• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYJKA: V nedelu objednane, dnes u mna. :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Tak novy kindle na ceste. Snad bude mat maminka radost :) a k tomu obal:
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    ANDREJKA: Jj, každou položku hezky pojednom. :D Taky čekám, kdy se Amazon konečně zmůže na "select" nebo rovnou "select all" a "delete selected". Nechápu, co tim jako sledujou, že tahle funkce chybí. WTF? Taky je to jedna z věcí, kterou jsem si "pochvaloval":): http://plumm.cz/2012/amazon-kindle-touch-co-me-sere/
    XAJA
    XAJA --- ---
    SUMI: no, ja som spokojná s týmto: http://www.alza.sk/hama-led-reading-light-d223672.htm
    pre mňa je teda hlavná výhoda ten ohybný krk, ktorým si nastavím svietenie tam, kam potrebujem.
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    ANDREJKA: Ne, uplně všechno jsem nemyslel:) Nemam ho teď u sebe, takže se nepodívam, co je tam za adresáře a jejich obsahy, ale měl jsem na mysli promazat jen knihy, protože si psala, že si knihu z kindlu smazala, ona tam zůstala a od tý doby to šlo z kopce. Tak jsem myslel vyčistit ty adresáře, kam se ukládají knihy.
    A manuál jsem nečetl, takže kdybych měl podobnej problém, "Reset to factory defaults" by bylo asi první, co bych se svym Kindlem udělal. :D Vždyť co by se tim mohlo pokazit? Maximálně ho budeš muset znovu registrovat. Ale OK, nenavádim tě, když píšou, že se to nemá. Jsi svéprávná, je to na tobě. :)
    SILENT
    SILENT --- ---
    ANDREJKA: magnetem to nebude. sloviky ted nevim, ale nejlepsi mas, kdyz si tu slozku nejdriv zazalohujes ;)
    SILENT
    SILENT --- ---
    ANDREJKA: presne jak rika cartman, smaz vsechno ve slozce documents, urcite to v prvni fazi neformatuj.
    a opravdu je lepsi tam tech knizek nemit zbytecne moc, zvlast pokud to nejsou vsechno originalni knizky z amazonu, celkem snadno se nekde zasekne indexace a nejako se to zacne prasit.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    ANDREJKA: nemas = nemaz sry mel jsem nakej blond moment :D
    ja bych smazal dokumenty a pokud si pamatuju tak jsem nekde cetl ze kdyz se do kindlu nableje moc dokumentu tak muze byt prvni bootup po certech dlouhy obzvlast pokud to jsou pdf... ale muze to byt jen naka haluz nikdy jsem nemel v kindlu vic nez 20 titulu.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    ANDREJKA: otevri to jako flashku a smaz vsechno co je v adresari documents... nemas ty settings okolo jinak si muzes trochu zavarit :)
    SILENT
    SILENT --- ---
    ANDREJKA: vymaz vsechny knizky a udelej tvrdej reset, takovym tim opravdu hodne dlouhym podrzenim vypinace.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SUMI: Nedavno som sem davala foto s lampickou z ikea.
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    ANDREJKA: Připojit kindle přes USB, promazat to všechno přes PC a pak dát v kindlu "Reset to factory defaults". To bych udělal já, víc neporadim. :) Zkoušela si?
    SUMI
    SUMI --- ---
    Ahoj, nedoporučil by mi prosím někdo hezkou skladnou lampičku na obal kindlu?
    SILENCE
    SILENCE --- ---
    DYI obal na kindle 4 z obalu DVD, vydrzel nesetrne zachazeni na dovolene bez jakychkoli problemu, nicmene je asi cas koupit opravdovy obal :) gafa casem trochu povoluje

FERRYH
    FERRYH --- ---
    PETINY: ano, z pdf fakt nekonvertuj.. muzu ti rict, ze na konverzich z pdf do jinych editovatelnych i cteckovych formatu si vylamalo zuby nemalo ebook profiku... to co popisujes s tema prehazenejma odstavcema a radkama je docela bezna vec... on totiz PDF z urcitych aplikaci udela to, ze je v textu urcitej usek ohodnocen jako text v ramecku ... a nemusim zduraznovat, ze pak zalezi k cemu presne ten ramecek je ukotven ve zbylem textu... pri konverzi dojde k zruseni textoveho ramce a text se presune podle ukotveni zhusta jinam nez byl opticky v pdf.... resit se to da tak, ze najdes starej acrobat (plnej a ne ten reader) nejlepe verzi 6 a zkusis to konvertovat do rtf ci html tam... procento zdarilejsich konverzi je tam lepsi... ale ne 100%
    jinak u pdf drive nebo pozdeji pak narazis na problem s cestinou ... tam je to jeste slozitejsi ... a neni tu misto to cele popsat... a reseni neni skoro nikdy 100% a je nutne individualne pouzivat asi pet ruznych postupu konverzi nespravne cestiny z pdf...

zkratka a dobre.. je fakt jednodussi si sehnat .doc :o) nebo se dneska hodne dela uz primo solidni mobi a epub od ebookaru... kazdopadne koukej na ebooky a ber pokud mozno jen doc ... z nej udelas konverze snadno, sice s mezikrokem, ze musis z doc udelat html a nebo .odt (open office format) a z nej teprve v calibre neco dalsiho.. ale zda se,ze tohle je fakt nejmene problemovej postup... zaseku je minimalne... dokud nenarazis na tabulky a sloupce a podobne specialky... to uz je ale zas problem mobi... ne toho doc nebo calibre ...:)))
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    ANDREJKA: ji tam nerves az po loket :-) jen prsty po dlan, s tim ze palec otaci stranky, proste uchop pro pripad, ze chci pouzivat jen jednu ruku. Navic kuze se nevytaha.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    XAJA: Ja tak necitam takze nevadi. :D
    XAJA
    XAJA --- ---
    MYJKA: mám podobnú na iné účely a skúšala som ju aj na kindle, než som si kúpila s nastaviteľným krkom. neprekáža ti, že v určitých polohách (ja teda rada čítam ležiac na chrbte, s kindlom pred sebou) svieti tá ledka priamo do očí?
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    ANDREJKA: do tech kapes na nic prave das ruku ;-)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Lampicka za 29,- z IKEA (alebo 39,-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam