• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    SKATEMURAI: samozřejmě :D
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Jen pro zajímavost – oskenoval jsem teď obě varianty zarovnání.
    Čemu dáváte přednost vy? Nebo je vám to jedno? :)

PLUMM
    PLUMM --- ---
    GALE: Ale já žádný PDFko a nemam a nechci:) Proč bych to měl z docu převádět do pdf a pak odesílat na převod pdf? To už je trochu překombinovaný ne? :D
    GALE
    GALE --- ---
    PLUMM: odešli to pdf s předmětem "convert" a vrátí se ti to v rozumný velikosti písma
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    PLUMM: Tak jsem ještě zkusil poslat na mail rovnou to RTF bez převodu do mobi v calibre, abych si ušetřil práci, no a to taky funguje a přišlo mi to zpátky se zarovnáním na praporek, jak jsem nastavil ve wordu. To jen pro informaci. :) Akorát teda blbý, že RTF zabírá cca 10x víc než mobi.
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SPYYDY: ERGOSUM: No, tak jsem zjistil, že změnit v calibre zarovnání fakt jde. Díky, problem solved. Aspoň, že tak. Sice je to práce navíc, ale nic jinýho mi nezbejvá, já ten blok bez dělení slov na konci řádků u dlouhejch textů totiž fakt nemůžu vystát, nemůžu si pomoct. To by taky mohl umět SW ve čtečce tohleto. :( Na změně zarovnání snad neni nic tak komplikovanýho, aby kvuli tomu třeba musela stát o desítky dolarů víc.

A s tim docem... calibre neumí převádět z docu, jak jsem si všimnul :), takže jsem ho otevřel ve wordu, uložil jako rtf (to už calibre umí), převedl do mobi se zarovnáním na praporek a poslal do čtečky a je to OK.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    PLUMM: Já napřed udělám z DOC ODT (mám LibreOffice:-) a pak z něj v Calibre cokoliv. Nebo to převeď do epub a z něj pak v calibre sám, nebo poslat. to snad už nezkurvěj.
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SPYYDY: Nekonvertuju do PDF. Mám Touch a na něm se PDF bohužel čte hrozně blbě. Zkrátka odešlu DOC zarovnanej na praporek, přijde mi AZW zarovnanej do bloku.

A na Calibre teda mrknu a zkusim to tam zítra nějak dohledat až bude čas. Dík.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    PLUMM: Mobi podle mě v calibru zarovnáš, teď u toho nejsem, ale někdo podle mě poradí.
    Ten DOCument si naformátuj podle sebe(aby vel. fontu odpovídala velikosti displeje, ideál pro mě okolo 16, zarovnání vpravo etc.) ve wordu a pak vyexportuj do pdf, to už ti čtečka nepokurví. Předpokládám teda, že si doc posíláš mailem přes convert do pdf, nebo už jde i jinak?
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Prosimvás, potřebuju poradit. Mám koupenou knihu v mobi a děsně mě irituje její zarovnání do bloku. Kindle nerozděluje slova na konci řádku, mezery mezi slovama jsou tim pádem různě velký (občas jsou fakt obrovský) a kazí to plynulost čtení. Můžu jí nějak přeformátovat, aby byl text zarovnanej klasicky do leva na praporek? Umí to třeba calibre? Ještě jsem v něm nic nedělal, tak nevim. :)

Protože mam například pár knih koupenejch v kosmasu a ty jsou narozdíl od ostatních zarovnaný na praporek. A roztřepenej pravej okraj textu na stránce je pro mě rozhodně mnohem přijatelnější než ty přiblblý nestejnoměrný mezery.

A dál, jde to pořešit i s DOCem? Mám doc zarovnanej na praporek, pošlu si ho mailem a přijde mi v bloku. Dělám chybu přímo ve wordu, nebo to tak prostě bude vždycky?

Dík.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SH_PANDA: hure - tihle se mohli poucit na prikladu mp3
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    FERRYH: tato digitalni revoluce sa ale nestala zo dna na den. mozu si za to sami a mne ich luto nie je, teda asi tak jak opic co zostali na stromoch.
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    NAVARA: většinou, když přijde něco nového existuje určitá skupina, kterou to poškodí
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    NAVARA: ano, ale to ma svou logiku ...a zas tak moc se jim nedivim sahneme si do svedomi: kdyby nam nekdo udelal v tom v cem se zivime takovouhle revoluci jako jsou ty digitalni ...take bychom neskakali radosti.. :))

take proto jako ebookar sice plne fandim prechodu na ebooky ..ale zaroven chci davat tak trosku sanci tem chudakum papirakum, aby se z toho vzpamatovali a meli sanci se preorientovat... proto take se angazuju v tom vyjednavani kolem hajeni ebooku a pod...

ovsem vseho s mirou... ... :)) kdyz nakladatel nemini prejit na novy system distribuce a nemini delat ebooky, tak kdo chce kam pomozme mu tam...
    :))
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SYKES: no vsak vydavatele by byli nejspokojenejsi, kdyby neco jako ctecky (a idealne ani internet) nevzniklo :)
    SILENT
    SILENT --- ---
    MICKI: oboji, protoze bez Amazoniho modelu by nebyla nizka cena ctecky.
    MICKI
    MICKI --- ---
    SYKES: Já bych řekl že bychom věděli.
    Jen ne v takovém počtu.

Nebo to byl snad amazon, který zapříčinil existenci čteček značek Sony, Bookeen, Pocketbook,...?

A nebo pohled z jiného úhlu: byla příčinou takového rozmachu Kindlu v naší kotlině existence Amazonu (mám tím na mysli obchod s ebooky), nebo tou příčinou byla nízká cena čtečky?
    SYKES
    SYKES --- ---
    PLUMM: mě se "líbí", jak autor nadává na to že Kindle nemá na českém trhu co dělat - ale pojďme si to říci na rovinu, nebýt Kindlu tak tady o čtečkách nikdo neví :)
    CASTER
    CASTER --- ---
    PLUMM: uz se resilo v el. knihach, a pokud tam nechodite (cemuz bych se nedivil :) tak k tomu doporucuju http://www.misantrop.info/lipert-z-ereading-kindle-nema-v-cr-co-delat/
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Reflex.cz - Čtečka Kindle nemá v českém prostředí co dělat, říká spoluzakladatel obchodu s elektronickými knihami eReading.cz
    http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/44679/ctecka-kindle-nema-v-ceskem-prostredi-co-delat-rika-spoluzakladatel-obchodu-s-elektronickymi-knihami-ereading-cz.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam