• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GREVE: ta anglicka ma prave vyhodu, ze muzes napsat "mt 28 19" a skoci ti to rovnou do cile :)

poslat muzu, ale mel bych nejdriv poresit ten cestin - kindle mi to nezobrazuje dobre
    GREVE
    GREVE --- ---
    NAVARA: Já jsem si stáhnul Bibli 21. Obsah tam je, ale až moc podrobnej, sám o sobě má 46 stránek, což se mi zdá dost nepraktický :-) Rád bych si ho nějak zkrátil.
    Mimochodem, ty máš Bibli Kralickou? Pošleš odkaz?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GREVE: zrovna bible je pripravena vzorove (anglicka z amazonu, v te kralicke mi take blbne kodovani koukam), jak pohyb po kapitolach, tak treba vyhledavani konkretniho verse pres rejstrik
    INFERNO_ON_LINE
    INFERNO_ON_LINE --- ---
    VIDOCQ: strasne dik, ale uz to nestihnu; zitra odlitam pryc, chcel jsem si vzit na cestu nejakou cetbu; takhle to vidim, ze budu kua zase cist jenom odborny veci :-)
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    pokud ti jde skakat po kapitolach, tak tak obsah mas - nevim jak se do nej dostanes na kindle4
    pokud je to stejne jako na k3, tak:

bocni tlacitka posouvaji o stranku
    tlacitka na petismernem ovladaci posouvaji o kapitolu a prostredni prepina do obsahu
    GREVE
    GREVE --- ---
    Aha! Tak on existuje obsah, to mi úplně uniklo. To řeší většinu problémů. Ještě mi prosím poraďte, kde se dá TOC editovat nebo vytvářet (jde to v Calibru?).
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    GREVE: těch možností je víc: jít na obsah,hledat podle slova,odhadnout stránku...
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    GREVE: jak pise EVILMIND - pokud je soucasti knihy TOC, tak jsi za vodou, pokud ne a poterbujes listovat, tak shanej jinou nebo ti preji pevne nervy
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    jestli je tvoje ebook bible dobre udelana, tak tam budes mit TOC (table of contents), tj. obsah kde muzes skocit primo na nejakou konkretni cast... nebo pouzit hledani :)
    GREVE
    GREVE --- ---
    Pořídil jsem si Kindle 4 a snažím se zvyknout si na něj. Zatím jsem ale moc nepochopil orientaci v knize - to je asi největší rozdíl oproti papírové knize, mám pocit, že mě to trochu omezuje. Jak se dá listovat dopředu? Zatím jsem pochopil, že můžu buď listovat po jedné stránce, přímo přejít na stránku číslo X (což je k ničemu) nebo šipkama do stran přecházet po kapitolách, když je to tak v knize nastaveno. Ale to nestačí. Mám teď problém s Biblí - otevře se na začátku, šipka do stran jde po kapitolách. Takovým tempem bych se dostal k Novému Zákonu za tři dny :-) Jde to udělat nějak lépe? Ideálně bych rád listoval po celých knihách, nebo i víc, Bible je dlouhá. Jde to nějak nastavit?
    HURDA
    HURDA --- ---
    VIDOCQ: Nevim kde jezdíš, ale na trase Mladá Boleslav - Praha, a v metru je to zcela normální věc. Spíš se divím když jsme jedinej ve vagonu se cteckou.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    VIDOCQ: proc by te melo zajimat, co si mysli ostatni? jedina chvile, kdy lituju, ze nemam papirovou knizku, je kdyz je v tramvaji zrovna prilisna koncentrace cikanu, takze prezentace libovolne elektroniky je pouze na vlastni riziko...
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    VIDOCQ: V pohodě...první dny jsem si přišel trochu "jinak", ale pak jsem si říkal "a co?". Je zázrak, že vůbec někdo čte, natož abysme se filtrovali podle toho jak...plus jsem den na to potkal hezkou slečnu s Kindlem:)
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    Mimochodem jak se psychicky vyrovnáváte s užíváním čtečky? Já jsem dřív měl Hanlina cca 2 roky zpátky. Kindla mám rok. Stejně ale když v něm čtu, třeba v MHD, tak si připadám jako strašnej geek nebo technokrat a tak trochu lituju, že zrovna nemám v batohu papírovou knížku.
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    INFERNO_ON_LINE: hmm, tak mi zkus poslat nějaké pdb a já ho projedu přes calibre, jestli bude mít výstup stejné chyby
    BEDRICHKANGOO
    BEDRICHKANGOO --- ---
    hoj, mám nahraný slovník v kindle 4 a nemůžu najít menu ve kterém se mění na defaultní, poradí někdo?
    našel jsem návody jak to udělat ve verzi s klávesnicí, ale tyto volby tam já vůbec nemám
    SILENT
    SILENT --- ---
    (SILENT: psal jsem autorovi, zda by neudelal pri konverzi z PDF i moznost strankovani podle stranek PDF, ale pokud vim, zatim to neumi)
    SILENT
    SILENT --- ---
    EVILMIND: u knizek od amazonu to sedi s danym vydanim. u knizek konvertovanych pres calibre se to pridava automaticky a je to ciste odhad toho pluginu, kolik by to tak mohlo byt tistenych stran. uklada se to v separatnim souboru.
    CASTER
    CASTER --- ---
    INFERNO_ON_LINE: kodovani se muze rozbit i na vstupu, nejen na vystupu...
    INFERNO_ON_LINE
    INFERNO_ON_LINE --- ---
    VIDOCQ: jako jasny, to vim, ale ja chci menit output kodovani, ne input, pac mi prijde, ze tam je ta chyba; ale uvidim, budu si s tim jeste hrat, sajzekatze
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    PECA: Jo je to standardní chování. ereader a per3562 to dělají zrovna tak. Počítají na zalomení stránky a nikoliv na obrazovky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam