• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    ANDREJKA: no já mluvil o Marware, ten má ty kapsy u dražších. :)
    ADITU
    ADITU --- ---
    ANDREJKA: ja si do ni treba davam listky do kina nebo poznamky s nejakou adresou a spojenim jak se tam dostat a tak ...
    u tech obalu, co maji zahaknuti za rohy se ja osobne obavam toho, ze se mi v batohu/kabelce ty rohy omlati, taham s sebou obvykle spoustu kramu. mozna je to jenom neopodstatnena obava...
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    ANDREJKA: Ty kapsy jsou pak u dražších no, tenhle má jen to ucho na ruku.
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    ANDREJKA: Mam Tače v tom origoši od Marware http://www.amazon.com/Marware-Atlas-Kindle-Touch-Cover/dp/B005HSG3JC/ref=sr_1_1?s=digital-text&ie=UTF8&qid=1329057784&sr=1-1 a supr. Proč se ti nezdaj gumičky v rozích? Kindl v tom drží jak přibitej a ani se nehne, ani když s tim třeba máváš ve vzduchu.
    PETINY
    PETINY --- ---
    FERRYH: Nádraží Perdido, ale už jsem to "nejak" opravil - prostě jsem to znovu překonvertoval do mobi a už se to zobrazuje v pohodě, takže chyba byla nejspíš u mě :)
    Teď ale bojuju s .pdf, konvertoval jsem do mobi Vesmírnou odysseu a přitom jsem ztratil většinu formátování, odstavce a řádky se zobrazujou tak nějak random a vůbec to vypadá dost divně, na fórech jsem četl že s .pdf je obecně dost problém, tak nevím jestli se radši neohlídnout po jiným formátu.
    Jo a sosám to sice z internetovejch úložišť typu uložto, ale fyzicky všechny ty knížky v knihovně samozřejmě mám, to abych předešel nějakýmu nařčení .)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    PETINY: chyba je ve zdroji, proste si sezen jinej zdroj nez prc ... bude to spatne udelane - misto spravneho rozdelovniku slova na konci radky je tam ta pomlcka
    nebo to budes muset rucne "najdi a nahrad" pred konverzi...
    co to je za ebook ? titul... muzu ti hned pak rict jestli se to da sehnat s vycistenejma errorama v deleni slov..
    PETINY
    PETINY --- ---
    Zdravím, dostal jsem darem Kindle 4 a trochu si s tím nevím rady, konkrétně:
    -používám Calibre. Mám knihu ve formátu .prc. Otevřu ji v Calibre, stáhnu metadata atd, a nahraju do Kindlu. Bohužel mám ale ve slovech, která končí v .prc souboru na konci řádku pomlčku (ačkoliv v Kindlu jsou třeba uprostřed displeje). Vypa-dá to třbeba tak-hle. Tak nevím co s tím, jde to nějak přeformátovat nebo je nějak špatně nastavenej ten soubor?
    Pokud by někdo věděl co s tím, budu jedině rád.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Další česká kniha, kterou lze koupit přímo na Amazonu pro čtečku Kindle | Amazon Kindle 3 & Amazon Kindle DX | Elektronické knihy zdarma
    http://www.amazon-kindle.cz/dalsi-ceska-kniha-kterou-lze-koupit-primo-na-amazonu-pro-ctecku-kindle/
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    PAYAXY: pouzival jsem chvili tohle:

Manage Kindle Collections with Calibre « Efficient Time-Wasting
    http://rjnorwich.wordpress.com/2011/05/16/manage-kindle-collections-with-calibre/

a to slo nastavit podle cehokoliv ale je to trochu mene user firendly rekl bych
    RACHETIK
    RACHETIK --- ---
    PECA: testnu, díky :)
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    Mate nekdo lepsi zpusob vytvareni kolekci v Kindle nez rucne? :)

Nasel jsem http://www.colegate.net/KindleCollectionManager/ , ale ten to dela podle adresaru, a protoze Calibre mi rozhazel knihovnu stylem kazda knizka jeden adresar, tak mi tenhle software vytvori kupu kolekci s jednou knihou, coz neni idealni.

Predstavoval jsem si to radit podle autoru - co autor, to jedna kolekce... Doufal jsem, ze Kindle bude treba respektovat adresarovou strukturu, ale to bych asi chtel moc.

Diky za tipy
    PECA
    PECA --- ---
    RACHETIK
    RACHETIK --- ---
    jj, to jo, do metatagů jí vložim, to nejni problém, ale spíš jak jí vložit do toho mobi aby se mi pak ukázala i ve čtečce aniž bych to musel převádět na editovatelnej formát..
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    RACHETIK: pokud se nepletu, v kalibre si můžeš dát obálku jakou chceš - lze změnit. Určitě jdou do mobi konvertovat dokumenty s obrázkama - obrázky se pak zobrazujou normálně v textu, ale občas jsou posunutý o pár řádek jinde..
    RACHETIK
    RACHETIK --- ---
    Mám dotaz, je nějaká možnost do mobi souboru přidat obálku? nebo se to musí nejdřív v calibre převést na něco jinýho a to až pak editovat? Díky
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    SMRGL: takže pouzdro už před týdnem dorazilo a jsem s ním zatím spokojený. Jediná výtka - gumička v pravém horním rohu je docela blízko displaye a tako nevím co se s použitou gumou stane - zda nezpuchří... (sry za přeházenou orientaci fotek)

Foto

COQUINE
    COQUINE --- ---
    RACHETIK: okok, dneska jsem objednala :-) i teda ctyrku nakonec.
    RACHETIK
    RACHETIK --- ---
    COQUINE: akorát jedna drobná věc, ta lampička má tendence se sama zapínat jak je ten čudlik opřenej o obal, nebo o čtečku...
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    RACHETIK: diky :-)
    RACHETIK
    RACHETIK --- ---
    COQUINE: já ho mám na trojku a sem s nim spokojenej :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam