• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)

Všechno o DSLR vybavení pro točení videa v malém i větším.

Na nástěnce postupně zpracuju jednovlivé části produkce, od výběru a možností vybavení, až po základy postprodukce a úpravy dat i finální úpravu videa.

Netvrdíme tu že se dá DSLR technikou nahradit profesionální filmová produkce, ale jen že se k ní dá nejvíce přiblížit. A časem, kdo ví.

Související kluby: [ Strih - AVID,IMIX,Premiere,Lightworks a jine ... vsechno kolem toho...(postprodukce, video, TV) ]
    rozbalit záhlaví
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    OT_: ja tomu rozumim, ten easy rig se da pujcit pomerne levne https://www.fotori.cz/pujcovna/easyrig-minimax-vesta , nekdy i za dobry slovo a fakt to na toceni z ruky pomuze.

Jinak me to povidej, ja se zivim jako grip/operator (jeraby, steadi) takze o tom, jak se veci pronesou neco vim, kdyz si das celej film s velkou Alexou a poradnejma sklama tak te GH5 nemuze uz nikdy rozhodit, a to ani kdyz na to nasadis nejaky Optimo ;)
    OT_
    OT_ --- ---
    LADINEK: tohle je nízkorozpočtové (spíš nulorozpočtové), takže tak. Záběry z ruky jsou náročné, ale i to přenášení celé kamery mezi záběry... když to člověk dělá sedm dní v kuse, je to poznat:) Herci se smáli, že dělám v jedné osobě to, co normálně u filmu dělá šest lidí:)
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    OT_: ted to prosim neber osobne, proste me to jen pobavilo :)

pff 10kg, lidi uz nic nevydrzej :D takovy tintitko a jeste si stezovat na vahu....se dycky pobavim kdyz si po nekom nafasnu steadicam, pruziny na doraz povoleny a strasny narikani jak to bylo tezky. By me zajimalo co by tyhle lidi rikali pred 15 lety kdy nic podobne lehkyho neexistovalo.

PS: rekni produkci at ti nafasne easy rig to je na toceni z ruky super pomocnik....
    OT_
    OT_ --- ---
    Uff, točí se s tím dobře, ale po týdnu natáčení s tímhle monstrem si připadám jako po takovém to tréninkovém táboře, kde se každé ráno přes snídaní uběhne 15km a pak se zbytek dne zvedají pneumatiky od traktorů:)

Je to obyčejný Panasonic GH5, ale celý ten rig váží tak 10 kilo...

RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    MIKEKT: zkus export do jinýho formátu (prores, h264, DNXHD. etc)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    RED_KOMUSO: zkusil jsem tam dat cerny obrazek a taky to nepomohlo.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    RED_KOMUSO: nakonec jsem jeste dostal tip o kamarada, ze to mam zkusit cely o malinko posunout v timeline. Pridal jsem asi 1s na uvodni titulky a uz to tam nemam :) Priste zkusim ten cernej obdelnik. diky za tip
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    MIKEKT: zkus na videotrack pod titulkem dát blackvideo (jako černej obdelník třeba v rozlišení projektu)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    MIKEKT: V davinci to videt neni. Je to az ve finalnim videu. Díky
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Ahoj, mam dotaz na uzivatele davinci resolve. S videem si spi jenom hraju. Udelal jsem si timelapse v davinci resolve a dela mi to na konci pruh v prechodu mezi videem a titulkami. Nevite cim by to mohlo byt?

OT_
    OT_ --- ---
    OT_: *všechno jsem to tehdy vyguglil...
    OT_
    OT_ --- ---
    URZA: Na Panasonic LX 100 jsem to kdysi obešel, když jsem se dostal do servisního menu. Detaily už si nepamatuju, ale všem jsem to tehdy vygooglil. Nevím, zda je to aplikovatelné i na GH4.
    Jinak to lze obejít záznamem na externí rekordér.
    URZA
    URZA --- ---
    Náhodou nevíte jestli se u GH4 dá nějak obejít ten limit omezení videa na 30 minut kvůli EU? Nějaký hack který by to vypnul?
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    A nezkousel ste nekdo tu kopii Edelkrone- Comlite cs-v500? Ta cena je srandovni
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    SGNLR: Na black friday má edelkrone docela slušný slevy. Tuším ze okolo 30%.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Jakej slider na fotak ma cenu kupovat s rozpoctem do 10000,- ? Nebo neprodavate nekdo nejakej? Ja mel vzdycky v probajmu ty mozorizovany Edelkrone a to je cenove jinde
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Čau, nevíte kde bych v Praze koupil toto https://m.alibaba.com/product/60482414525/UC9558-V-Lock-V-mount-Battery.html ideálně zítra. Ptám se než začnu kuchat nějakou baterku ;-) diky
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    OT_: dik. musim teda rict, ze me stabilizace na gh5 dost prekvapuje i s metabonesem a canon sklama. oproti ostatnim dslr stabilizacim je to nebe a dudy.a o tom zadna, ze je lepsi mit kameru nez fotak na toceni. kdyz nemas na basketbalovej mic, tak ale hrajes fotbalovym:)
    OT_
    OT_ --- ---
    SGNLR: na natáčení kdy mi nejde o nějaké kinematografické kvality používám Panasonic 12-35 mm f/2,8 II. Oproti fullframe sklům se Speedboosterem je ten obraz sterilní nuda, ALE ten jejich Power O.I.S. je fakt pecka, v podstatě nepotřebuješ gimbal, ani stativ, nádherně s tím lze natáčet z ruky.

Disclaimer: Od té doby, co mám obstarožní Sony Cinealtu F3, stejně většinou GH5 leží doma, protože obraz ze Sony F3 má koule, kterým se žádný foták ani nepřiblíží:)
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    ahoj. je tu nekdo, kdo na Panasonicu pouziva ty Lumix skla? Ja na to pres Metabones davam Canon skla a Samyangy, ale vlastne se casto pristihnu, ze kdyz jedu treba na dovolenou, nebo nekam, kam sem linej tahnout sadu skel, tak bych rad mel nejaky zakladni zoomovaci skladny a ne nejak tezky sklo. Ale vlastne neznam nikoho, kdo toci na GH5 a mel by ty jejich skla
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    OT_: jo uz jsem to dohledal. v davinci je to optimized media.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam