PLAYER:
RUDOLF: i7 má 4 fyzický jádra stejně jako i5, ale díky HT má 8 logickejch.. tj. nenaroste ti výkon dvojnásobně, protože tam osm fyzickej jader není - ale aplikace díky HT udělá nějaké optimalizace, takže ve finále výkon trochu naroste - ale do toho moc nevidím..
Pokud potřebuješ renderovat opravdu rychle, tak se to řeší imho renderovacíma farmama.. tam možná budou i desky s dual sockety a XEONy, který maj víc jak 4 fyzický jádra. např. 16 fyzických jader s HT dodá 32 vláken.. Imho premiéra to imho využije, ale tohle imho není na použití v domácnosti.. jen procík je za 50k.
Imho na videoting potřebuješ i5 a co nejvíc GHz co seženeš, když mám prachy na víc, tak i7. Pokud apliakce ukládá a počítá věci v RAM, což myslím dělá Final Cut a AE - tak chceš hodně RAM. Imho 8 GB RAM je good start. S kterým se dá pracovat. Ale mít klidně 16-32 GB RAM nemusí být odvěci, myslím při před renderování se to používá, máš předrenderovanej živej náhled během střihu, uloženej v RAM - myslím že tím pak pokryješ docela velkej časovej úsek.
Ale já jedu servery, tak to jsou jen takový moje postřehy. Rule of thumb je, kouknout co letošní macbook pro ve střevech a podle toho koupit PC. Pokud máš prachy, tak imho přechod macbook workflow se vyplácí. Ale nechci tu začínat válku žejo, každej podle svejch libůstek.