• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    SILENT
    SILENT --- ---
    (SILENT: psal jsem autorovi, zda by neudelal pri konverzi z PDF i moznost strankovani podle stranek PDF, ale pokud vim, zatim to neumi)
    SILENT
    SILENT --- ---
    EVILMIND: u knizek od amazonu to sedi s danym vydanim. u knizek konvertovanych pres calibre se to pridava automaticky a je to ciste odhad toho pluginu, kolik by to tak mohlo byt tistenych stran. uklada se to v separatnim souboru.
    CASTER
    CASTER --- ---
    INFERNO_ON_LINE: kodovani se muze rozbit i na vstupu, nejen na vystupu...
    INFERNO_ON_LINE
    INFERNO_ON_LINE --- ---
    VIDOCQ: jako jasny, to vim, ale ja chci menit output kodovani, ne input, pac mi prijde, ze tam je ta chyba; ale uvidim, budu si s tim jeste hrat, sajzekatze
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    PECA: Jo je to standardní chování. ereader a per3562 to dělají zrovna tak. Počítají na zalomení stránky a nikoliv na obrazovky.
    PECA
    PECA --- ---
    EVILMIND: Mě tohle ukazoval Opus u ePubu konvertovaného z mobi. Vždy několik "obrazivek" bylo na jedné stránce. Bohužel, stránkování nesedělo na výtisk, ale asi pocházelo z DOC, ze kterého bylo vytvořeno to mobi.
    IMHO to bude někdo vložené do HTML zdrojáku, ze kterého se potom mobi/ePub vytváří...
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    HURDA: zrovna tenhle tejden jsme v hospode resili ctecky, resp. byla tam holka s Kindlem co nemela jailbreak a mela jeste starej fw, resili jsme navigaci, a chtel jsem ji ukazat, ze kdyz updatne krome location tam ma i ty procenta, a najednou taky ziram prekvapene, ze jsou tam dokonce i cisla stranek (normalne neni videt protoze to je informace az po stisku Menu, coz nedelam, ze)... Zbezne jsem to projel, a kupodivu to mely vsechny knizky co jsem tam mel, krome cerstve kupovanyho Zambocha (kteryho jsem tam ale nakopiroval rucne a ne z Calibre). Nicmene jsem nenasel v metadatech podle ceho by se to melo ridit, ale uplne automaticky to zjevne nevznika.
    HURDA
    HURDA --- ---
    AGNES_NITT: Amazon annoucoval nějakou featuru pro počítání čísla stránek v tom jejich formátu, ale žádnou knížku s tím jsme ještě neviděl

Amazon Adds Real Page Numbers to Kindle | Gadget Lab | Wired.com
    http://www.wired.com/gadgetlab/2011/02/amazon-adds-real-page-numbers-to-kindle/
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    AGNES_NITT: Kindle PDF požere. Jestli to je teda hlavní obsah tý otázky. :) A jestli z nějakýho důvodu nechceš PDF, tak nevim.
    AGNES_NITT
    AGNES_NITT --- ---
    Zdravím, mám dotaz.
    Potřebovala bych převést PDF do něčeho, co požere i kindle.
    Jenže bych potřebovala zachovat stránkování (když se řekne strana 39, tak ať já nejsem někdě jinde) a aspoň přibližně rozložení textu.
    Jde to nebo je to nemožné?
    PECA
    PECA --- ---
    VIDOCQ: Máš tam chybu, má být: "Not compatible with all hands/eyes".
    SILENT
    SILENT --- ---
    VIDOCQ: musi se za ne platit?
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    :)

VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    INFERNO_ON_LINE: This can be done in the GUI via the Input character encoding field in the Look & Feel section. The command-line tools all have an --input-encoding option.
    INFERNO_ON_LINE
    INFERNO_ON_LINE --- ---
    NAVARA: s tim kodovanim bych to hadal tez, ale nemuzu nikde najit, kde se v Calibre nastavuje :(
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    INFERNO_ON_LINE: s MSO se instaluje sada fontu, je mozne ze callibre pro zobrazeni pouzije takovy font, ktery nema ceskou kodovou stranku.

Ale tipuju, mozna mas jen proste spatne nastavene exportni kodovani.
    INFERNO_ON_LINE
    INFERNO_ON_LINE --- ---
    NAVARA: muzes tuto ... informaci nejak rozvest? :))
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    INFERNO_ON_LINE: fonty z MSO?
    INFERNO_ON_LINE
    INFERNO_ON_LINE --- ---
    Upresnuju: konverze jako takova funguje, ale ve vysledku jsou necitelna pismenka ž, š apod.
    INFERNO_ON_LINE
    INFERNO_ON_LINE --- ---
    Hernajsfixsajze, mam nove preinstalovany comp, nove preinstalovany a jailnuty Kindle (cestina), ale najednou mi nefunguje konverze, ani z PDF, ani PDB. Calibre mam v ciste nove instalovane verzi, nepamatuju se, ze bych tam nekdy drive neco instaloval. Nenapada vas neco?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam