra. zaplatim;]
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    HUGGI:
    REPLIKANT: Díky za rady. Mohu ještě požádat o konkrétní doporučení techniky? Děkuji.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: nebo reverzni krouzek s bajonetem a zavitem
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SRNECEK: Nejlevnější metoda je dokoupit makropřednášku
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    SRNECEK: zkus asi spis v [ Makrofotografie ]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam