• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    SILENT
    SILENT --- ---
    CARTMAN & DRIZDIK & KURE: pardon, celou dobu myslim K4 Touch, u K4 bez touch screenu to samozrejme jde. Mozna se jim u Touche nechtelo predelavat ovladani i pro landscape mode.
    KURE
    KURE --- ---
    SILENT: pockej v jakym smyslu K4 ukazuje pdf jinak nez K3?
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    CARTMAN: tim otocenim displeje myslite konkretne co? protoze me to otocit u k4 jde
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    nemáte někdo na prodej zavírací obal na kindle 3? Netušíte, kde by se dalo do vánoc ještě koupit? Z DX mi nepřišlo a do vánoc už asi nepřijde :-(
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    SILENT: popravde ani ja nevim proc to tam neni podle me je to SW zalezitost a nechapu proc to z toho vyndali... napada me akorat ze chteji zbavit prave pdf nejak asi je vyvoj pdf readeru stal moc penez a vysledek stal porad za prd :(
    SILENT
    SILENT --- ---
    KURE: tak pro me je k4 nepouzitelnej, protoze vetsina veci co ctu, jsou pdfka, prednasky, atd. ovsem chapu, ze na tech amazon nezbohatne :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    navic, koho ma bavit pohybovat se po knizce kurzorem a vytukavat zmeny/komentare na pidiklavesnici... uzitecnejsi by mi prislo tlacitko "rec", ktery by nahravalo komentarei s cislem strany; at se to pak da v compu podle toho upravovat
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Nicmene velikost K3 mi zcela vyhovuje, meli by dalsi modely delat presne stejne velke - takhle v pripade poruchy se mi vyplati vic shanet starsi drazsi model, nez updatovat i oberon obal... ;-)
    TWARR
    TWARR --- ---
    jo, knizka taky nema klavesnici, takze o co jde ;)))
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    KURE: jako mě by třeba to nemluvení a nehraní mp3 vůbec nevadilo bo kindla používám čistě jako čtečku tj. knížku......
    KURE
    KURE --- ---
    SILENT: imho orezali funkce ktere nesouvisi s knihama.
    uprime usetrit $30 za to ze kindle nebude mluvit a prehravat mp3 mi prijde jako kseft stoleti.

NECROMAN: 200 knizek? ja se ztracim kdyz jich tam mam 20.
    imho kdyz ta pamet bude jeste polovicni tak to je uplne jedno.
    SILENT
    SILENT --- ---
    CARTMAN: myslim, ze otaceni obrazu pouziva vic nez jedno promile. spis orezali funkce, ktere primo nesouvisi s knihama primo z amazon storu. tedy pozici na trhu ctecek uz maji, ted je potreba tlacit na prodej knih.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    SUPCZ: no oni nejsou blby. amazon orezal funkce ktery pouziva jedno promile jejich zakazniku stahli diky tomu cenu a navic nabidly mensi a lehci zarizeni coz oceni temer vsichni... je nejspis faktem ze to co k4 chybi oproti k3 vyuzivalo minimum lidi (a ne to ze jste je prave vy jste to ci ono nutne potrebobali neni vypovedni vzorek... kindle je hlavne pro americky trh)

SILENT: to je pravda na to jsem zapomnel... asi proto ze jsem obraz otocil jednou abych zkusil jestli a jak to funguje a pak cetli uz jen mobi

NECROMAN: tak ale sentimentalni hodnota nejde zvazit na vahach pro a proti :) ja se snazil shrnout zakladni rozdili na ktere jsi se ptal :D
    SUPCZ
    SUPCZ --- ---
    No koukám, že 4k znamená samé vylepšení ;-) Otáčení obrazu nepoužívám často, ale pro pdf je to občas nezbytné. Poslech mp3 se dá samozřejmě řešit i jinak, ale je to příjemné.
    SILENT
    SILENT --- ---
    NECROMAN: nezapomen, ze u K4 nejde otocit obraz, takze jestli ctes neco skenovaneho, je to dost nesikovne. plus zrejme omezenejsi 3g, jestlis nekdy chodil na mail.
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    NECROMAN: pssssst... k3 je bezporuchovy a displej se nekazi!!! takhle strasit kurna
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    CARTMAN: takze
    - mensi a lehci - to se hodi, pokud k tomu bude i dobry obal
    - klavesnici jsem skoro nikdy nepouzil, maximalne parkrat na vytvoreni slozky
    - mensi pamet take snad nevadi - 200 knizek se tam porad vejde, ne? :)
    - audiobook jsem nikdy nezkousel, mp3 nevadi, text-to-speech jsem obcas testoval, ale to je tak vse

jinak mam ale k tomu starsimu trochu osobni vztah, je to muj suvenyr z prvni cesty do Statu - koupil jsem si ho osobne v Orlandu v Best Buy - asi 4. obchod, kde ho konecne meili :) takze je tu i riziko, ze kdyz praskne display, tak ho tezko nekde vyreklamuju
    PECA
    PECA --- ---
    NECROMAN: Já jsem měl K3 (keyboard). Ta klávesnice je dobrá tak maximálně na hledání - sliboval jsem si od toho psaní poznámek, ale nešlo mi to. TTS jsem použil asi tak 2x - zajímavá funkce, ale pro mě relativně zbytná. Takže jediné, kde ta klávesnice má (IMHO) + je browser. To jsem použil občas, když jsem nechtěl tahat notebook. Nicméně, vyhrál Cybook Opus, který mi docela stačí a K3 jsem prodal. Memší velikost (zařízení) mi vyhovuje, ale 6" (větší, oproti Opusovu 5") displej byl lepší.
    Už aby udělali "oteviraci" zařízení, zavřené kapesního formátu, ale otevřené velkého displeje :-)
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    NECROMAN: Já ho zrovna koupil a jsem z něj nadšenej. 3ku jsem ale neměl. Ale právě všechny ty funkce okolo považuju za zbytečný a 4ka mi absolutně vyhovuje.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    NECROMAN: tak si odpovez na thle otazky:
    - nevadi ti ze si na k4 nepustis mp3, audiobook, pripadne text to speech?
    - nevadi ti ze k4 ma mensi pamet?
    - libi se ti ze je k4 mensi a lehci?
    - nepises casto na kalvesnici? (= nejcasteji pouzivani browseru)

Pokud si na vsechno odpovis ano tak je k4 jasna volba
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam