• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    MEANKITTY11: tak nic, v pw to nevidím.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    MAR_TINA: ta čeština mě vůbec nenapadla! kindle touch to v menu má, starej pw nabíjím, abych to zkontrolovala.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MEANKITTY11: To jsem nezjistovala, je to velice starý paperwhite. A nemá to jen anglicky? Češtinu asi nepřečte.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    MAR_TINA: můj antikvární kindle má funkci čtení nahlas, to už neexistuje? já vám závidím nová zařízení, ale dokud fungujou, nemůžu to měnit, zvlášť když mám dva :(
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Díky moc vám všem.

Zatím jsem zkusila zkonvertovat pomocí tohoto
    HANELA: text dlouhý 164 stran, který jsem získala prostým zkopírováním přednášek (hodně blbě formátovaný text, plus tabulky, schémata a obrázky) do wordu a konverzí do mobi a přenosem přes calibre. Ve čtečce lze číst perfektně a dělat poznámky, všechny české znaky jsou ok. V původním textu byla spousta druhů a velikostí písma, zprasené nadpisy a popisy a odrážky a to všechno je teď dcoela ok. Obrázky nic moc, ale kdo by čekal, že strukturu šedého kamene uvidí na kindlu. :) Schémata a tabulky by chtěly, abych ten text ve wordu předtím pěkně upravila měla je akorát od kraje ke kraji a ne dvě vedle sebe. S dvěma objekty vedle sebe (obrázek a graf třeba) jakože ve dvou sloupcích si to neporadí, ten víc napravo není vidět, to budu muset předělat.

To možná příště buď udělám ručně (ne, neudělám :D) nebo si konečně vezmu na pomoc Clauda a nechám ho ty texty připravit. Předpokládám, že v příštích týdnech budu převádět desítky studijních materiálů o počtu tisíců stran, takže nebudu užívat nic pomalého, pracného a příliš placeného.

Možná si pro čtení částí, kde jsou klíčové obrázky a schémata, vezmu tablet.

Teď ještě aplikaci, která to převede na audio a přečte mi to v autě, abych se učila za jízdy, stačí bez obrázků :D
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    MAR_TINA: Na mobilu to řeším tak že stránku přepnu do režimu čtení, tomhle zobrazení pošlu na tisk, tisk vytvoří PDF a místo tiskárny zvolím emailem a adresu dám email Kindle. Tím mi zůstane záloha PDF v emailu odeslaných, než kdybych zvolil čistě send to kindle.
    IDLE
    IDLE --- ---
    FERRYH: Možná. :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    IDLE: ... takze asi nejspis staci promazavat "susenky" a pujde to do nekonecna i na jednom prohlizeci... :O)
    IDLE
    IDLE --- ---
    IDLE: Zdarma je myslím maximálně 10 stránek měsíčně, ale na občasné použití stačí. A počítá to v každém prohlížeči zvlášť. :)
    IDLE
    IDLE --- ---
    MAR_TINA: Plugin do prohlížeče Push to Kindle: zkonvertuje stránku a pošle na mail nebo si můžeš stáhnout soubor.

Push to Kindle - Read web articles in peace
    https://www.pushtokindle.com/
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    MAR_TINA: pokud jsi online a v souladu s amazonem, mas funkcni registraci a pouzivas jeho cloud (staci ze jsi na wifi:), pak https://www.amazon.com/sendtokindle/chrome
    HANELA
    HANELA --- ---
    MAR_TINA: zkus tohle, myslím, že by to také šlo

Convert text and ebooks to the MOBI format
    https://ebook.online-convert.com/convert-to-mobi
    OTVIRAK
    OTVIRAK --- ---
    MAR_TINA: zkusil bych neco takovehoto:
    HTML to AZW - Convert ebook online
    https://www.aconvert.com/ebook/html-to-azw/
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Zásadní dotaz:
    Vidím text, kdesi na webu, lze ho zkopírovat. Jazyk čeština, obrázky.
    Lze ho někam zkopírovat, uložit, upravit, abych si ho mohla číst ve čtečce?

Pro transfer do kindlu používám calibre.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    Onyx je rychlejsi nez ty vase placacky na mouchy od Amazonu.... ! :O)
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    FERRYH: jenze ja to myslel vazne! :D ... konecne by jsi zjistil, ze otoceni stranky neni signal k tomu jit si delat kavu =)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ARXIE: hadej kdo te ominuskoval, previte! a ty Jyriku, aby ses nepridal!
    🙄
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    BOLDRIK: tak tohle je presne akce pro @FerryH
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    Zdarec. Amazon.de odstartoval prime days. Slevy jsou. Jestli má někdo odvahu koupit nový coloursoft scribe a pak tady poreferovat, příjde ho to teď o dost levněji. Tak se nebojte a otevřete peněženky.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    FERRYH: Jestli to má z palmu, tak neřeší OCR.
    Postupně projít
    Nahraď "ABC palm converter číslo číslo číslo" za " "
    Nahraď "ABC palm converter číslo číslo " za " "
    Nahraď "ABC palm converter číslo " za " "
    a hotovo
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    OXYMORON: ja na to mam sadu Santi-Makra pro ebookare a tam mam ve slovniku vyrazu par reg. co to castecne nebo uplne resi ... problem je ze rada tech cisel stranek ma nejake znaky pred tim cislem ktere jsou v mnoha pripadech spatne OCR detekovane znaky, a tak je to kazdejpes/jinaves

---
    hele nechces prozradit co jako to lovis a chces opravit? mozna ti to sezenu uz opravene nebo s lepsim OCR :O)) a budes mit klid...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam