EGGH: potvrzuju
MASTA: . mam hack na a6500 a natacel jsem s tim i tydenni konferenci v cervenci (horko) vzdy od rana do vecera. samozrejme s pauzami (a fullhd), ale nejdelsi prednasky mely pres dve hodiny. mam za par dolaru z ebaye dummy baterku s kabelem do zasuvky. je to konecne reseni, kdy jsem mohl prodat canon xa10, ktery jsem kdysi pouzival v kombinaci s ruznymi fotaky (vecna slava ti, hacked gh2!;])
DOST velky zasek ale je, ze sony se rozhodlo u nove generace svych fotaku uz pravdepodobne vypoustet moznost sony playmemories aplikaci, resp. uzivatelem instalovatelnych...spekuluje se, ze mozna prave kvuli hacku. a to nezminuju, ze jsem jim vysolil dalsi $ za aplikace, ktere by mi byly u dalsi generace fotaku k nicemu...
zacinaji se tedy vynorovat diskuze, kde jsou z toho lidi zpruzeny (a9/a7 iii).
no more PLAYMEMORIES APP in A7RIII !!: Sony Alpha Full Frame E-mount Talk Forum: Digital Photography Review
https://www.dpreview.com/forums/thread/4217813
What appears to be happening is that Sony is now discontinuing support for user-installed camera apps. However, the remote control app is now pre-installed in firmware and it should work in conjunction with a device running the PlayMemories Mobile app. The same situation exists with the A9.
One guess as to the reason for the sudden non-support of user-installed apps can be traced back to last year's hack 'app' that was introduced by a user to change certain behaviors of certain Sony cameras. No doubt Sony looked upon that unfavorably.