• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    prodam tuhle stabilizaci:
    SteadXP+ - Praha 4, prodám
    https://foto.bazos.cz/inzerat/78162579/SteadXP.php
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    zdravim, potrebuju vyresit monitoring zvuku sluchatkama na sony a6500... libi se mi tohle:
    Amazon.com : Saramonic CaMixer Microphone Kit with Dual Stereo Condenser Mics, Digital Mixer & XLR/Mini-XLR Input with +48V Phantom Power Preamp - For DSLR Cameras and Camcorders : Electronics
    https://www.amazon.com/Saramonic-CaMixer-Microphone-Condenser-Mini-XLR/dp/B01JQFQDDM

...nepouziva tu nekdo nektery ze saramonic dslr mixeru/adapteru ?
    OT_
    OT_ --- ---
    SRNECEK: Taky stříhám na notebooku (13" macbook pro). Je to samozřejmě výkonový kompromis, ale možnost práce na cestách pro mě byla důležitá. Lesklý displej mi nevadí, přímo venku na slunci jsem nemusel pracovat nikdy a všude jinde je lesklý displej bez problémů.
    Pokud teda necestuji, tak k tomu mám ještě připojený externí 27" displej.

Na střih 4k videa si vždycky ve FinalCutu proxy, snad to Premiere umí taky.

Kalibraci displeje jsem nikdy neřešil a žiju. To má smysl řešit možná, pokud člověk fotí dejme tomu reprodukce olejomaleb, v běžném životě je to podle mě zbytečná starost. Ale spousta lidí se mnou bude zajisté nesouhlasit.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    RADAK: Aha, tento, no, to je krapet jiný model, ten panel opravdu není pěkný, viděl jsem ho v reálu.
    RADAK
    RADAK --- ---
    SRNECEK: jhak jsem psal, mel jsem limit 35tis. u tech co pises uvadeji ze maji IPS. ale taky stoji 45
    RADAK
    RADAK --- ---
    SRNECEK: Ok, je to mozne. resil jsem to pred 2ma mesici. kamos koupil DELL a nechal si tam za 2tis vymenit na IPS. tak jen proto. Uz nevim jaky presne model DELLu jsem mel v merku a ktery jsem si byl prohlednout, ale IPS nemel.
    myslim ze jsem tenkrat videl tenhle. https://www.czc.cz/dell-inspiron-15-gaming-7566-cerna_4/200716/produkt

oni se prave nikde moc nechlubi jaky typ displaye to ma.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    RADAK: Ahoj, jsem si docela jistý, že mají IPS panel. Na základě tvého komentáře jsem ještě pátral a ta FHD verze má určitě IPS. Viděl jsi ty XPS 15 (9560, ale i 9550)? Nejsou moc k dispozici v obchodech.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    ASACHI: Ano, toho se obávám, že laptop není nejlepší volba, ale opravdu to musí tak být. Střih by byl do 2K, výjimečně 2.5, neočekávám vyšší rozlišení. Grafika je u obou modelů GeForce GTX 1050.

Rovněž přemýšlím, zdali to nedopadne tak, že po třech letech ten stroj stejně budu muset nahradit. Laptop obvykle dlouho nevydrží a zejména ne-Apple.
    RADAK
    RADAK --- ---
    SRNECEK: Ahoj. resil jsem to nedavno. Nakonec vyhralo HP. protoze ty DELLy ktere jsem chtel maji vsechny TN display s kulovym pozorovacim uhlem. Byl jsem se na to kouknout v CZC a kdyz si dal hlavu jen o 10cm stranou, tak barvy, jas i kontrast se zmenil. zejmena v rozich. takze DELL jsem zamitl a sel do HP pavilion s IPS displayem. Zatim spokojenost. Mel jsem budget 35 tis s dani.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    SRNECEK: Pokud to bude tvoje jedina pracovni stanice, tak kupovat si laptop pro strih videa je naprosta sebevrazda (s cimz bude velka rada lidi nesouhlasit, pac nekdo je schopny strihat a upravovat fotky i na macbooku).

Podle toho cos poslal je tezko radit, protoze z toho nic nejde vycist (
    Maximalne to, ze leskly displej = zlo.
    Barevne podani = pokud to myslis vazne, tak si stejne koupis kalibracni sondu a 99% sRGB maji oba.

Obecne za penize co bude ten notebook stat udelas mnohem lepsi desktop.

Podstatne je take uvest co na tom budes strihat - predpokladam 4K video? 8K?
    Jinak ackoliv procesor hraje porad hlavni roli, tak je i podstatna graficka karta, ktera v dane sestave je (slouzi pro akceleraci videa / renderovani fotek)
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, prosím Vás, mám takové dilema... Rozhoduji se mezi dvěma laptopy Dell XPS 15: 1) UHD LCD (lesk) s 100 % sRGB a 100 % AdobeRGB s Intel Core i5 7300HQ Kaby Lake a 2) FHD LCD (mat) 99 % sRGB a 77 % AdobeRGB s Intel Core i7 7700HQ Kaby Lake.

Zkouším se věnovat střihu (Adobe Premiere) a popřípadě lehké focení (Adobe Photoshop), nejsem profesionál, ale snažím se zlepšovat a stát se jím. Jelikož investice je pro mne vysoká, tak se potřebuji rozhodnout dobře.

Budu rád za jakékoliv rady ohledně zkušenosti s barvami, rychlostí procesoru pro úpravu fotografií a střih.
    MASTA
    MASTA --- ---
    GONDAR: Okej budu v pozoru :)
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    MASTA: vecer/zitra zkouknu aktualni ceny a neco ti nadhodim;]
    MASTA
    MASTA --- ---
    GONDAR: Tu padesatku na ecko bych za nejaky rozumny peniz klidne prevzal ;)
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    KOZEL: dobrej napad, thnx.
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    zdravim, nema nekdo z prahy "Sigma 30mm f/1.4 DC DN Contemporary Lens for Sony E" ? rad bych ji testnul, staci na pockani. premyslim o tom, jestli udelat zmenu z canon fd 50mm/1.4 s zhongyi lens turbo II speed boosterem (na a6500) (to zase muzu pujcit na hrani ja)...canon fd je na lowlight skvelej, ale moznost autofocusu bych si rad dopral. jde mi hlavne o srovnani s autofocusem sony 50mm 1.8...ten bych pote take poslal do sveta.
    SUSMEN
    SUSMEN --- ---
    nemate nekdo kombinaci sony a6300 a sigma mc11 na canon skla? potreboval bych to otestovat se svejma sklama.
    OT_
    OT_ --- ---
    AAHHWISEGUY: Nemám se Sony zkušenosti, ale co tak čtu, lidé si u Sony stěžují na barevné podání (hlavně pleťovky), přehřívání při 4K natáčení a mizernou výdrž baterií.
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    AAHHWISEGUY: nedavno jsem taky resil...gh4 pro me nema dostatecne dobry ostreni ve videu (huntuje)...a7ii nema 4k, coz ja uz pri tyhle velky investici vyzadoval (a cropovat je parada), ale treba na tom nelpis. plus bacha na moire (ne ze by a6500 zadny nemela):
    http://www.sonyalphaforum.com/topic/1564-sony-a7ii-totally-useless-for-video/

proc jsem sel nakonec do a6500 jsem sesumiroval tady (6min)...dokonalej fotak to taky neni:
    https://youtu.be/0Fuq2-JMEXo

prvni pokusna vec na a6500, totalni lowlight, iso 6400, canon fd50mm/1.4+lens turbo (teda kolem f/1)=peklo na ostreni;], sel16f28+vcl-ecu1:
    https://youtu.be/V5aQMMHl7BI

...v tyhle situaci bych se chytal teprve s gh4+voigtlander f/0.95...ale na sirokac tam je snad jenom zuiko 9-18 f/4-5.3...i kdyz ten me s gh2 tenkrat moc bavil...:
    https://www.facebook.com/...2354076132617.1073741830.173881795979852/872354192799272/?type=3&theater

nebo panasonic 7-14mm/f4...ale to uz by bylo na lowlight s micro 4/3 hodne spatny...i na aps-c uz bylo f/2.8 malo.

takze spis hlavne podle tvejch potreb, ja ultra-low-light/4k potreboval.

GONDAR: vyreseno, bylo to svetlama+dummy battery na stejnym zasuvkovym okruhu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam