• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARYSLAVDSLR a Micro 4/3 video tvorba, vybavení a produkce (točení videa na foťáky s výměnnými objektivy)
    OT_
    OT_ --- ---
    SGNLR: Bohužel, mám jen tento. Jinak to taky kropím přes metabones speedbooster.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    OT_: A ten co postuju ja nemas zkusenost? Chci to v zasade na vilnocasovy kropeni,tak by se mi hodil vetsi rozsah,ale nejak jim neverim. Ty stabilizace sou super to jo
    OT_
    OT_ --- ---
    SGNLR: Panasonic Lumix G X Vario HD 12-35 mm f/2,8 II ASPH. Power O.I.S.
    Na GH5 s ním funkuje Dual IS a můžeš krásně točit z ruky.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    zdar.je tady nekdo s GH5? mam ji roky a s metabones tocim na ruzny kvalitni objektivy.ted jed na nejakej cas cestovat a nechci s sebou tahat sadu tezkejch skel.chci byt co nejvic na lehko a mit nejakej lehkej setak, tak koukam na ty Leicy.ma cenu si za tu ne az tak nizkou cenu kupovat tohle treba? https://www.alza.cz/panasonic-leica-12-60mm-f-2-8-4-0-asph-power-ois-cerny-d4721282.htm?o=3
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    MIKEKT: free verze Davinci nema hw akceleraci h264 a h265 kodeku ve win10. GPU akcelerace na Win je pouze ve Studio verzi. Tady mas workaround https://beginnersapproach.com/davinci-resolve-use-gpu-acceleration/

How to Improve Decoding for DaVinci Resolve Free Version?

The Resolve free version will use only CPU for decoding purposes. So if you have a CPU with a lot of cores (say 6, 8, 10, 12), then your computer will be much faster in decoding and encoding your footage.

But higher resolution footages like 4K 60 FPS with H.264/H.265 codecs can stress your CPU and slow your machine.

Having GPU acceleration is a nice feature, but if it’s not, then transcoding your footage into editing friendly codecs like Prores, DNxHD, etc, is the only better option available.

How to Transcode in DaVinci Resolve?

After importing all of your footage (H.264/H.265) into the timeline:

Go to “Deliver” tab.
    Against “Render“, select “Individual Clips”.
    Under “Video” tab, against “Format”, select “Quicktime”.
    Under “Codec” select “DNxHD” (or Prores for Mac).
    Based on your hard disk space, choose a higher resolution format.
    Click “Add to Render Queue” and render.
    Now all the clips will be converted to DNxHD codec, which are easier to edit and color grade!

Which means you have made the decoding process easier for your CPU.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Ahoj, pouziva tady nekdo na strih videa Da Vinci Resolve ve free verzi? Zkousel jsem si po case strihnout nejake rodinne video natocene na fuji x-t3 ve 4K a diky memu starsimu PC to bylo spis za trest. Nedelam zadny velky efekty ani upravy. Spis zakladni strih, sem tam nejake zpomaleni ....
    Mam tohle HW
    Procesor intel-core-i5-6600
    Deska https://www.alza.cz/gigabyte-h170-d3h-d2919747.htm?catid=18856825
    SSD Samsung 850 evo
    16GB ram ddr 2133mhz
    grafika gtx 1060 6gb (nekde jsme docetl, ze ta free verze nepodporuje moc grafiku)
    Uz je to starsi kus HW, ale na vetsinu ostatnich veci mi staci.
    Nejaky tip jak nastavit DaVinci, aby to lepe fungovalo?
    Nebo tip na obmenu HW, ktera by nejak pomohla, abych to nemusel koupit cele znova?
    Pomohlo by vice ram a treba vsechny zdrojova videa presunout na novy vetsi SSD?
    Nebo je u videa nejdulezisteji procesor?
    Díky
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    sháním bazarový objektiv Canon 24-70mm 2.8 v dobrém stavu. Kdyby se někdo zbavoval, díky!
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    OT_: ja tomu rozumim, ten easy rig se da pujcit pomerne levne https://www.fotori.cz/pujcovna/easyrig-minimax-vesta , nekdy i za dobry slovo a fakt to na toceni z ruky pomuze.

Jinak me to povidej, ja se zivim jako grip/operator (jeraby, steadi) takze o tom, jak se veci pronesou neco vim, kdyz si das celej film s velkou Alexou a poradnejma sklama tak te GH5 nemuze uz nikdy rozhodit, a to ani kdyz na to nasadis nejaky Optimo ;)
    OT_
    OT_ --- ---
    LADINEK: tohle je nízkorozpočtové (spíš nulorozpočtové), takže tak. Záběry z ruky jsou náročné, ale i to přenášení celé kamery mezi záběry... když to člověk dělá sedm dní v kuse, je to poznat:) Herci se smáli, že dělám v jedné osobě to, co normálně u filmu dělá šest lidí:)
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    OT_: ted to prosim neber osobne, proste me to jen pobavilo :)

pff 10kg, lidi uz nic nevydrzej :D takovy tintitko a jeste si stezovat na vahu....se dycky pobavim kdyz si po nekom nafasnu steadicam, pruziny na doraz povoleny a strasny narikani jak to bylo tezky. By me zajimalo co by tyhle lidi rikali pred 15 lety kdy nic podobne lehkyho neexistovalo.

PS: rekni produkci at ti nafasne easy rig to je na toceni z ruky super pomocnik....
    OT_
    OT_ --- ---
    Uff, točí se s tím dobře, ale po týdnu natáčení s tímhle monstrem si připadám jako po takovém to tréninkovém táboře, kde se každé ráno přes snídaní uběhne 15km a pak se zbytek dne zvedají pneumatiky od traktorů:)

Je to obyčejný Panasonic GH5, ale celý ten rig váží tak 10 kilo...

RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    MIKEKT: zkus export do jinýho formátu (prores, h264, DNXHD. etc)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    RED_KOMUSO: zkusil jsem tam dat cerny obrazek a taky to nepomohlo.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    RED_KOMUSO: nakonec jsem jeste dostal tip o kamarada, ze to mam zkusit cely o malinko posunout v timeline. Pridal jsem asi 1s na uvodni titulky a uz to tam nemam :) Priste zkusim ten cernej obdelnik. diky za tip
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    MIKEKT: zkus na videotrack pod titulkem dát blackvideo (jako černej obdelník třeba v rozlišení projektu)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    MIKEKT: V davinci to videt neni. Je to az ve finalnim videu. Díky
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Ahoj, mam dotaz na uzivatele davinci resolve. S videem si spi jenom hraju. Udelal jsem si timelapse v davinci resolve a dela mi to na konci pruh v prechodu mezi videem a titulkami. Nevite cim by to mohlo byt?

OT_
    OT_ --- ---
    OT_: *všechno jsem to tehdy vyguglil...
    OT_
    OT_ --- ---
    URZA: Na Panasonic LX 100 jsem to kdysi obešel, když jsem se dostal do servisního menu. Detaily už si nepamatuju, ale všem jsem to tehdy vygooglil. Nevím, zda je to aplikovatelné i na GH4.
    Jinak to lze obejít záznamem na externí rekordér.
    URZA
    URZA --- ---
    Náhodou nevíte jestli se u GH4 dá nějak obejít ten limit omezení videa na 30 minut kvůli EU? Nějaký hack který by to vypnul?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam