• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    HURDA
    HURDA --- ---
    VIDOCQ: Nevim kde jezdíš, ale na trase Mladá Boleslav - Praha, a v metru je to zcela normální věc. Spíš se divím když jsme jedinej ve vagonu se cteckou.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    VIDOCQ: proc by te melo zajimat, co si mysli ostatni? jedina chvile, kdy lituju, ze nemam papirovou knizku, je kdyz je v tramvaji zrovna prilisna koncentrace cikanu, takze prezentace libovolne elektroniky je pouze na vlastni riziko...
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    VIDOCQ: V pohodě...první dny jsem si přišel trochu "jinak", ale pak jsem si říkal "a co?". Je zázrak, že vůbec někdo čte, natož abysme se filtrovali podle toho jak...plus jsem den na to potkal hezkou slečnu s Kindlem:)
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    Mimochodem jak se psychicky vyrovnáváte s užíváním čtečky? Já jsem dřív měl Hanlina cca 2 roky zpátky. Kindla mám rok. Stejně ale když v něm čtu, třeba v MHD, tak si připadám jako strašnej geek nebo technokrat a tak trochu lituju, že zrovna nemám v batohu papírovou knížku.
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    INFERNO_ON_LINE: hmm, tak mi zkus poslat nějaké pdb a já ho projedu přes calibre, jestli bude mít výstup stejné chyby
    BEDRICHKANGOO
    BEDRICHKANGOO --- ---
    hoj, mám nahraný slovník v kindle 4 a nemůžu najít menu ve kterém se mění na defaultní, poradí někdo?
    našel jsem návody jak to udělat ve verzi s klávesnicí, ale tyto volby tam já vůbec nemám
    SILENT
    SILENT --- ---
    (SILENT: psal jsem autorovi, zda by neudelal pri konverzi z PDF i moznost strankovani podle stranek PDF, ale pokud vim, zatim to neumi)
    SILENT
    SILENT --- ---
    EVILMIND: u knizek od amazonu to sedi s danym vydanim. u knizek konvertovanych pres calibre se to pridava automaticky a je to ciste odhad toho pluginu, kolik by to tak mohlo byt tistenych stran. uklada se to v separatnim souboru.
    CASTER
    CASTER --- ---
    INFERNO_ON_LINE: kodovani se muze rozbit i na vstupu, nejen na vystupu...
    INFERNO_ON_LINE
    INFERNO_ON_LINE --- ---
    VIDOCQ: jako jasny, to vim, ale ja chci menit output kodovani, ne input, pac mi prijde, ze tam je ta chyba; ale uvidim, budu si s tim jeste hrat, sajzekatze
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    PECA: Jo je to standardní chování. ereader a per3562 to dělají zrovna tak. Počítají na zalomení stránky a nikoliv na obrazovky.
    PECA
    PECA --- ---
    EVILMIND: Mě tohle ukazoval Opus u ePubu konvertovaného z mobi. Vždy několik "obrazivek" bylo na jedné stránce. Bohužel, stránkování nesedělo na výtisk, ale asi pocházelo z DOC, ze kterého bylo vytvořeno to mobi.
    IMHO to bude někdo vložené do HTML zdrojáku, ze kterého se potom mobi/ePub vytváří...
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    HURDA: zrovna tenhle tejden jsme v hospode resili ctecky, resp. byla tam holka s Kindlem co nemela jailbreak a mela jeste starej fw, resili jsme navigaci, a chtel jsem ji ukazat, ze kdyz updatne krome location tam ma i ty procenta, a najednou taky ziram prekvapene, ze jsou tam dokonce i cisla stranek (normalne neni videt protoze to je informace az po stisku Menu, coz nedelam, ze)... Zbezne jsem to projel, a kupodivu to mely vsechny knizky co jsem tam mel, krome cerstve kupovanyho Zambocha (kteryho jsem tam ale nakopiroval rucne a ne z Calibre). Nicmene jsem nenasel v metadatech podle ceho by se to melo ridit, ale uplne automaticky to zjevne nevznika.
    HURDA
    HURDA --- ---
    AGNES_NITT: Amazon annoucoval nějakou featuru pro počítání čísla stránek v tom jejich formátu, ale žádnou knížku s tím jsme ještě neviděl

Amazon Adds Real Page Numbers to Kindle | Gadget Lab | Wired.com
    http://www.wired.com/gadgetlab/2011/02/amazon-adds-real-page-numbers-to-kindle/
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    AGNES_NITT: Kindle PDF požere. Jestli to je teda hlavní obsah tý otázky. :) A jestli z nějakýho důvodu nechceš PDF, tak nevim.
    AGNES_NITT
    AGNES_NITT --- ---
    Zdravím, mám dotaz.
    Potřebovala bych převést PDF do něčeho, co požere i kindle.
    Jenže bych potřebovala zachovat stránkování (když se řekne strana 39, tak ať já nejsem někdě jinde) a aspoň přibližně rozložení textu.
    Jde to nebo je to nemožné?
    PECA
    PECA --- ---
    VIDOCQ: Máš tam chybu, má být: "Not compatible with all hands/eyes".
    SILENT
    SILENT --- ---
    VIDOCQ: musi se za ne platit?
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    :)

VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    INFERNO_ON_LINE: This can be done in the GUI via the Input character encoding field in the Look & Feel section. The command-line tools all have an --input-encoding option.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam