• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    IDLE: ... takze asi nejspis staci promazavat "susenky" a pujde to do nekonecna i na jednom prohlizeci... :O)
    IDLE
    IDLE --- ---
    IDLE: Zdarma je myslím maximálně 10 stránek měsíčně, ale na občasné použití stačí. A počítá to v každém prohlížeči zvlášť. :)
    IDLE
    IDLE --- ---
    MAR_TINA: Plugin do prohlížeče Push to Kindle: zkonvertuje stránku a pošle na mail nebo si můžeš stáhnout soubor.

Push to Kindle - Read web articles in peace
    https://www.pushtokindle.com/
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    MAR_TINA: pokud jsi online a v souladu s amazonem, mas funkcni registraci a pouzivas jeho cloud (staci ze jsi na wifi:), pak https://www.amazon.com/sendtokindle/chrome
    HANELA
    HANELA --- ---
    MAR_TINA: zkus tohle, myslím, že by to také šlo

Convert text and ebooks to the MOBI format
    https://ebook.online-convert.com/convert-to-mobi
    OTVIRAK
    OTVIRAK --- ---
    MAR_TINA: zkusil bych neco takovehoto:
    HTML to AZW - Convert ebook online
    https://www.aconvert.com/ebook/html-to-azw/
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Zásadní dotaz:
    Vidím text, kdesi na webu, lze ho zkopírovat. Jazyk čeština, obrázky.
    Lze ho někam zkopírovat, uložit, upravit, abych si ho mohla číst ve čtečce?

Pro transfer do kindlu používám calibre.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    Onyx je rychlejsi nez ty vase placacky na mouchy od Amazonu.... ! :O)
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    FERRYH: jenze ja to myslel vazne! :D ... konecne by jsi zjistil, ze otoceni stranky neni signal k tomu jit si delat kavu =)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ARXIE: hadej kdo te ominuskoval, previte! a ty Jyriku, aby ses nepridal!
    🙄
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    BOLDRIK: tak tohle je presne akce pro @FerryH
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    Zdarec. Amazon.de odstartoval prime days. Slevy jsou. Jestli má někdo odvahu koupit nový coloursoft scribe a pak tady poreferovat, příjde ho to teď o dost levněji. Tak se nebojte a otevřete peněženky.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    FERRYH: Jestli to má z palmu, tak neřeší OCR.
    Postupně projít
    Nahraď "ABC palm converter číslo číslo číslo" za " "
    Nahraď "ABC palm converter číslo číslo " za " "
    Nahraď "ABC palm converter číslo " za " "
    a hotovo
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    OXYMORON: ja na to mam sadu Santi-Makra pro ebookare a tam mam ve slovniku vyrazu par reg. co to castecne nebo uplne resi ... problem je ze rada tech cisel stranek ma nejake znaky pred tim cislem ktere jsou v mnoha pripadech spatne OCR detekovane znaky, a tak je to kazdejpes/jinaves

---
    hele nechces prozradit co jako to lovis a chces opravit? mozna ti to sezenu uz opravene nebo s lepsim OCR :O)) a budes mit klid...
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    OXYMORON: to jsou ty zástupné znaky

OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    JYRKA: Je tam i to číslo stránky - bude třeba použít regulární výraz.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    OXYMORON: otevři to ve Wordu a použij zástupné znaky. Problém to skutečně není.
    Další volbou je použít Claude, ať ti na to napíše skript v Pythonu. Vyber si :)
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    Kolegové, máte někdo prosím nějaký funkční postup, jak z knih odstranit opakující se text ABC palm converter s číslem stránky ? Podařilo se mi sehnat 8 prastarých knih v ePUBu, ale asi byly konvertovány z PDB do TXT a pak do ePUB. Je to hrozně otravný a díky číslu stránky blbě odstranitelný.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    SPIKE411: jo, to zní jako dobrá cesta, začnu na Aukru :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    EVILMIND: Vyřešil jsem to tak, že jsem se nechal podarovat nevyužitým starým kindlem od místního ID.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    SPIKE411: vyřešil jsi tohle nějak? Můj Kindle 3 se zdá dostal do přesně stejného stavu - náhodně zamrzá, ať už během čtení, nebo třeba když je vypnutý a nejde pak zapnout. Ani 30s reset ho nedonutí, nicméně občas se během dne náhodně sám vzpamatuje, rebootne a rollbackne rozečtenou knihu o pár stránek zpět.

Původně jsem chtěl kupovat novou baterku, ale ta pořád vydrží třeba několik týdnů, a tohle mi nepřijde jako problém s baterií, spíš jakože odchází interní flash paměť...

Bohužel co jsem koukal na aktuální nabídku ebook čteček tak mi žádná nepřijde jako vhodná náhrada... :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam