• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)
    MASTA
    MASTA --- ---
    W_NOICE78: Nicméně na to co potřebuje IHNAT to není moc dobrý, BMPC4k nemá zase tak dokonalej low light, nevydrží to skoro vůbec na baterce... je to nástroj spíš pro filmaře.
    MASTA
    MASTA --- ---
    W_NOICE78: já jí nesehnal ani když jsem byl v Americe.. možná se to dá někde objednat a čekat, ale to není uplně můj styl ..
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    MASTA: Da, ale asi ne u nas ;) ale znam par lidi co ho ma, dokonce ze syntexu ;)
    MASTA
    MASTA --- ---
    W_NOICE78: A ono se to někde dá koupit? :))
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    IHNAT: Na lowlight sony az na to jejich ui. Na fotky a videa je GH5s super, ale ja bych zvolil Blackmagic pocket 4k, kvuli barevnym korekcim s moznosti toceni do raw, navic v cene mas plnou verzi davinchi studio a c80d si nech na fotky.
    MASTA
    MASTA --- ---
    IHNAT: Myslim ze na divokou prirodu ti GH5s poslouzi lip uz kvuli vetsimu cropu, coz urcite vyuzijes. Podle me to bude jen o kousek horsi nez Sony..
    OT_
    OT_ --- ---
    IHNAT: Když nic nenajdeš, tak si ho můžeš půjčit v biofilms a sám vyzkoušet.
    IHNAT
    IHNAT --- ---
    Chci vyměnit mojí C80D za bezzrcadlo. Je to hlavně na točení divokých zvířat. Rozhoduju se mezi A7SII a GH5s. To sony je ve výběru vlastně jen kvůli možnosti točit na vysoký iso, jinak preferuju GH5s. Vyzkoušel jsem si sony s mými canon skly a s metabones T adaptérem a ostření bylo dost děsný. 70-200mm mi vůbec nezaostřil, 400mm nakonec ano. Jaké máte zkušenosti s ostřením těchto foťáků s canon, případně sigma objektivy a jaké adaptéry používáte? A jak si vede GH5s při iso 6400, nebo 12800? Je to použitelný ve scénách jen s přirozeným světlem? Na netu jsem našel příklady jen s umělým osvětlením a z toho moc nepoznám. Díky
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    Chápu ze vždycky je lepší tahat menší a lehčí věci ale osobně bych na jednu stranu víc ocenil kdyby oproti řešení rozměru raději vylepšili jiné vnitřnosti a umožnily nějaké operace které třeba na telefonu lze dost jednoduše dosáhnout, napr. slepeni sekvence do dlouhé expozice nebo sekvence fotek kvůli odsumeni, HDR merge – vše do RAW. Třeba i aplikovani nějakých pokrocilejsich presetu, nebo i jen blbym zkopírování některých nastavení v magic lantern? (Focus peaking, mini histogram jako overlay atd). Chápu ze zpracování fotek by měl vliv na baterku ale v některých případech bych to oželil a přijde mi ze v tomhle směru se to zrovna moc nevyvíjí dál. (Na druhou stranu to nijak aktivně nesleduju tak třeba už něco z toho je)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    netrvalo to moc dlouho a kolega bezzrcadla EOS R je tu, EOS RP, levnejsi varianta... takze to bude uz uplne nepouzitelny :)

Canon EOS RP: Digital Photography Review
    https://www.dpreview.com/products/canon/slrs/canon_eos_rp
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Akutní: Nemate náhodou někdo na půjčeni nejaky bezdrátový ostreni? Potřeboval bych ideálně zítra, ale stačilo by asi i v pondělí (nekdy do středy/čtvrtka nevim presne). Samozřejmě za prachy. Akorat nam ted na place jedno odeslo a ostatní jsou půjčený...kdyztak PM, diky...
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    SRNECEK: ID:JCK jistě rád poradí.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, mate nekdo zkusenost, popr. znate nekoho svolneho k rade otazek k profesi, s praci jako prvni as. kamery (ostric, focus puller). Mluvim o profesionalnim vybaveni, tj. Alexa, Red, bezdratove ostreni, napr. WCU4? Diky.
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    OT_: jj to je mi jasny, ja se jen ptal na osobni zkusenost nejakyho levnejsiho monitoru kterej hezky kersli a da se nej seriozne ostrit. No proste nechce se mi davat 50k+ za TV Logic nebo X tisic € za Transvideo. HDMI vubec nepotrebuju... ;)
    OT_
    OT_ --- ---
    LADINEK: Taky je třeba vzít v potaz, že tyhle malé laciné monitory rozhodně nejsou tak bytelné jako profi odkuky, takže bych se na to kilogramovou V-mount baterii celkem bál nasadit. D-tap bude asi ideální řešení.

Jo a co se týče té latence, tak podle google-fu mají větší či menší latenci všechny HDMI monitory, pokud se tomu člověk chce vyhnout (a má na to kameru) tak asi jedině SDI, ale to asi víš.
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    OT_: ja bych to z tech malejch baterek stejne asi nenapajel, skoda, ze ten Ikan nema V-mount, ale zase ma normalni napajeci vstup a koukam, ze k tomu je D-TAP coz je postacujici...kazdopadne diky za info
    OT_
    OT_ --- ---
    LADINEK: Mám pětipalcový Lilliput A5 a ty LP-E6 baterie to žere hrozně rychle, šel bych alespoň do něčeho, co lze napájet alespoň třeba ze Sony NP-F baterií.

Ten Lilliput navíc laguje, odhaduju třeba 0,1 sekundy, na nějaké dynamičtější záběry to moc není, ale to ještě může být firmwarem nebo to s Panasonicem GH5 prostě lépe nejde, čert ví, takže tohle bych taky vyzkoušel. A ovládání je k posrání, naprosto tragické menu, je to jako psát webové adresy pomocí dálkového ovladače k tv:)
    SLASH
    SLASH --- ---
    SLASH: áno, v pohode, dokonca aj 512GB môže byť.
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Hoj, mozna trochu OT protoze se nejedna moc o DSLR, ale presto se zeptam, nejakej tip na onboard monitor? Premejslim, ze si koupim vlastni onboard monitor, predevsim na ostreni, ale i na svenkovani. Nechci do toho davat nejakou nesmyslnou castku, precejen mam na palce vetsinou TV Logic z prace nebo z rentalu, ale obcas se stane ze by se mi hodil protoze na place je jen nejaky blato na ktery se ostrit neda. Viz. vcera FS7 + Canon 100/2,8L Macro, slider a peg shooty :D
    Treba tohle se mi docela libi https://www.bhphotovideo.com/c/product/1365800-REG/ikan_s7h_dk_e6_s7h_high_bright_monitor.html
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    + nevite kde v CR sehnat hot shoe adapter na bezdratovy Senheiser receivery, nebo neco na ten zpusob? Rozumnej tu plastovou desticku, co se zacvakne zazadu receiveru do ty klipsny.dik

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam