• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PEJR: nechat dobře uležet do druhého dne a pak podávat s bramborovou kaší? :)
    PEJR
    PEJR --- ---
    PETUL_KA: stačí koupit obal se stojánkem a šikovně obalit smršťovací folií :))
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    MYJKA: ja si ukladam recepty v html do jednoduchy sablony s odstavcema a zarazkama a mam to poslany do kindlu, ale formatovani nic moc, jeste na tom budu muset zapracovat... akorat by to jeste chetlo nejaky specialni stojanek a pruhledny obal, aby kindle neprisel v kuchyni k urazu :)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    SID311: Palmknihy mají 135 knih žánru SF/F.
    Z toho 99 % v epubu a Kindle formátu. V podstatě nepustíme venknihu, která není připravena pro čtečky.
    SID311
    SID311 --- ---
    KURE: Jak jsem se díval, tak ve skutečnosti mají 105 sci-fi a fantasy (mají to blbě udělaný, když se klikne na kategorii "fantasy", ukáže se 9 knih, když na kategorii "sci-fi", ukáží se tři knihy, ale kliknutím na nadřazenou kategorii "fantasy, sci-fi", ukáže se 105 knih). To je samozřejmě pořád směšně málo, ale je to víceméně srovnatelné s palmknihami.
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    díky
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    SMRGL: nic dobryho
    CASTER
    CASTER --- ---
    Mimochodem, uz jde z wooky nejak odstranit DRM? Vodafone byl tak hodny, ze mi venoval dve knizky z rajknih.cz, ale fakt bych je radsi cetl na kindlu nez na mobilu :)
    PECA
    PECA --- ---
    CARTMAN: Jinke Hanlin (nebo tak nějak), model snad V60? Na root.cz to po funkcní stránce relativně kritizovali moc SW chyb), ale kladně hodnotili počin jako takový.
    Mě to přijde jako dobrý krok, ale maje už jinou čtečku, tuhle si nepořídím. A kdybych pořizoval, vyberu si asi SONY PRS-T1.
    KURE
    KURE --- ---
    CARTMAN: no ten blbec co se tady na nixu za ereading presentuje me celej ereading zhnusil. takze ho bojkotuju.

ale uprimne zatim zadnej ceskej obchod z eknihama neni duvodem ke koupi čtečky.
    takže určitě zatim budu vybírat zařízení podle ceny/výkonu.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    KURE: taky nevim... z toho co jsme cetl o ereading jsou mi navic dost nesympaticky... palmknihy a kosmas mi prijde lepsi
    KURE
    KURE --- ---
    SMRGL: konkurence? :D
    maji 12 (ano dvanáct) titulů v kategorii scifi+fantasy
    a 50 detektivek.

takze ten jejich obchod nenabizi nic zajimavyho (pro me) a rozhodne ma horsi nabidku nez treba palmknihy.
    ta jejich ctecka stoji stejny cca 3k jako kindle4.

ergo proc??
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    SMRGL: tldr ale co sem cet tak je to snad prestigio reader ne?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Heh, dnes ma napadlo urobit si v ctecke aj kucharku. :D
    CIP
    CIP --- ---
    HURDA: přesně, stejné je to u toho čtyřkového (bez klávesnice), prostě to neruší, možná je spíš fajn, že alespoň se nemusíš dívat na stál stejné spisovatele xD, reklamy jsou elkem vkusné a nevtíravé
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    PEJR: E42: KUBIS: Děkuji za vyčerpávající odpovědi ;)

...jinak jsem narazil na docela povedenou recenzi Kindle 4 i porovnáním českých portálů s knížkama - http://www.linuxexpres.cz/hardware/recenze-ctecky-knih-amazon-kindle-4?id=14259
    TEKKET
    TEKKET --- ---
    ty reklamy by navíc mělo jít kdykoliv vypnout, pokud se rozhodnete doplatit později rozdíl mezi kindle s a bez reklamy.
    z wired...
    Remove Ads From ‘Special Offers’ Kindle for $30 | Gadget Lab | Wired.com
    http://www.wired.com/gadgetlab/2011/10/remove-ads-from-special-offers-kindle-for-30/
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    SMRGL: neni s tim zadny problem, snad jedina vec co me stve je ze kolikrat bych i vyuzil nabidky, ale je treba jen pro usa:) jinak nikde pri cteni se reklama nezobrazuje... takze pohoda
    MUXX
    MUXX --- ---
    delate nekdo korektury na kindlu jinak nez ulozenim poznamek a naslednou editaci na PC? umoznuje nejaky jailbreak editaci knihy?
    HURDA
    HURDA --- ---
    PEJR: Ale je jenom v menu a místo screen saveru
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam