• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    GREVE
    GREVE --- ---
    Přemýšlím o koupi čtečky, moc se v tom zatím nevyznám, a zajímala by mě jedna věc - určitě bych hodně využil funkci slovníku, kdy si při čtení v textu označím slovo a ukáže se mi jeho definice (anglicky, německy). Dokáže tohle Kindle? Má v sobě ty slovníky? Jestli ne, víte o jiný čtečce, která tohle umí?
    PECA
    PECA --- ---
    FERRYH: No, teoreticky ano. Prakticky nevím, jak dobře. Tedy jakmile to ohákuješ, tak lze přistupovat na normální Android (Google) market a tím pádem nainstalovat co chceš (třeba Google DOC, nebo jiný xyzOffice).
    To by chtělo zkusit někoho, kdo to má, má to hacknutý a je ochoten nějakýá ten čas dát o vyzkoušení... A asi přejít do obecného eKnižního klubu :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    PECA: a jde tam pak na tom sony T1 editovat ten ebook? treba rtf pokud to nesezere doc ci odt ..

me na cteckach ukrutne vadi, ze nejde delat slusne korektury primym zapisem do ebooku.. poznamky jsou na nic... cekam az se zacne delat prave takova ctecka .. jinak je specialne pro mne ta ctecka jen ucelove polovicni ... z toho co pri cteni ebooku potrebuju
    PECA
    PECA --- ---
    PECA: Ještě doplněk. Vhodným příkladem může být SONY PRS-T1. Běží na androidu a pokud se to rootne a upraví (hackne), tak je z ní normální androidí tablet. Nicméně, kvůli tomu šílenýmu blikání při překreslování je to jako tablet dost nepoužitelný.
    PECA
    PECA --- ---
    CARTMAN: Jenom jsi mě nepochopil, nebo jsem se nevyjádřil úplně srozumitelně :-)
    Proč by tablet nemohl mít eInk displej, pokud tento eInk displej bude umožňovat rychlé překreslování a případně i barvy? Bez rychlého překreslování to prostě nebude ono, ale "svítící" displej není u tabletu vyloženě nutný. Na barvy jsme (jako uživatelé) asi už moc zvyklí a u tabletu bych ji asi nedokázal oželet.
    Proto (podle mě) je "rychlost" a "barva" důvod, proč se (zatím) nevyrábí plnohodnotný tablet s eInkem. Jakmile to bude, pak nevidím (až tak zásadní) důvod mít čtečku a tablet zvlášť, pokud budu chtít obojí.
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    E2E4: za plážový mód +1
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PHOBOS99: Pochopitelne by to melo oboustrane vymenitelne pouzdro v zakladni vybave. :) a mezi mody by se to prepinalo samo polohovym senzorem, proste co by bylo nahore to by fungovalo.. Samozrejme s moznosti plazoveho modu tj cteni zdola. :)
    JUDE
    JUDE --- ---
    No mám obojí i tablet i kindle a na tabletu vážně nečtu - občas na telefonu - zásadní je aby sw čtečka uměla přepnout do modu bílá písmenka na černém pozadí - vážně to šetří oči - alespoň u mne ....
    E2E4: http://www.intelek.cz/product.jsp?artno=84000017 tady je pixelQI tablet - to znamena jeho LCD se dá přepnout do modu displej kalkulačky
    viz http://diit.cz/clanek/test-pixel-qi-nejviditelnejsi-lcd-pod-sluncem
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    E2E4: a z obou stran je to upatlané a poškrábané
    E2E4
    E2E4 --- ---
    CARTMAN: Ja bych si nechal patentovat neco, co ma z jedne strany lcd a chova se jako talet, a z druhe eink a chova se jako ctecka. :)
    K23
    K23 --- ---
    CARTMAN: nejsi, to je normální, že se Ti líp čte ze čtečky přeci ;-)
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    PECA: rekl bych ze hlavni duvod pro je ctecka odlisna od tabletu neni ani barevnost ani rychlost prekresleni ale naprosto jinej display kterej PRO ME prinasi uzasny cteci vlastnosti a tomu se pro me tablet nevyrovna... zkousel jsem cist chvili na ipadu a po nejaky dobe me boleli oci... mozna jsem divnej
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    PECA: a s tím vyrušováním souhlasím, je to mor.
    PECA
    PECA --- ---
    CARTMAN: Nikdy neříkej "nikdy" :-) Jediný důvod proč čtečka je tolik rozdílná od tabletu je barevnost a rychlost překreslování eInku (podle mě teda).
    SKATEMURAI: V principu jde o to, jaké máš požadavky na takové zařízení. Pokud jde hlavně o čtení, a především o čtení souvislého textu, pak vítězí přednosti eInku. Pokud jde o čtení hlavně PDF, časté listování a podobné vylomeniny, pak se tablet může hodit lépe.

Další věc na zvážení je vyrušovací efekt dalších tabletových funkcí (emaily, IM, web,...) Přeci jenom když vezmeš čtečku, tak na ním prakticky nic jiného, než číst knihu, dost dobře nelze. Zato ji čteš v pohodě a klidu, bez zbytečného sebe-vyrušování, protože jiné funkce, než čtení, nejsou k dispozici.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    SKATEMURAI: cteci vlastnosti ctecky plnohodnotne tabletem nikdy nenahradis... funkce ktery ma tablet ctecka nikdy mit plnohodnotne nebude... asi tak. Pokud chces zarizeni na cteni nahradit tablet to nejde. Pokud chce viceucelovou vec na ktere se da i cist tak tablet ctecka nenahradi.
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    SKATEMURAI:
    no co odpovědět, odpověděl sis sám...
    nahradit lze, ale na čtení je to kompromis, není to přece eink...
    XAJA
    XAJA --- ---
    ADITU: a to je pekné:)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    ERGOSUM: chtel bych videt rychlopalbu po par hodinach psani - vsema deseti hejbu jen prstama, a i hodne pomalej pisar kolem tech 200 z/s da, kdezto ona musi hybat celou rukou 3x za sekundu aby se mu vyrovnala...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ADITU: Lehce OT "Píšete na stroji?" "Ano. Jedním prstem. Tímhle!" "Další!" Dívka usedá za psací stroj a následuje rychlopalba jedním prstem. Dívka je přijata. Nepodceňujte jeden prst.
    ADITU
    ADITU --- ---
    XAJA: zalezi, jak umi Jyrka psat... jestli tak jako na obrazku dole, tak mozna zasadni :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam