• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)

Všechno o DSLR vybavení pro točení videa v malém i větším.

Na nástěnce postupně zpracuju jednovlivé části produkce, od výběru a možností vybavení, až po základy postprodukce a úpravy dat i finální úpravu videa.

Netvrdíme tu že se dá DSLR technikou nahradit profesionální filmová produkce, ale jen že se k ní dá nejvíce přiblížit. A časem, kdo ví.

Související kluby: [ Strih - AVID,IMIX,Premiere,Lightworks a jine ... vsechno kolem toho...(postprodukce, video, TV) ]
    rozbalit záhlaví
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    EGGH: V čem stříháš? V Premiéře potřebuješ Nvidii s VRAM >= 2 GB pro 1080p.
    EGGH
    EGGH --- ---
    Ahoj, trochu víc si začínám hrát s videii a tedy i střihem. Jelikož jsem hlavně fotograf, tak v PC nemám grafickou kartu, využíval jsem tu z procesoru. Teď ale uvažuju právě kvůli videu a upragde - máte prosím tip na nějakou vhodnou právě pro střih videa? Díky!
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    HUGGI: ok, thnx.
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Vim, ze to sem asi uplne nepatri, ale nedavno si kolega poridil Osmo od DJI http://store.dji.com/product/osmo-free-intelligent-battery a musim rict, ze to docela funguje a je s tim sranda. Takovej mini Ronin i s kamerou :)

Dalsi vec ktrou jsem ani nevedel, ze cinani prodavaj je ostreni http://store.dji.com/product/focus?site=brandsite sice jen jednokanal, ale za tu cenu je to bezkonkurencni. Navic a to je velice dobra vec, to nema zadnej prijmac a vlastni prijmac je primo v motoru :) takze ideal na pouzit na dronech, fotacich a vsude kde by dalsi krabicka prekazela :)

Jsem zvedavej co bude dalsi. Zacina jim to docela fungovat. I kdyz, co jsem si naposledy hral s movi vs ronin tak je to nebe a dudy :) ale hlavne v pripade movi o jednu nulu navic :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    GONDAR: Nic, bud je potad otevrena nebo zavrena, zalezi na bajonetu objektivu
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    zdravim. kdysi jsem par let jsem spokojene pouzival sony nex+metabones speedbooster+ef skla. pak jsem nexe a boostera prodal a presel na canon 5dm2 a panasonic gh2. ted bych chtel mit neco "do kapsy" a zkoumam soucasnou realitu. urcite nechci jit do metabones, staci mi nejakej speedbooster/turbo lens cinan. nejlevnejsi vidim kolem 2000, bez elektronickyho kontaktu. o autofokus mi nejde, to jsem i u metabones resil manualne, protoze sony nex ma fajnovej focus peaking. ale zajima me, co se deje v praxi s aperture, kdyz neumi mereni adapter predat objektivu (nejvic pouzivam 50mm+24mm, ktery aperture ring nemaji). muze nekdo poradit ?
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    RED_KOMUSO: nahrávadlo, který se přišroubuje pod foťák
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    SGNLR: čau, na tohle jsi koukal? Osobně s tim zkušenost nemam, ale už jsem to zvažoval, ale zatim teda většinou točim zvuk se zvukařem... http://www.bhphotovideo.com/c/product/1086798-REG/tascam_dr_70d_4_channel_audio_recording.html
    EGGH
    EGGH --- ---
    MURHAAYA: To je hodně fajn!
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    cau!

mam dva dotazy ke konzultaci knataceni s dslr.nejsem zacatecnik a mam asi rozhled,takze mij de spis o pokec o osobnich zkusenostech nez jen odkazy na nejlevnejsi produkty;)

1, mikrofon na dslr(dokumentarni nataceni)
    kdyz netocim se zvukarem,tak uz x let tocim s Rode Videomicem. mate nekdo nejaky jiny aktivni mikrofonktery se vamz nejakyfh konkretnich duvodu vic osvedcil?kdyz netocim na profi techniku a nemam.pronajatou externi techniku,tak mam svuj Canon 60D,kde me stve predevsim absence jack vystuou na sluchatka,takze me z tohoto duvodu zaujal tenhle kus,u kteryho se mi dovela libi i moznost nahravani primo na sd kartu primo v mikrofonu.
    VP83F LensHopper™ Camera-Mount Condenser Microphone with Integrated Flash Recording | Shure Americas
    http://www.shure.com/americas/products/microphones/vp/vp83f

2,stativ
    obcas tocim na dslr,obcas na xdcam-tzn zarizeni mensich/strednich rozmeru.pebize by byly.jaky pouzivate vy?tocim predevsim dokumenty,takze docela zalezi na vaze.kulova hlava by mela byt samozrejmosti

diky za nazory!
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    po delsi dobe se pochlubim necim, co jsem natacel a je to trosku vic zajimavejsi nez zaznam divadla ze stredu obcas prostrihlej detailem... :)
    http://murhaaya.com/video/2015-12-02-emilie/ (ma to 50 sec a je to safe for work :))
    OT_
    OT_ --- ---
    Koupil jsem si SDXC kartu Lexar (jmenovitě tuto https://www.fotoskoda.cz/lexar-sdxc-128gb-uhs-i-633x-professional/ ), má stíhat 4k video, ale nestíhá, kdybyste to někdo náhodou taky chtěl kupovat. U Škody celkem bez řečí vyměnili za stejně rychlý SanDisk, se kterým prý nebudou problémy, tak jsem zvědav.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    IOT_JH: Na obé jsem narazil, ale raději se ptám, kdybych náhodou přehlédl nějaký zásadní. Ale děkuji za odpověď.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    SRNECEK: Megapixel? Befoto?
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, omlouvám se, za hloupý dotaz, ale neměl byste někdo tip na levný a kvalitní kamenný obchod v Praze, vesměs chodím jen do FotoŠkoda. Děkuji za reakci. P.S. Virtuální obchod mi není cizí a rovněž ocením doporučení.
    OT_
    OT_ --- ---
    HUGGI: V cizině se to nepřerozděluje těm našim zombiím, ale třeba snad kapelám, které se dají i poslouchat. Nebo se tím alespoň můžeme utěšovat:)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ASACHI: No spis to jde podobnymu subjektu ty dany zeme ne?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    EGGH: jojo, koupe licence v zahranici je mimo spary OSY
    EGGH
    EGGH --- ---
    ASACHI: Když ji koupíš v té "bance", tak OSE nemusíš platit, ne? Jinak - netýká se to hudby ale je to užitečný vědět - teď jsem zjistil, že když kupuju USB disky ze zahraničí a nechám si tam nahrát prezentaci, tak se taky vyhnu výpalnému OSE.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    VEGA01: Audiojungle, Musicbed, atd.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    VEGA01: ja ji nekupuju, delam si vlastni. je tocshit ale me to staci :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam