• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    NEMRTVY: Pri prevodu nastav encoding na cp1250. Myslim ze to je v look and feel nebo tak nejak
    NEMRTVY
    NEMRTVY --- ---
    zdravim, dostal som pod stromcek 6 palcovy kindle a skusal som na neho pomocou calibre skonvertovat nejake PDB knihy na otestovanie.

Mam vsak problem s diakritikou, namiesto š a ž mi zobrazuje len otazniky? Pomozete niekto co s tym?
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    E2E4: nemyslim ze by to rootnuti bylo "nutne" spis bych to bral jako moznost ktera na k4 zatim neexistuje a pro IULOO by to mohlo byt dulezite neb chce z cteckou delat tablet :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    CARTMAN: Slot na sony karty, podporuje jen Sony format ebooku tj nutno rootnout?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    IULOO: Nic takoveho asi neexistuje. :)

Pokud chces dobrou ctecku, kup si kindle (libovolny :).

Pokud chces ctecku s mp3 prehravacem ktera nebude tak dobra jako ctecka kup si nejake prestigio apod. Pocitej s tim ze to bude drazsi.

Pokud chces neco vic, tak si kup tablet. Usb veci k nemu nepripojis (leda snad castecne k ipadu) a nebude to eink. Plus je, ze na tom pujdou pouzitelne cist pdfka. Pocitej, ze to asi bude jeste drazsi.

Pokud chces cokoliv vic, kup si notebook. :)
    SILENT
    SILENT --- ---
    IULOO: nezapomen ze usb je tam jen jako klient, cili kindle se da pripojit k hostitelskemu PC, ale na pripojovani pridavnych zarizeni ke kindlu zapomen
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    IULOO: existuji touch einky... napriklad ten sony je eink touch... ta by te mohla uspokojit... ma pametovy slot, eink, bezi na tom android ktery jde rootnout, ale klavesnici k ni nepripojis bohuzel :(

ale necekej zazrak je to eink ma to sekundovou latency :)

Rooted Sony Reader PRS-T1 Review - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=lr8-aRzdItg
    IULOO
    IULOO --- ---
    NAVARA: no mal som v ruke kindla, coz vyzera ako to, co by som chcel, ale s tym, ze v momente, ako je tam pripojne usbcko, uz sa to da vyuzit na trosku viac veci ako len citanie knih (coz samozrejme JE funkcia citacky).. ja by som ale od toho chcel kusok viac moznosti, ale zase tablet je uz narocnejsi hlavne na peniaze...a nepotrebujem vsetko co tablet ponuka, hlavne preto, ze nie som klasicky fejsbuk uzivatel a nepotrebujem byt neustale pripojeny na nete (navyse zijem v chatke v lese za prahou bez signalu)... no a do citacky si mozes pripnut sluchatka, tak to mozes pouzit ako prehravac hudby... no a v takom pripade je pridavna pamet vzdy plus...
    no a vlastne, ako som spravne pochopil (ak nie, tak za vyvedenie z omylu dik) tak tablety uz nemaju ten elektronicky atrament, ale je to klasicky podsvieteny displej... a mne sa takyto text necita uplne dobre, e-ink je urcite prijatelnejsi a chcenejsi...

CARTMAN: touch screenom nepohrdam, ale ako som pisal vyssie, chapem ze touch screeny uz nie su e-ink...
    je nejaka stranka, ktora dobre a prehladne zhrnuje vlastnosti a tipy momentalnych tabletov a citaciek na trhu? popr. ich porovnanie,,, dik
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    NECROMAN: ano na psani na twitter to neni idelani zarizeni ;)

velikost pisma: otevri jakoukoliv knizku stiskni menu stiskni "change font size" ;)
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    NAVARA: tak to verim... mozkovej masochismus se pak prolina i do realnyho sveta no :D
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    NAVARA: mno mame doma 12 mistne celkem nahodne heslo. Jak se preliva kurzor pres hranu samozrejme vim, stejne tak jsem brzo prisel na to, ze tlacitka pro otaceni stranek i meni velka na mala pismena.
    Nicmene chapu, ze zadavani kolekci by nemela byt denni cinnost a pouzivani prohlizece si tam uz obzvlast neumim predstavit :)
    Jinak, co me take zarazilo - neni tam moznost zmeny fontu a velikosti pisma - to vazne?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    WPA2 s nahodnym heslem s co nejvice znaky co slo (63 tusim?) byl celkem porod pri zadavani na kindle :)
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    IULOO: nevidel jsem zadnou ctecku ke ktere by sla pripojit mys... zda se ze hledas spis tablet... pokud ti jde o eink a pametovou kartu tak doporucil bych sony prs-t1 ale ta nepohrda touch screenem

PRS-T1BC | Reader Wi-Fi | Sony | Sony Store USA
    http://store.sony.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10551&storeId=10151&langId=-1&productId=8198552921666384231

NECROMAN: a) neresim WEP pouzivam MAC filter, b) jedine na co jsem kdy pouzival klavesnici bylo zakladani kolekci a jmeno na te onscreen klavesnici, kdyz pochopis jak se preliva kurzor pres hrany, jde psat extremne efektivne... rozhodne to neni neco kvuli cemu by potencialni zakaznik rozhodujici se mezi k3 a k4 mel brat drazsi, vetsi a tezsi zarizeni.
    ADITU
    ADITU --- ---
    NECROMAN: nemel bys tip na neco na spravu kolekci, co bezi pod linuxem (idealne debian based)?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    IULOO: jak si predstavujes ovladani pomoci mysi (ctecka ma byt male prenosne zarizeni, na co k nemu mys)? na co pametovou kartu, najednou nectes vic jak 20 knih a to se krasne vejde pod 1GB
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    jeden tip
    Co instalovat do hladového iPadu, iPhonu nebo Kindlu - MobilMania.cz
    http://www.mobilmania.cz/clanky/co-nainstalovat-do-hladoveho-ipadu-iphonu-nebo-kindlu/sc-3-a-1319169/default.aspx

Jinak na kolekce jsem objevil toto a funguje naprosto v pohode, drag&drop knizek, rychle vytvareni a propagace kolekci, pohoda.
    The Kindle Collection Manager. The Windows app for your Kindle
    http://www.colegate.net/KindleCollectionManager/testimonials.aspx

Jinak at mi nikdo netvrdi, ze psat na Kindle3 s klavesnici je pomalejsi, nez pomoci sipek. No leda ze nekdo pouziva heslo k Amazon uvctu a Wifi "123456" :)
    IULOO
    IULOO --- ---
    ahoj. som na mieste, kde nemam dobry signal na net a nemozem preliezat stranky, pride mi jednoduchsie spytat sa fora znalych.
    chcel by som si kupit citacku knih, ale mala byt mat niektore mne specificky chcene vlastnosti a tak ci niekto nevie o takejto veci.
    citacka knih preferably bez dotykoveho displeju (nie je treba, vnimam to skor ako luxusnejsiu vec za viac penazi), displej co mi kamarat ukazal, hovoril ze je to elektronicky atrament(mal som v ruke amazon kindle),ale s pripojenim na ovladanie externou mysou, a pametovym slotom na nejake karty na zvysenie kapacity.
    za akekolvek tipy dik
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    NECROMAN: co se tyce kolekci tak jsem pouzival calibre+kindle collections ale ted delam kolekce vetsinou rucne protoze jich nemam milion... kazdopadne ten plugin do calibre si pamatuju byl docela schopny
    ADITU
    ADITU --- ---
    taky nemam k kindlem 4 a psanim na nem problem. naopak jsem cekala hruzu hruz a mile me to prekvapilo.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    NECROMAN: zajimavy me se na tm krizi pise snad i rychleji nez nez na ty klavesnici co nejde mackat :D... mam velky prsty mozna proto
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Tak Kindle 4 dobry, ale cokoliv co vyzaduje klavesnici je utrpeni, treba nastaveni hesla a registrace zabrala asi pulhodinku :)
    Dotaz - jaka je nejlepsi aplikace pro spravu kolekci z pocitace? Abych vytvoril 20 kolekci, pretahal knizky, dal "Save" a do par minut to mel i v Kindlu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam