• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    lidi, potrebuju si poridit nejaky dobry set objektivu a tela, prochazim internet a chci se zeptat jestli myslite, ze ma cenu jeste investovat do Sony A7II?
    obecne mam rad praci s vecma od sony, i kdyz jsem pouzival spis jejich kamery (poloprofi i amatersky) - dost se mi libi a6500, ale na place se mi dobre pracovalo i s Panasonicem GH4 (prej barevny podani ve spatnym osvetleni byva dost mizerny).
    jaky jsou vase zkusenosti a jak byste dneska volili vy?
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    EGGH: super,diky!
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    "problem s klopakem na a6500".................zdravim, jestli tu ma nekdo sony a6300/6500...zkusil jsem na a6500 vsechny tri klopaky, ktere tu mam, zapojeno primo do fotaku...a vzdy mam ve zvuku desne silnej brum...kdyz to nahraju pres zoom h1, zvuk je cisty. sensitivita je nastavena na default, tedy 26. tusi nekdo, co muze byt za problem ?
    EGGH
    EGGH --- ---
    SGNLR: Je tam obchodní centrum MBK, kde se dá nakoupit foťáky i příslušenství za dobrý peníze. Dokonce to jde koupit i bez daně, na letišti ti ji pak vrátí.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    sory za mirny OT: nenakupoval jste nekdo foto-videotechniku v Bangkoku?budu tamtudy par dni projizdet a lremejslim o nakuou nejakejch doplnkovejch veci ke Canonu,baterky,nejakej lehkej stativ na cesty,idealne smerovej mikrak ala Rode Videomic atd. predpokladam,ze to bude digitalni jungle,kde pujde koupit milion kopii a ksuntu,ale i funkcni veci za pakatel,tak zkousim jestli nekdo nemate tip cemu se vyhnout nebo treba i nejakej kinkretni obchod. diky!
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    koupim RODE VIDEOMIC PRO, kdyby se nekdo nahodou chtel zbavit. Shanim neco malyho na cesty k fotaku a ten starej, co mam, uz trochu dosluhuje a navic je proste dvojnasobne velkej holt.
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    DAVVID: a nebo si porid Osmo http://store.dji.com/category/osmo-series to je malinky :) a nefunguje to uplne spatne...

Jak jsem psal, ja bych sel do velkyho ronina, to je osvedceny a je jich tu v CR docela dost, takze se to da v pripade poruchy pujcit....
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    LADINEK: jsem nad tim stravil celkem dost casu a hledal nejaky rozumny reseni co se tyce vahy a jednoduchosti pouziti. Ten velkej Ronin mi prisel uz dost velkej a tezkej, primarni vyuziti by bylo spis na tu BMPC (s tou urzou by to bylo akorat fajn pokud by se tam vesla kdyz uz bude taky k dispozici).

Objektivy jsou zatim v jednani ale urco ty kamery budou mit nejakej zakladni zoom ala 17-55/2.8 a nejaky pevny asi 35 a 50. Spekuluje se nad Zeiss Milvus ale moc toho nevim. Nic dalsiho by tam byt nemelo. Puvodne jsem planoval nejaky reseni s follow focusem ale nenasel jsem nic moc za rozumny peniz pro single operatora, prijde mi uz moc davat 2-3000 usd za nejakej thumb follow focus co jsem nasel.

Jsem prave hodnotil ruzny kriteria a u helixe se mi libilo ze to nemusis mit stojanek a lze kdekoliv polozit , kamera je v urovni oci, je kompaktnejsi, a ma dostatecny prostor pro umisteni ruznych kamer. (ale zadna osobni zkusenost, jen jsem nakoukal milion videi o ruznych gimbalech)

ten Movi M5 ma myslim pomerne dost nizkej vahovej limit (2.2 kg), BMPC je sama o sobe 1.7 kg a objektiv do 500 g, to je trochu nebezpecny, treba 16-35 f2.8 ma nejakejch 640 g...

shiiiit, ted sem zjistil ze u B&H maji spatne prepoctenou vahu z lb na kg :D vskutecnosti je to 1.3 kg. heh
    no, ale ursa by se na to uz vahove nevesla.

Vcera vecer me jeste napadlo mrknout se po nejakym run & gun reseni na cesty a dal sem dohromady Blackmagic Micro Camera s externim displayem a one hand gimbalem tak snad to bude vhodny reseni. Jeste jsem zvazoval BM Pocket camera ale 1,2h vs 20 min vydrz baterky a 60 vs. 30 fps zvitezilo... i kdyz na druhou stranu BMPCC ma display a BMMCC ne :))

Nejakou dobu jsem techniku nesledoval a vysledky z tech malych kamer co zvladaji RAW me dost prekvapily.
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    DAVVID: Helix neznam a malyho Ronina taky moc ne, ale osobne bych sel do normalniho ronina, ten je odzkousenej i kdyz to neni zadna hitparada tak se na to da narvat i F5ka s Ultra prime sklama. Je to sice pakarna, ale jde to...Ta URSA mini jak tak na ni koukam taky neni zadnej drobek a hodne zalezi co tam budes davat za optiku, bude tam ostreni ? bude tam nejakej prenos onrazu? atd atd...

Za me normalni ronin a pokud mas prachy tak jeste jinak :) a vzit MoVI... http://freeflysystems.com/movi-m5 treba ta M5 je dostacujici temer na vsechny malinky kamery....
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    Nemate zkusenosti s Helix Jr. od Letus35? koukal jsem na netu na nejaky recenze ale prijde mi ze cast z nich to ma blbe vyvazene a maji to docela rozklepane tak jsem si chtel overit jak to je. Melo by to byt hlavne na BMPC 4k, pripadne URSA mini.

Jeste je moznost jit do Roninu-M ale z xx videi co jsem na netu videl ma Ronin-M na BMPC moc uzkou klec a tak se tam ruzne musi pridavat zavazi aby kamera byla za pivotama co otaci hou hlavou... URSA m. se na to da taky nejak dat, ale musi se sundat na super minimum a pouzit lehky objektivy aby se to vubec dalo vyvazit...

Velkej Ronin mi zas prijde uz dost velkej a tezkej na to jak se to bude pouzivat.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Tak jsem se rozhoupal koupit si externi mikrofon jako nahradu za ten vestaveny mono a zde je porovnani, kdyby nekoho treba zajimalo, jak je na tom kvalitativne mikrofon za 650Kc:

TAKSTAR SGC-598 vs Internal MIC for MUSIC
    https://www.youtube.com/watch?v=4gKZ-Xa5_d0
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    KARYSLAV: No, znám nějaké skupiny a ty se jakoby moc nejeví jako aktivní fórum... Pokud něco uvedeš, budu rád.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    SRNECEK: no tak na facebooku je třeba spousta skupin, i českejch, kde se pohybují i profíci co dělají produkce pro amíky.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, prosím Vás, neznáte někdo nějaké specializovaná mezinárodní fóra zaměřená na audiovizuální tvorbu? Resp. aby otázky mohly být pokládány nejen na DSLR, ale třeba i otázky ohledně Red a Alexa kamer, objektivů, filtrů, světel atd. atd. Děkuji.
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    zdravim. ceka nas tenhle darek od statu:

LTE má další oběť: tisíce bezdrátových mikrofonů skončí ve sběru - iDNES.cz
    http://technet.idnes.cz/...-sberu-kvuli-lte-1lu-/tec_technika.aspx?c=A161122_110313_tec_technika_nyv

...a mam otazku, treba nekdo bude vedet: znamy z ceske televize rikal neco o tom, ze existuje nejaka tajna tlacitkova kombinace (nevygooglil jsem), kterou se da dostat do skryteho menu sennheiser g3 ew100. jestli to pomuze s prelazenim tezko rict, kazdopadne tohle neni hezke cteni:

„U systémů ew G3 přijde úprava na zhruba 7500 Kč na kanál, u systémů 3000/5000 to může být až 70 000 Kč na kanál,“ nastiňuje cenové relace Kolomazník.
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    haleluja, tak sony a6500 se uz pry (tolik) neprehriva, resp. zvedli limit:

Newsshooter test: The new Sony A6500 has no more overheating issues! - sonyalpharumors sonyalpharumors
    http://www.sonyalpharumors.com/new-sony-a6500-no-overheating-issues-watcht-test-newsshooter/

...takze snad za chvili zacnou vsichni na a6500 prechazet a ja poridim a6300, ktere se budou zbavovat a holt na ni navesim vetrackovej mod;] (zivenej z 18650 baterie na cold shoe)

sony a6300 overheat fix activecooling
    https://www.youtube.com/watch?v=FHA3hfLXqls
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    sleva pro nyxaky;]: do zitrka do 18h minus 10%.

canon xa10
    sony rx10 ii (s hackem pro neomezeny cas nahravani)

Canon XA10 - Praha 4, prodám
    https://foto.bazos.cz/inzerat/65478202/Canon-XA10.php
    Sony RX10 II. - Praha 4, prodám
    https://foto.bazos.cz/inzerat/64503045/Sony-RX10-II.php
    MASTA
    MASTA --- ---
    Nemáte někdo doma Samsung NX1 / NX500 a nechcete se ho zbavit? :)
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    iFlight g40 lite gimbal

Prodám elektronický stabilizátor na foťák- gimbal. Aktuálně nejlevnější handheld gimbal (nový na ebay cca 12240Kč s připočtením DPH a dopravy, bez cla). Funguje tak jak má. Ale 98% času mi tu jen leží, majoritně točím přednášky. Používal jsem se sony nex5r+16mm+širokoúhlý konvertor. Podle mého názoru má jednu nevýhodu- není na něm tlačítko on/off. Když se připojí baterie, gimbal se zapne a naopak. Koupil jsem mikrotlačítko, které se může vpájet k drátku k baterii (baterie jsou dvě, druhá plus nabíječka zdarma). Tlačítko také přidám. Nikdy jsem nic nepájel/nemám pájku a nechce se mi to řešit, což je další důvod proč ho posílám do světa. Je ve 100% stavu, neopotřebený, použitelný i bez doporučeného tlačítkového tuningu. Je k němu ještě joystick, ten jsem nikdy nepoužil/nepřipojil. Pro foťáky 300g-600g (včetně objektivu). 9800Kč, Praha 4 Hrnčíře.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Diky, to je vycerpavajici info.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam