• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    PECA
    PECA --- ---
    CARTMAN: Jenom jsi mě nepochopil, nebo jsem se nevyjádřil úplně srozumitelně :-)
    Proč by tablet nemohl mít eInk displej, pokud tento eInk displej bude umožňovat rychlé překreslování a případně i barvy? Bez rychlého překreslování to prostě nebude ono, ale "svítící" displej není u tabletu vyloženě nutný. Na barvy jsme (jako uživatelé) asi už moc zvyklí a u tabletu bych ji asi nedokázal oželet.
    Proto (podle mě) je "rychlost" a "barva" důvod, proč se (zatím) nevyrábí plnohodnotný tablet s eInkem. Jakmile to bude, pak nevidím (až tak zásadní) důvod mít čtečku a tablet zvlášť, pokud budu chtít obojí.
    K23
    K23 --- ---
    CARTMAN: nejsi, to je normální, že se Ti líp čte ze čtečky přeci ;-)
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    PECA: rekl bych ze hlavni duvod pro je ctecka odlisna od tabletu neni ani barevnost ani rychlost prekresleni ale naprosto jinej display kterej PRO ME prinasi uzasny cteci vlastnosti a tomu se pro me tablet nevyrovna... zkousel jsem cist chvili na ipadu a po nejaky dobe me boleli oci... mozna jsem divnej
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    PECA: a s tím vyrušováním souhlasím, je to mor.
    PECA
    PECA --- ---
    CARTMAN: Nikdy neříkej "nikdy" :-) Jediný důvod proč čtečka je tolik rozdílná od tabletu je barevnost a rychlost překreslování eInku (podle mě teda).
    SKATEMURAI: V principu jde o to, jaké máš požadavky na takové zařízení. Pokud jde hlavně o čtení, a především o čtení souvislého textu, pak vítězí přednosti eInku. Pokud jde o čtení hlavně PDF, časté listování a podobné vylomeniny, pak se tablet může hodit lépe.

Další věc na zvážení je vyrušovací efekt dalších tabletových funkcí (emaily, IM, web,...) Přeci jenom když vezmeš čtečku, tak na ním prakticky nic jiného, než číst knihu, dost dobře nelze. Zato ji čteš v pohodě a klidu, bez zbytečného sebe-vyrušování, protože jiné funkce, než čtení, nejsou k dispozici.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    SKATEMURAI: cteci vlastnosti ctecky plnohodnotne tabletem nikdy nenahradis... funkce ktery ma tablet ctecka nikdy mit plnohodnotne nebude... asi tak. Pokud chces zarizeni na cteni nahradit tablet to nejde. Pokud chce viceucelovou vec na ktere se da i cist tak tablet ctecka nenahradi.
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    SKATEMURAI:
    no co odpovědět, odpověděl sis sám...
    nahradit lze, ale na čtení je to kompromis, není to přece eink...
    XAJA
    XAJA --- ---
    ADITU: a to je pekné:)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    ERGOSUM: chtel bych videt rychlopalbu po par hodinach psani - vsema deseti hejbu jen prstama, a i hodne pomalej pisar kolem tech 200 z/s da, kdezto ona musi hybat celou rukou 3x za sekundu aby se mu vyrovnala...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ADITU: Lehce OT "Píšete na stroji?" "Ano. Jedním prstem. Tímhle!" "Další!" Dívka usedá za psací stroj a následuje rychlopalba jedním prstem. Dívka je přijata. Nepodceňujte jeden prst.
    ADITU
    ADITU --- ---
    XAJA: zalezi, jak umi Jyrka psat... jestli tak jako na obrazku dole, tak mozna zasadni :)
    JUDE
    JUDE --- ---
    Mne je tech chudaku typografickych proste lito - svet jim evidentne nepreje...
    XAJA
    XAJA --- ---
    JYRKA: aký to má vplyv na rozloženie písmen na klávesnici? :)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    XAJA: Jsem levák :-)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    FERRYH: tak tak, stává se to vuglarismem :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JYRKA: to ja zas rad opeprim diskusi treba expresivnim vyrazem jako pyca ... coz v dusledku pak vlastne neni ani vulgarizmus jelikoz to ma jine i/y :))
    XAJA
    XAJA --- ---
    JYRKA: to bolo zbytočné. y aj i sa píše pravou:)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    MEDWYN: nicméně je fakt, že pak se kultura projevu zas tak moc neliší od diskusních příspěvků například na idnes.cz
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    MEDWYN: ano, bavý mnje to.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    KID_MCHUTT: Ono mezi nami, jYrka ma evidentne pro tento typ humoru slabost.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    PLUMM: nie, nevadi mi, ze sa diskutuje, ale to ze sa v x prispevkoch omiela to same len s malou zmenou slov, aj ked to uz vsetci pochopili, Navara na to vytvoril anketu a navstevnici v nej zahlasovali... diskusia ma prinasat nieco, co citatela obohati, nie co ho otravi, ked otvori diskusiu a caka nejake nove poznatky o kindli a znova najde len tie same vylevy PLUMMa, ktory nema raz zarovnanie do bloku

ano, to ze pre teba su nerovnake medzery ble som pochopila i predtym, nez si sem nalinkoval ofarbeny obrazok a taktiez tu prebehli dalsie nazory, ale hlavny dovod preco som reagovala na ten prisevok, teda co mi vadilo na tvojom vyhlaseni, bolo to kategoricke "Proto je prostě uplně jedno, že pravej okraj neni v jedný lajně", hlavne preto, ze mnohym to proste jedno nie je, _tebe_ je to jedno, ok, tak to prezentuj len ako nazor, a nevydavaj taketo kategoricke prehlasenia, ktore navodzuju dojem, ze tym, ktori tvoj nazor nezdielaju ide o to, aby text vyzeral pekne a nie o efektivitu citania...
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    ALEXIS: Samozřejmě že to beru podle sebe, podle koho jinýho bych to asi tak měl brát? :D
    A to pletení si odstavců se dá vyřešit a taky řeší prázdnou řákou, žejo.

Btw. jestli ti vadí, že se na diskuznim serveru i diskutuje, tak bys možná měla začít chodit jen do linkovacích galerií.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam