• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Měl bych dotaz: Z více než 40ti souborů v ODT(původně DOC) u asi 10ti Calibre při převodu do epub sežral všechny mezery mezi slovy. Writer2epub to nakonec vyřešil, ale trvá to déle než konverze z řádky a musel jsem všechno několikrát kontrolovat.
    Čeká mě ještě pokračování.
    Tuší někdo co je příčinou tohoto chování?
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    zlevneno z 39 tisic o 91 procent, cenova revoluce na Alze! :-)

Amazon Kindle Touch | Alza.cz
    http://www.alza.cz/amazon-kindle-touch-d266279.htm
    SILENT
    SILENT --- ---
    ICE: taky by me zajimalo, jak moc se to lisi od dat, ktera ma kazdy operator pri nezabezpecenem pripojeni...
    HURDA
    HURDA --- ---
    ICE: A o opoeře mobile si u ž slyšel, popřípadě jsi už někdy viděl google?
    ICE
    ICE --- ---
    big brother's award

Kategorie: Nebezpečná nová technologie

Vítěz: služba Amazon Silk
    Předává se: Amazon.com, Inc.

Odůvodnění:
    Cenu pro nebezpečnou novou technologii získává prohlížeč Amazon Silk za možná rizika pro ochranu soukromí, která jsou spojena s využíváním této cloudové služby.
    Prohlížeč internetových stránek v tabletu Kindle Fire je nejrychlejším prohlížečem současnosti. Aby urychlil načítání stránek, používá prohlížeč v základním nastavení technologii Silk, která výpočty načítání stránek, renderování grafiky i správu bezpečnosti rozděluje mezi kapacitu tabletu a externích cloudových serverů Amazonu. To má pro uživatele v mobilní oblasti mnoho výhod – cloud Amazonu má dostatek výpočetní síly i konektivity, která u připojení přes Wifi nebo 3G často scházejí.
    Výměnou za to se však Amazon dostává k ohromnému množství osobních údajů, které lze navíc teoreticky vztáhnout ke konkrétní osobě. Amazon - pokud bude chtít - může znát kompletní on-line život uživatelů tabletu Kindle Fire. A i když tak zřejmě nečiní a “zrychlení“ lze v prohlížeči vypnout, technologie Silk ukazuje, že čí

https://www.eff.org/2011/october/amazon-fire%E2%80%99s-new-browser-puts-spotlight-privacy-trade-offs
    Amazon Silk's sheer danger for privacy | ZDNet UK
    http://www.zdnet.co.uk/blogs/mixed-signals-10000051/amazon-silks-sheer-danger-for-privacy-10024456/
    BEDRICHKANGOO
    BEDRICHKANGOO --- ---
    Pokud by ještě někoho zajímalo, tady pár nápadů na DIY obal na čtečku
    DIY Kindle Cover
    http://www.instructables.com/id/DIY-Kindle-Cover/
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JYRKA: jj, protoze kralickou mate pro kindle zasedivenou
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    NAVARA: jsou tam dvě verze: pro Kindle je Mobi Unicode. Ty sis stáhnul zřejmě Mobi.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    yeap, tak mam myslim i tu z palmknih, nazev sedi :) jdu ji stahnout znova, pac nevim proc se rozjela cestina...
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    TEEPEK: ehm, co příspěvek kousek níže? :-)
    TEEPEK
    TEEPEK --- ---
    cau lidi, mate nekdo Koran?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    NAVARA: Na Palmknihách máme několik verzí Bible. A Korán taky, mimochodem - je to ve free sekci.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GREVE: ta anglicka ma prave vyhodu, ze muzes napsat "mt 28 19" a skoci ti to rovnou do cile :)

poslat muzu, ale mel bych nejdriv poresit ten cestin - kindle mi to nezobrazuje dobre
    GREVE
    GREVE --- ---
    NAVARA: Já jsem si stáhnul Bibli 21. Obsah tam je, ale až moc podrobnej, sám o sobě má 46 stránek, což se mi zdá dost nepraktický :-) Rád bych si ho nějak zkrátil.
    Mimochodem, ty máš Bibli Kralickou? Pošleš odkaz?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GREVE: zrovna bible je pripravena vzorove (anglicka z amazonu, v te kralicke mi take blbne kodovani koukam), jak pohyb po kapitolach, tak treba vyhledavani konkretniho verse pres rejstrik
    INFERNO_ON_LINE
    INFERNO_ON_LINE --- ---
    VIDOCQ: strasne dik, ale uz to nestihnu; zitra odlitam pryc, chcel jsem si vzit na cestu nejakou cetbu; takhle to vidim, ze budu kua zase cist jenom odborny veci :-)
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    pokud ti jde skakat po kapitolach, tak tak obsah mas - nevim jak se do nej dostanes na kindle4
    pokud je to stejne jako na k3, tak:

bocni tlacitka posouvaji o stranku
    tlacitka na petismernem ovladaci posouvaji o kapitolu a prostredni prepina do obsahu
    GREVE
    GREVE --- ---
    Aha! Tak on existuje obsah, to mi úplně uniklo. To řeší většinu problémů. Ještě mi prosím poraďte, kde se dá TOC editovat nebo vytvářet (jde to v Calibru?).
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    GREVE: těch možností je víc: jít na obsah,hledat podle slova,odhadnout stránku...
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    GREVE: jak pise EVILMIND - pokud je soucasti knihy TOC, tak jsi za vodou, pokud ne a poterbujes listovat, tak shanej jinou nebo ti preji pevne nervy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam