• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    MUXX: Tak to nepomuze, neni tam nejakej Hard Reset ?
    MUXX
    MUXX --- ---
    SMOKY: 15vterin podrzet tlacitko zapinani
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    TWARR: Restart na tvrdo se dela jak ?
    TWARR
    TWARR --- ---
    SMOKY: zrestartuj to natvrdo ... me se nic takovyho nedeje, nemam tedka cas na cteni a asi 14dni mi lezi vyplej na stole a ukazatel se nehnul
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Mam novy Kindle (ten bez klavesnice). I v standby modu je vybity za den, indexaci to neni, vsechny knizky jsem smazal a restartoval sem do factory defaults. V diagnostickem modu ukazuje informace o baterce, ze se vybiji okamzity proudem cca 80mA, coz je orpavdu hodne. Neresil jste nekdo ?
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    Jinak po updatu na 3.3 mi zacal kindle strasne zatuhavat a vybijel se behem asi ctyr dnu. Zjistil jsem ze v linkss (hack na screenshot) jsou nejake nepekne biny a vsechno se pokusil vyresit kompletnim uninstallem vsech moznych jailbreaku a opakovanym nainstalovanim novych verzi. Dam vedet pokud to pomohlo
    BUTEO
    BUTEO --- ---
    WENCA: Dík za objasnění.
    Je fér, že ti odepsali a všechno slušně vyřešili...
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    PECA: no to se nestane protoze Adobe :)
    PECA
    PECA --- ---
    WENCA: To bude podobné, jako na palmknihách. Mají zdroj (AFAIK) v ePubu a při stahování se do toho vlepí "vodoznak" a případně se to konvertuje do mobi. Nevím, jak složitě lepí vodoznak do ePubu, ale posledně, co jsem koukal, tak to byla jenom adresa vložená jako jeden html/xml soubor. Takže u toho ePubu je to defacto jenom přibalení definovaného souboru jako do zipu. mobi se pak musí znovu zkompilovat, tam nevím, jak to převádí a balí...
    No prostě, už aby Amazon přešel na ePub ;-)
    SILENT
    SILENT --- ---
    WENCA: ja si zatim stahoval jendu tu knizku, co tam je v mobi zdarma a ta uz byla prevedena a musim rict, ze pekne.
    WENCA
    WENCA --- ---
    BUTEO: myslel jsem, ze mi mobi odkaz timeoutoval. tohle mi napsali z kosmasu:

Dobrý den,

omlouváme se za komplikace. Složitější sazba ePubu způsobila, že mobi se špatně konvertuje a stahuje. Pracujeme na tom.

V příloze vám zasílám Knihu v požadovaném formátu.

Srdečně zdravím z Kosmasu,

kdyz na kosmasu kliknes na mobi odkaz, tak se to cca po 7mi minutach stahne. on ten irving ma 622 stranek, tak se to asi konvertuje dlouho.
    BUTEO
    BUTEO --- ---
    PECA: Právě, že Irvinga maj v .mobi i .epub bez DRM... Chtěl bych si koupit toho Pamuka, ale nejsem si jistej, co Wenca myslí tím "epub stahnu ale mobi mi nejede".
    PECA
    PECA --- ---
    BUTEO: No však, ale zrovna v tomto případě mobi asi nemají. Kosmas to někde píše, že ne vše je dostupné i v mobi. Holt to musí vyreklamovat.
    FEAINNE
    FEAINNE --- ---
    SKATEMURAI: Prevest z jakeho zdroje? Format, kodovani?
    BUTEO
    BUTEO --- ---
    TWARR: Jojo, tohle. Díky za opravu...
    TWARR
    TWARR --- ---
    CASTER: netusim, treba bude, treba ne, ja mam zip sleeve a ctu si u lampicky, kdyz neni videt ;D
    CASTER
    CASTER --- ---
    BUTEO:
    TWARR: aha diky to jsem netusil, ale teda nechapu proc amazon rovnou nema prislusny obal se svetlem
    BUTEO
    BUTEO --- ---
    Nevíte, jestli existuje způsob, jak převést .pdf do .mobi, aniž by to zmršilo odrážky? Při převodu poznámek ze školy to v Calibre i Mobipocket Creatoru hodí všechny odrážky na jednu úroveň (na stejný odsazení)...
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    MEDWYN: Tak jen kratky update

- Doprava z amazon.de stoji do zahranici pro zasilky nad 20€ presne 20€ (tak to si muzou strcit do...)
    - V mem lokalnim Tescu jsem si dneska nalozil do kosiku peknou krabici za 110€ (zlevnili!), ale byla prazdna, ze mi ji pry naplni u pokladny.
    - Dokonce jsem si k tomu prihodil neoprenovy obal za 20€ a nebyla na nem zadna cenovka ani carovy kod, tak by mi to asi i proslo jako ze je soucasti baleni, pani u pokladny byla zmatena... :-D
    - U pokladny pani zavolala vedouciho, ze nevi co s tim, a ten mi oznamil, ze uz je nemaj. Tak asi zkusim nejake jine vetsi Tesco. Co jsem cetl na boards.ie, tak jich maji snad v jinych obchodech po meste spoustu.
    Za 110€, tj cca 2700Kc pri mem kurzu uz to docela jde, ne?
    BUTEO
    BUTEO --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam