• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    SYKES
    SYKES --- ---
    PLUMM: mě se "líbí", jak autor nadává na to že Kindle nemá na českém trhu co dělat - ale pojďme si to říci na rovinu, nebýt Kindlu tak tady o čtečkách nikdo neví :)
    CASTER
    CASTER --- ---
    PLUMM: uz se resilo v el. knihach, a pokud tam nechodite (cemuz bych se nedivil :) tak k tomu doporucuju http://www.misantrop.info/lipert-z-ereading-kindle-nema-v-cr-co-delat/
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Reflex.cz - Čtečka Kindle nemá v českém prostředí co dělat, říká spoluzakladatel obchodu s elektronickými knihami eReading.cz
    http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/44679/ctecka-kindle-nema-v-ceskem-prostredi-co-delat-rika-spoluzakladatel-obchodu-s-elektronickymi-knihami-ereading-cz.html
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    SPYYDY: Po cca. 30 pokusech to zase jede. Mazat to nebudu, berte to jako report o občasné nevyzpytatelnosti kindlu.)
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    SPYYDY: Tak aktualizace, tohle se děje jen při otvírání pdf.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    Tak teď mi teda začal solidně bláznit kindle keyboard. Když chci spustit jakejkoliv soubor, začne se načítat a buďto se nic dál neděje, nebo to spadne do toho resetu s obrázkem kluka pod stromem, nebo když udělám tvrdej restart, zůstane na displeji načítací kolečko,který neustává v točení.
    Na zapojení do pc taky nereaguje.
    TEKKET
    TEKKET --- ---
    ROMMIE: taky jde o to jestli myslíš normální čtyřku, nebo touch. Rozdíly mezi nimi jsou dost velké.
    SUMI
    SUMI --- ---
    ROMMIE: Myslím, že 3 má větší paměť, klávesnici (pokud si pořídíš 3g, tak i zdarma internet) a nejsem si jistej, ale 4 neumí audio, je lehčí a menší, baterie vydrží méně (taková kapesnější verze)..

Doporučuju tyhle články...

http://www.eboocek.cz/2011/09/recenze-kindle-4-pokrok-v-rozmerech/

dole je i malé srovnání

Čtečky knih Amazon Kindle - časté dotazy
    http://www.chytreelektro.cz/chytreelektro/3-CASTE-DOTAZY/8-Ctecky-knih-Amazon-Kindle
    ROMMIE
    ROMMIE --- ---
    muze mi nekdo popsat prakticke rozdily mezi Kindle 3 a 4?
    pro a proti?
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    zkusím díky
    JUDE
    JUDE --- ---
    nitropdf proffesional trial verze ti pomůže ...
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    MARTIK: Chyba je jinde- mas asi pdf v adobe type 1. Jedina rozumna moznost je preskenovat - napriklad abbyy fine readerem nebo pdf conventorem
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    nedaří se mi v calibre zkonvertovat PDF na MOBI (a TXT). Mám problém s DIAKRITIKOU.
    PDF je český text (ne naskenované obrázky), krásně čitelný, ale po konverzi mám české znaky pokažené.
    Při konverzi jsem zkoušel nastavit kódování vstupních znaků na cp1250 i UTF8, ale pokaždé mám znaky rozhozené.
    Jde nějak z toho PDF zjistit, jaké kódování nastavit v Calibre? Nebo může být chyba úplně jinde?
    HURDA
    HURDA --- ---
    HELVETE: přesuň si to do pošty
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    SMRGL: ty jsi napsal stupeň utajení, což rozhodně směřuje k nějakému dokumentu utajeného dle zákona č. 412/2005, tj. již někdo níže napsal stupně utajení V, D, T a PT. K těmto dokumentům máš přístup pouze pokud jsi držitelem příslušného osvědčení o stupni utajení (což dle tvý naprostý neznalosti zřejmě nejseš a pokud jseš tak opravdu nevim, co k tomu víc říct), a řídíš se režimy jak s danou utajovanou písemností nakládat (administrativní, fyzická etc. bezpečnost). A pokud nutně pro svou činnost potřebuješ mít k daným utajovaným dokumentům přístup a nechceš o své osvědčení přijít, není radno zavdávat NBÚ jakoukoliv možnost tě o oprávnění připravit. Pokud tak činíš je to tvůj problém.
    A pokud jsi měl na mysli dokumenty "utajované" jiným způsobem, tak si je po "bezpečném" internetu posílej jak a komu chceš ;)
    BTW o právu toho taky zřejmě moc nevíš, že?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    E42: Problém vznikl použitím termínu utajení.
    Otázka měla znít:Mám dokumenty, které nechci zveřejňovat a chci si je nechat zkonvertovat u Amazonu a poslat. Bude se Amazon zajímat o jejich obsah?
    Odpovědi pak mohou být od ANO po NEVÍM, nicméně technické prostředky na to mají a ochotu podělit se s úřady (jak s dalšími netuším) také. Takže mohou. V zájmu duševního klidu bych použil Calibre a kabel.
    E42
    E42 --- ---
    MELOUN: Myslím, že SMRGLovo opravdu velmi osobité chápání pojmu "utajení" a vůbec fungování internetu nemá smysl dál rozebírat. Asi nejlépe ho dokumentuje zvolání "dokonce putujou celou evropou". To je facepalm roku hned z kraje ledna.
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    SMRGL: nějáký rozumný(něčim podložený) potvrzení bezpečnosti posílání dokumentů nemůžeš imho dostat ani od většiny zaměstnanců amazonu, natož od lidí tady na fóru :-) Záleží jen na tvém stupni paranoi..
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    HELVETE: vyhláška NBÚ má v čr hodnotu jako nepraný ponožky, hlavně když ji nikdo nepoužívá a stačí vědět kde si o informaci říct..

PLUMM: HELVETE: pánové, chtěl bych vás vidět, jak tisknete mraky zákaznických norem a taháte s sebou štosy papírů, aby jste si je mohli přečíst ;)...

Mailem se tyto dokumenty normálně posílají (dokonce putujou celou evropou), nikdo určitě nebude filtrovat nonstop vaše pakety..

Otázka byla podána jednoduše, jak moc se AMAZON šťourá v tom co konvertuje. Dělá si statistiku, vyhledává tzv. závadná díla? Předává je případně dál?

Odpověď jsem již od některých diskutujích dostal. Děkuji ;)

PLUMM: PS: nejdrsnější zabezpečení jsem zatím viděl u ESA a následně u Boeinga... Docela dost si hlídají svá průmyslová tajemství a výzkumy...
    CASTER
    CASTER --- ---
    MELOUN: jo, kvuli sdileni knizek to mame prave na jeden ucet :) Na respekt jsem zenu neukecal, a automaticky to posilani jde stejne nastavit jen na jeden, a na dalsi musis rucne, nebo se pletu?
    HURDA
    HURDA --- ---
    NGR: to co si u nich koupíš si tam můžeš poslat z netu, nebo si najít v archivu - to mi funguje a u toho pak funguje i to synchro. U vlastních věcí nevím.

Koukni, jestli máš dobře nastavenej účet v tý aplikaci, jestlis e ti nepovedlo nějak odhlásit, nebo se přihlásit pod jinej.
    NGR
    NGR --- ---
    CASTER: v manage my kindle se mi ten android objevi, v navodu jestli spravne rozumim popisujou ze by se tam mela paralelne hejbat i zalozka ve stejnejch knihach ale kdyz si v androidu najedu napr na my archiv - coz by mel bejt onen seznam co mas na amazonu tak to nic nezobrazi - po synchronizaci-
    jo a zobrazuje mi to jenom ty formaty co mi prijdou na kindle emailem ale ne mobi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam